Ερχονται αυξήσεις στα διόδια από το νέο έτος

Στην Εγνατία, η χρέωση για τα ΙΧ θα διαμορφωθεί σε 5 από 3 λεπτά ανά χιλιόμετρο, με την αύξηση να ανέρχεται σε ποσοστό 67% κατά μέσο όρο, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν το καλοκαίρι οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Στα Μάλγαρα, η αύξηση θα ανέλθει σε ποσοστό 150% δεδομένου πως η χρέωση θα διαμορφωθεί σε 3 ευρώ από 1 ευρώ και 20 λεπτά σήμερα.

Αυξήσεις

ωστόσο θα υπάρξουν, αν και μικρότερες, και στα διόδια των πέντε εθνικών οδών βάσει της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής που προβλέπεται από τις συμβάσεις παραχώρησης.

Στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, οι οδηγοί των ΙΧ θα πληρώνουν 10 λεπτά περισσότερα στα μετωπικά διόδια Πελασγίας.

Σε δύο μετωπικούς σταθμούς διοδίων στην Ολυμπία Οδό, από την Ελευσίνα έως την Πάτρα, θα ισχύσουν αυξήσεις από το νέο έτος.

Πρόκειται για τους σταθμούς του Ελαιώνα, όπου το αντίτιμο θα διαμορφωθεί στα 3 ευρώ και 30 λεπτά, από 3 ευρώ και 20 λεπτά που είναι σήμερα, και στον σταθμό του Ρίου, όπου η χρέωση θα ανέλθει σε 2 ευρώ και 30 λεπτά, αυξημένη κατά 10 λεπτά.

Κατά 5 λεπτά θα αυξηθεί το αντίτιμο σε τρεις μετωπικούς σταθμούς διοδίων στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα-Σπάρτη. Πρόκειται για τους σταθμούς στο Σπαθοβούνι, τη Νεστάνη και τη Γέφυρα Μάναρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα