«Εξυπνη Αποκομιδή» στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας

Τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και της Vodafone Ελλάδας για την παροχή της νέας υπηρεσίας «Έξυπνη Αποκομιδή», που εφαρμόζεται στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας, ανακοίνωσαν οι δύο πλευρές.

Σε ειδική εκδήλωση, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone

Ελλάδας κ. Χάρης Μπρουμίδης, παρουσίασαν τη νέα υπηρεσία της «Έξυπνης Αποκομιδής», μέσω της οποίας οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι του Τριγώνου λαμβάνουν, με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους, ειδοποίηση για το πότε φτάνει το απορριμματοφόρο στην πόρτα τους.

Όπως ανακοινώθηκε, η Vodafone Innovus (θυγατρική της Vodafone Ελλάδας) υλοποίησε για λογαριασμό του δήμου Αθηναίων και έθεσε σε λειτουργία στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας, τη νέα εφαρμογή διαχείρισης οχημάτων Vodafone IoT Fleet Control, η οποία αξιοποιεί το ΙοΤ (Internet of Things) και τα κινητά δίκτυα της εταιρείας, βοηθώντας τον δήμο να παράσχει νέες, καινοτόμες υπηρεσίες για όλους.

Ειδικότερα, ο δήμος Αθηναίων ενημερώνει με γραπτό μήνυμα τους καταστηματάρχες και τους επαγγελματίες της περιοχής για τον χρόνο άφιξης των ειδικών απορριμματοφόρων του Εμπορικού Τριγώνου, λίγο προτού αυτά φτάσουν, ώστε έγκαιρα να βγάλουν τα απορρίμματά τους στον δρόμο, δεδομένου ότι η περιοχή έχει απαλλαχθεί από κάδους απορριμμάτων.

Με τη χρήση της υπηρεσίας Vodafone IoT Fleet Control ελαχιστοποιείται ο χρόνος παραμονής των απορριμμάτων στον δρόμο, μειώνοντας την επιβάρυνση της περιοχής, ενώ γίνεται η βέλτιστη διαχείριση της διαδικασίας εξαγωγής και αποκομιδής των απορριμμάτων.

«Η αναβάθμιση του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας είναι ένα στοίχημα για τη δημοτική μας αρχή. Αποτυπώνει τη νέα αντίληψη, το νέο συμμετοχικό μοντέλο διακυβέρνησης που επιλέξαμε να εφαρμόσουμε στην πόλη. Όχι μόνοι μας, αλλά μαζί με όλους τους πολίτες. Μαζί με τους καταστηματάρχες της περιοχής, με τους οποίους βρισκόμαστε σε συνεχή διάλογο», δήλωσε ο κ. Καμίνης και πρόσθεσε: «Με αξιόπιστους εταίρους, όπως η Vodafone Ελλάδας και μαζί με τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής, μέλημά μας είναι ξανακάνουμε το κέντρο της πόλης προορισμό περιπάτου και αναψυχής».

«Ως μέλη του ψηφιακού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων είμαστε υπερήφανοι για αυτή τη συνεργασία. Θέτουμε τα θεμέλια μίας “έξυπνης πόλης”, εξοπλίζοντας τον δήμο με τεχνολογίες τελευταίας γενιάς που θα κάνουν την καθημερινότητα των επαγγελματιών και των πολιτών του Εμπορικού Τριγώνου πιο εύκολη και θα δώσουν αξία στις υπηρεσίες που τους παρέχει η πόλη», τόνισε από την πλευρά του ο επικεφαλής της Vodafone, κ. Χάρης Μπρουμίδης και πρόσθεσε: «Επενδύουμε στρατηγικά στο ΙοΤ, καθώς πιστεύουμε ότι αποτελεί μία τεχνολογία που θα αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων, την καθημερινότητα των πόλεων, αλλά και τη λειτουργία των επιχειρήσεων προς το καλύτερο».

Μετά την επιτυχημένη λειτουργία στο Εμπορικό Τρίγωνο του δήμου Αθηναίων η χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής θα επεκταθεί και σε επιπλέον γειτονιές του κέντρου της Αθήνας.

Σύμφωνα με την εμπορική διευθύντρια εταιρικών πελατών της Vodafone Ελλάδας, κυρία Κάτια Σταθάκη, «η Vodafone βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής εξέλιξης, παρέχοντας ήδη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό πρωτοπόρες υπηρεσίες ΙοΤ που μπορούν να καλύψουν τις πιο απαιτητικές ανάγκες κάθε πόλης, βοηθώντας τες να γίνουν “έξυπνες”….».

Σημειώνεται, ότι τo πρόγραμμα πιλοτικής παρέμβασης του Εμπορικού Τριγώνου δήμου Αθηναίων υλοποιείται με τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020, στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Αθήνας και τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Keywords
Τυχαία Θέματα