Ερευνα: Στην Κύπρο οι άνδρες υστερούν έναντι των γυναικών

Οι άντρες αντιμετωπίζουν περισσότερες διακρίσεις έναντι των γυναικών στην Κύπρο, σύμφωνα με έρευνα των πανεπιστημίων του Essex και του Μιζούρι. Το ίδιο ισχύει σε 91 από τις 134 χώρες που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις συνθήκες ζωής αντρών και γυναικών αναλύοντας τομείς όπως ευκαιρίες στην εκπαίδευση, προσδόκιμο ζωής και συνολική ικανοποίηση από το επίπεδο ζωής. Βάσει των αποτελεσμάτων κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες η ισότητα των φύλλων είναι

σε ικανοποιητικά επίπεδα αν και σε αρκετές από αυτές οι γυναίκες εμφανίζονται να έχουν αποκτήσει προβάδισμα. Στις πλείστες από αυτές τις περιπτώσεις οι άντρες χάνουν έδαφος εξαιτίας μικρότερου προσδόκιμου ζωής, των περισσότερων εργατικών ατυχημάτων, των αυστηρότερων ποινών που τους επιβάλλονται αλλά και της υποχρεωτικής στράτευσης που ισχύσει κάποιες χώρες.

Σύμφωνα με την έρευνα οι Κύπριες γυναίκες είναι οριακά σε καλύτερη θέση έναντι των αντρών με δείκτη -0.025501. Το ίδιο ισχύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία ενώ οι διακρίσεις εις βάρος των γυναικών είναι περισσότερες σε Ιταλία, Ισραήλ και Κίνα.

Πηγή: Philenews

Keywords
Τυχαία Θέματα