Έβρος: Νέα φωτιά στα Λάβαρα – Μήνυμα του 112

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για νέα φωτιά στον Έβρο και συγκεκριμένα στην περιοχή Λάβαρα.

Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση.

Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Μάλιστα, ενεργοποιήθηκε και το 112, με το οποίο ζητείται από κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής να εκκενώσουν προς Ορεστιάδα.

#Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή

Λάβαρα Έβρου. Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 21, 2023

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Εάν βρίσκεστε στα #Λάβαρα εκκενώστε προς #Ορεστιάδα

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice

112 Greece (@112Greece) August 21, 2023

Πλησιάζουν τη Δαδιά οι φλόγες

Η φωτιά που μαίνεται από το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη έφτασε στις παρυφές της Δαδιάς, θέτοντας υπό άμεση απειλή το περιώνυμο δάσος που είχε πληγεί καίρια πέρυσι από άλλη, μεγάλη φωτιά, η οποία είχε κάψει τότε περισσότερα από είκοσι χιλιάδες στρέμματα -πεύκης κυρίως.

Όπως ανάφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Εβραίου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, η πυρκαγιά εξελίσσεται στο χωριό Λυκόφη κοντά στο παρατηρητήριο για τα άγρια πουλιά όπου αναχαιτίστηκε προσωρινά από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά είναι δύσκολο να ελεγχθεί λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ για τρίτη ημέρα και παρά τα εναέρια μέσα που έχουν επιστρατευτεί δεν έχουν καταφέρει να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα.

Η αναζωπύρωση σε Δορίσκο – Μοναστηράκι, λόγω των ισχυρών ανέμων, έχει οδηγήσει τις φλόγες στο παλαιό οδικό δίκτυο της Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης – Φερών. Οι φλόγες πέρασαν τα δύο ρεύματα του δρόμου και συνεχίζουν την καταστροφική τους πορεία.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη μέρα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με προβλήματα κυρίως αναπνευστικά, 7 πυροσβέστες και ένας εθελοντής, έχουν εκκενωθεί 13 οικισμοί, έχουν καεί σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ χτες εγκλωβίστηκε μια ομάδα πυροσβεστών σε ποιμνιοστάσιο και ένα συνεργείο δημοσιογραφικό, αλλά απεγκλωβίστηκαν σώοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα