Επιβολή λιμενικών τελών
Συνεχίζεται η «τρικυμία» που προκάλεσαν στη διεθνή ναυτιλία οι προτάσεις της κυβέρνησης Τραμπ για την επιβολή λιμενικών τελών σε όλα τα πλοία που ανήκουν ή κατασκευάζονται στην Κίνα, με τον νέο κινέζο πρέσβη στην Αθήνα Fang Qiu να δηλώνει χθες ότι τα μέτρα θα προκαλέσουν αύξηση του κόστους μεταφοράς των αμερικανικών προϊόντων και θα ενισχύουν τον πληθωρισμό στην αγορά της Αμερικής. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η Κίνα θα εργαστεί για τη σταθερότητα της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας και την προώθηση της καινοτομίας
Ο τρόπος ανατοκισμού των δόσεων των κόκκινων δανείων που έχουν υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη θα κριθεί αύριο Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2025 στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, καθώς, όπως υποστηρίζουν οι δανειολήπτες, τα funds καθορίζουν τις μηνιαίες δόσεις αυθαίρετα. Η όποια απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου έχει «ουρά» που αφορά το μέλλον 200.000 και πλέον ελληνικών νοικοκυριών και οικογενειών. Πάντως, παρεμβάσεις υπέρ των δανειοληπτών έχουν καταθέσει στην Ολομέλεια του Ανώτατου Πολιτικού Δικαστηρίου οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Ιωάννινων, όπως και 20 ακόμη δανειολήπτες. Ειδικότερα, στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου θα συζητηθεί το προδικαστικό ερώτημα που απηύθυνε το Ειρηνοδικείο Ιωαννίνων αναφορικά με τη διχογνωμία που έχει προκύψει από την έκδοση αλληλοσυγκρουόμενων αποφάσεων αναφορικά με τον τοκισμό των τοκοχρεολυτικών δόσεων των οφειλετών προς τα funds, που έχουν οριστεί με αποφάσεις των ειρηνοδικείων στις περιπτώσεις διάσωσης της πρώτης κατοικίας. Το νομικό ζήτημα που θα απασχολήσει τους αρεοπαγίτες είναι η απαγόρευση του ανατοκισμού, τόσο στον νόμο 3689/2010 όσο και στις δικαστικές αποφάσεις που εκδίδονται σύμφωνα με τον νόμο Κατσέλη.
{TITM}Πολύ νωρίς για φρένο στην ΕΚΤ{TITM}
«Δεν νομίζω ότι η επόμενη συνεδρίασή μας είναι η κατάλληλη στιγμή να συζητήσουμε διακοπή των μειώσεων επιτοκίων» είπε μιλώντας στο «Politico» ο Γιάννης Στουρνάρας, κρίνοντας πως είναι «πολύ νωρίς» για να μπει φρένο στη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ. Πρόσθεσε μάλιστα πως αν η αναιμική ανάπτυξη που παρατηρείται σήμερα στην ευρωζώνη συνεχιστεί, η ΕΚΤ θα πρέπει να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια. Σε ό,τι αφορά μια πιθανή εμπλοκή της ΕΚΤ σε κοινό ευρωπαϊκό ταμείο για την άμυνα, ο Γιάννης Στουρνάρας εμφανίστηκε επιφυλακτικός, λέγοντας ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη εντολή προς την Κεντρική Τράπεζα όπως ισχύει για την πράσινη μετάβαση. «Πρέπει να δαπανήσουμε περισσότερο, αλλά και πιο συνετά» είπε ο διοικητής
της ΤτΕ.
{TITM}ΕΤΑΔ: Συμφωνία για τη Μαρίνα Ζέας ΑΕ {TITM}
Σε επιχειρηματική συμφωνία η οποία αφορά την πώληση της συμμετοχής της στη Μαρίνα Ζέας ΑΕ (25%) προς την πλειοψηφούσα μέτοχο D Marinas Hellas Μονοπρόσωπη ΑΕ προχώρησε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ), θυγατρική του Υπερταμείου. Η συμφωνία περιλαμβάνει επιπλέον την αύξηση κατά περίπου 40% του ετήσιου σταθερού μισθώματος που καταβάλλει η μισθώτρια Μαρίνα Ζέας ΑΕ στην ΕΤΑΔ για την παραχώρηση της μαρίνας.
{TITM} «Greece in Numbers» του ΙΟΒΕ {TITM}
Το έργο «Greece in Numbers» του ΙΟΒΕ σε συνεργασία με το Hellenic Observatory – LSE Centre for Research on Contemporary Greece and Cyprus και το Hellenic Studies Program – Yale McMillan Center παρουσιάστηκε σε σχετική εκδήλωση. Το «Greece in Numbers» είναι ένας κόμβος δεδομένων με στοιχεία για την οικονομία και την κοινωνία της Ελλάδας, που έχει ως σκοπό να υποστηρίξει και να προωθήσει την πρόσβαση σε ποσοτικά δεδομένα για οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα στην Ελλάδα και να διευκολύνει την πρόσβαση σε δεδομένα για την εγχώρια οικονομία και κοινωνία, για χρήση στον δημόσιο διάλογο, την έρευνα και τη χάραξη πολιτικής στην Ελλάδα.
{TITM}Γερμανία: Η συνταγή για την ανάκαμψη{TITM}
Η Γερμανία δεν έχει αναλάβει οικονομική μεταρρύθμιση για περισσότερα από 20 χρόνια και ο συντηρητικός Φρίντριχ Μερτς έχει στα χέρια του το καθήκον να εφαρμόσει το αντίδοτο που χρειάζεται «ο άρρωστος της Ευρώπης» για να βγει από το οικονομικό τέλμα. Η συνταγή είναι ξεκάθαρη: φοροελαφρύνσεις που θα επαναφέρουν την ανάπτυξη της Γερμανίας στο 2% στα τέσσερα χρόνια της βουλευτικής περιόδου. Στην Ατζέντα του 2030, ένα σχέδιο 12 σελίδων που παρουσίασε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του, ο συντηρητικός προτείνει τη μείωση του εταιρικού φόρου από το σημερινό 40% στο 25%, με στόχο να παραμείνουν οι εταιρείες στη χώρα και να ενδιαφερθούν νέες εταιρείες για τη Γερμανία. Θα προσφέρει επίσης φορολογικές ελαφρύνσεις για τις υπερωρίες και το εισόδημα των συνταξιούχων, ενθαρρύνοντας την πρόσθετη εργασία κατά τη συνταξιοδότηση και υποστηρίζοντας όσους αποφασίσουν να συνεχίσουν την επαγγελματική τους ζωή μετά τη νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης των 65 ετών.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κούγιας: Αυτń είναι η ακίνnτn περιoυσία που περνάει σε Χρήστο & Μάιρα–«Δεν είμαι ούτε Ωνάσης, ούτε Νιάρχος»
- «Το γόνατό του ήταν σαν μπάλα ποδοσφαίρου» δήλωνε η αδερφή του Μανώλη Λιδάκη για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε
- Κατερίνα Καινούργιου: «Τι έχω πάθει; Όσο πάω προς τα 40 θέλω να…»
- Μανώλης Λιδάκης: Η τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη – Όλα όσα είχε αποκαλύψει στο «Στούντιο 4»
- Αυτός ο άνδρας φωτογραφίζει αρπαγή του Βασίλη Καλογήρου: «Ήταν ξαφνιασμένος – Προσπαθούσαν να τον πείσουν για κάτι»
- Έγκλημα στην Κατερίνη: Η μητέρα της 34χρονης έδωσε το παρών στην κηδεία για το τελευταίο αντίο στον Κ. Σιαμήτρα
- Τέμπη: Δεν έγινε δεκτό το αίτημα συγγενών θυμάτων για αναβολή πορίσματος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ
- Ακυρώνεται η εκταφή της Μαλένας και της Ίριδας: Τα αιτήματα Πισπιρίγκου που έγιναν δεκτά
- EUROVISION 25-Eurostory#3:: Περιμένοντας το θαύμα...
- e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών, ύψους 1,6 εκατ. ευρώ, σε χιλιάδες επαγγελματίες
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Γερμανία: Πυροβολισμοί έξω από δικαστήριο με αναφορές για τραυματίες
- Επιστροφή στο μέλλον
- Το μαγικό χαλάκι που λέγεται Κύπελλο
- Σκάνδαλο με το «πήδημα της μαϊμούς»
- Ο «πεντάλογος» του νταμπλ και η αφετηρία με… rotation
- Μανώλης Λιδάκης: Τα πρώτα λόγια του αδερφού του Γιάννη
- Γρίπη των πτηνών: Πρέπει να ανησυχούμε για γάλα και αβγά;
- Σφοδρή επίθεση από το Μαξίμου στον Αλέξη Τσίπρα
- Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Προειδοποιεί για συμπλήρωμα διατροφής
- Επιβολή λιμενικών τελών
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Επιβολή λιμενικών τελών
- Κικίλιας: Διατίθενται 4.500 σετ ατομικής προστασίας για όλους τους εθελοντές στη χώρα
- Γερμανία: Πυροβολισμοί έξω από δικαστήριο με αναφορές για τραυματίες
- Γρίπη των πτηνών: Πρέπει να ανησυχούμε για γάλα και αβγά;
- Σφοδρή επίθεση από το Μαξίμου στον Αλέξη Τσίπρα
- Μανώλης Λιδάκης: Τα πρώτα λόγια του αδερφού του Γιάννη
- Επιστροφή στο μέλλον
- Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Προειδοποιεί για συμπλήρωμα διατροφής
- Δελφοί: Εντοπίστηκε νεκρός ορειβάτης σε χαράδρα
- Το μαγικό χαλάκι που λέγεται Κύπελλο
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τέμπη: Την Πέμπτη δημοσιεύεται το πόρισμα – Δεν έγινε δεκτό το αίτημα συγγενών των θυμάτων για αναβολή
- Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας για την περίοδο των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας
- Παράταση για τέσσερα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης
- Συνελήφθη αστυνομικός να οδηγεί κλεμμένο αυτοκίνητο
- «Ο Τιμωρός»: Μία απρόσμενη άφιξη φέρνει ανατροπές
- Η τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση του Μανώλη Λιδάκη -«Την επιτυχία τη χάρηκα λιγάκι» [βίντεο]
- Χρυσοχοΐδης: Σαφής και καθαρή εντολή στην αστυνομία να διαφυλάξει την ασφάλεια των διαδηλωτών για τα Τέμπη
- Βασίλης Καλογήρου: Νέα κατάθεση του μάρτυρα που μίλησε για αρπαγή -Η διαφορά στην ώρα
- Ο Χρήστος Δάντης αποχαιρετά τον Μανώλη Λιδάκη: «Καλό ταξίδι παλικαρά μου»
- Με τον καιρό να είναι κόντρα, έχει τιμή σαν πετάς...