Επίθεση κατά του Πέτρου Ευθυμίου από μέλη της Χρυσής Αυγής

Επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής δέχτηκε, σύμφωνα με καταγγελία του, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με πολίτες το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία Αμαρουσίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Ευθυμίου, την οποία επιβεβαιώνει και η Αστυνομία, ενώ ο υποψήφιος βουλευτής συνομιλούσε με πολίτες στην πλατεία, άτομα της Χρυσής Αυγής

βρίσκονταν σε μικρή απόσταση μοιράζοντας φυλλάδια και προεκλογικό υλικό του κόμματός τους.

Ακολούθως, τα μέλη της Χρυσής Αυγής κινήθηκαν εναντίον του κ. Ευθυμίου με φραστικές επιθέσεις, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Για την επίθεση ο κ. Ευθυμίου ενημέρωσε αμέσως τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ δηλώσεις αναμένονται από την εκπρόσωπο του κόμματος Φώφη Γεννηματά.

Ζητώντας να διερευνηθεί το περιστατικό από τις Αρχές καταδίκασε η Νέα Δημοκρατία τη φραστική επίθεση που δέχτηκε ο Πέτρος Ευθυμίου στο Μαρούσι, λέγοντας πως «οι κουκουλοφόροι και οι νοσταλγοί του Χίτλερ είναι ντροπή για όλους μας και στίγμα για τη Δημοκρατία».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το περιστατικό το ΠΑΣΟΚ, η εκπρόσωπος του κόμματος Φώφη Γεννηματά αναφέρει πως «σαράντα πέντε χρόνια μετά την επιβολή του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών, οπαδοί της Χρυσής Αυγής επέλεξαν την 21η Απριλίου, προκειμένου να ασκήσουν βία σε εκδήλωση του υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Ευθυμίου.

» Η θρασύτητα της Χρυσής Αυγής ενισχύθηκε από τις θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αναπτυχθεί και από τα παχιά λόγια των δυνάμεων της άρνησης.

» Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τα έκτροπα.

» Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις στη δημιουργία μετώπου για την προστασία των δημοκρατικών θεσμών. Ακόμη και η ανοχή εκκολάπτει το αυγό του φιδιού.

» Δεν θέλουμε να δούμε ναζιστικούς χαιρετισμούς στο ελληνικό κοινοβούλιο, δεν θέλουμε να δούμε να επιβραβεύονται όσοι πιστεύουν στη βία και στην αυτοδικία. Να αντισταθούμε όλοι μαζί!».

«Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, για μια ακόμη φορά, τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποια πρόφαση κι αν επικαλείται» ανέφερε σε σχετική του ανακοίνωση ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ.Μιχελάκης, καλώντας τις «Αρχές να ερευνήσουν σε βάθος το επεισόδιο, προκειμένου να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες».

«Είναι ημέρα μνήμης μιας μαύρης επετείου. Και, δυστυχώς, κάποιοι θέλησαν να την επαναφέρουν στη μνήμη μας» συμπλήρωσε.

«Οι κουκουλοφόροι και οι νοσταλγοί του Χίτλερ είναι ντροπή για όλους μας, είναι στίγμα για τη Δημοκρατία και οι Έλληνες το γνωρίζουν» συνέχισε, καταλήγοντας: «Θα συντρίψουν τους νοσταλγούς νοσηρών εποχών που οδήγησαν την Πατρίδα μας σε τραγωδίες».

Το ΚΚΕ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι χρησιμοποιούν την επίθεση κατά του Π.Ευθυμίου, «προκειμένου να αλιεύσουν ψήφους τρομοκρατώντας το λαό, ενώ συγκαλύπτουν τις πραγματικές αιτίες του φασιστικού φαινομένου, που ανάμεσα σε άλλες είναι η αντιλαϊκή πολιτική τους και η καλλιέργεια του ρατσισμού και του εθνικισμού».

«Η φασιστική 'Χρυσή Αυγή', όχι μό

Keywords
Τυχαία Θέματα