Φάμπιο Κουαλιαρέλα: Ένας αιώνιος… έφηβος

Τι κι αν πάτησε τα 35 του ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα, ο Ιταλός στράικερ με τις εμφανίσεις του τη φετινή σεζόν έχει κάνει τους φίλους της Σαμπντόρια αλλά και τους αντιπάλους του να παραμιλούν. Ο πρώην επιθετικός της Γιουβέντους έχει πάρει από το χέρι την ομάδα της Γένοβας και την οδηγεί στις θέσεις που δίνουν Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο 35χρονος επιθετικός μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει πάρει «φωτιά». Ο Κουαλιαρέλα έχει σκοράρει και στα 7 τελευταία παιχνίδια που αγωνίστηκε στο Καμπιονάτο. Με αφετηρία την αναμέτρηση απέναντι στη Μίλαν στο Σαν Σίρο, σκοράρει συνεχώς

και με το σημερινό (22/12) του γκολ απέναντι στην Έμπολι συμπλήρωσε εφτά συνεχόμενους αγώνες στους οποίους πανηγύρισε μία ή παραπάνω φορές.

Για να γίνει ακόμη περισσότερο αντιληπτό το κατόρθωμα του διεθνή με την «σκουάντρα ατζούρα», η τελευταία φορά που κάποιος Ιταλός κατάφερε κάτι αντίστοιχο στη Σέριε Α ήταν το 2010. Εκείνη τη σεζόν ο αρχηγός της Ουντινέζε, Αντόνιο Ντι Νατάλε, σκόραρε ακατάπαυστα φτάνοντας τα 28 γκολ στο τέλος της χρονιάς. Παρεμπιπτόντως ο πρώην ηγέτης των «ζεμπρέτε» δεν ήταν δα και νεαρός όταν το είχε καταφέρει, καθώς βρισκόταν στα 33 του.

Ο Κουαλιαρέλα στην αναμέτρηση κόντρα στην ουραγό Κιέβο στις 26 Δεκεμβρίου στο Λουίτζι Φεράρις, θα έχει την ευκαιρία να σκοράρει για ακόμη μία φορά και να ξεπεράσει την επίδοση του Ντι Νατάλε, με τον οποίο είχαν αποτελέσει στην Ουντινέζε ένα επιθετικό δίδυμο φόβητρο για κάθε αντίπαλο.

Αναλυτικά τα παιχνίδια στα οποία σκόραρε ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα:

28/10 Μίλαν-Σαμπντόρια 3-2

4/11 Σαμπντόρια-Τορίνο 1-4

25/11 Τζένοα-Σαμπντόρια 1-1

1/12 Σαμπντόρια-Μπολόνια 4-1

8/12 Λάτσιο-Σαμπντόρια 2-2

16/12 Σαμπντόρια-Πάρμα 2-0

16/12 Έμπολι-Σαμπντόρια 2-4

* Να σημειωθεί ότι στην αναμέτρηση της Σαμπντόρια απέναντι στη Ρόμα στο Ολίμπικο στις 11 Νοεμβρίου, ο Κουαλιαρέλα δεν είχε αγωνιστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα