Επικό φινάλε: Πρώτη η Μπενφίκα του Βλαχοδήμου, δεύτερη η Παρί

Κυριολεκτικά στο νήμα κρίθηκε η πρωτιά στον 8ο όμιλο του Champions League, με την Μπενφίκα να την κλέβει μέσα από τα χέρια της Παρί Σεν Ζερμέν, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν και πέτυχε το τελικό 1-6 στο Ισραήλ απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα.

Oι Γάλλοι έφευγαν με το διπλό (2-1) από την έδρα της Γιουβέντους, υστέρησαν όμως στην ισοβαθμία, μιας και οι «αετοί» είχαν περισσότερα εκτός έδρας γκολ.

Στο

Τορίνο, μόλις στο 13ο λεπτό ο Εμπαπέ με ένα φοβερό πλασέ άνοιξε το σκορ για την Παρί, αφήνοντας όλη την άμυνα της Γιουβέντους να τον κοιτάει.

Ο Λεονάρντο Μπονούτσι ωστόσο ήρθε να απαντήσει στο 39′ όταν βρέθηκε στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή και από κοντά ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 68′ ο Γκαλτιέ έβαλε ως αλλαγή τον Νούνο Μέντες και ο Πορτογάλος ένα λεπτό αργότερα έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του γράφοντας το τελικό 1-2.

Την ίδια ώρα στο Ισραήλ η αναμέτρηση απέκτησε ξαφνικά έναν τρελό ρυθμό που έφτασε σε αποκορύφωμα με το γκολ του Ζοάο Μάριο στις καθυστερήσεις. Η Μπενφίκα προηγήθηκε νωρίς με τον Ράμος, αλλά η Μακάμπι κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 26, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν με αυτό το σκορ στα αποδυτήρια.

Στο 59’ έκανε το 2-1 για τους φιλοξενούμενους ο Μούσα, ενώ ο Γκριμάλντο με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 69′ ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ. Η Μπενφίκα δεν σταμάτησε εκεί και ο Ράφα Σίλβα στο 73ο λεπτό έκανε το 4-1. Στο 88′ ο Αραούζο έκανε το 5-1 για τους Πορτογάλους με τον Ζοάο Μάριο να ολοκληρώνει τον θρίαμβο και να δίνει την πρωτιά στην ομάδα του με το τελικό 6-1.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ: Κοέν, Μεΐρ, Σεκ, Γκόλντμπεργκ, Κορνούντ, Φάνι, Λαβί, Φαζάζ, Νταβίντ, Πιερό, Σερί.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Μπα, Σίλβα, Οταμέντι, Γκριμάλντο, Λουίς, Όρνες, Νέρες, Σίλβα, Μάριο, Ράμος.

Νίκη με ανατροπή για τη Σίτι (3-1), ισοπαλία στην Κοπεγχάγη (1-1)Με νίκη ολοκλήρωσε τους ομίλους του Champions League η Μάντσεστερ Σίτι, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα να επικρατεί εντός έδρας με ανατροπή 3-1 της Σεβίλλης.

Οι «πολίτες» επέστρεψαν στις νίκες, μετά τις δύο ισοπαλίες με Κοπεγχάγη και Ντόρτμουντ και με 14 και με 14 πόντους πέρασαν ως πρώτοι στους «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μαζί τους στην επόμενη φάση θα βρεθεί και η Ντόρτμουντ (9 βαθμοί), η οποία ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Κοπεγχάγη στη Δανία. Στο Europa League συνεχίζει η Σεβίλλη (5β.), ολοκλήρωσε τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις η ομάδα του Κάρλος Ζέκα (3β.).

Στο Etihad η Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όταν η Σεβίλλη προηγήθηκε με τον Μιρ στο 31’, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο κυριάρχησε και έφτασε στην ανατροπή.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και απείλησαν δύο φορές στο πρώτο 20άλεπτο με τους Πάλμερ και Ρούμπεν Ντίας, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ. Στο 31’ ο Ράφα Μιρ με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ορτέγκα και έκανε το 1-0 για τη Σεβίλλη.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πολίτες κυριάρχησαν και γύρισαν τούμπα το παιχνίδι. Στο 52’ ο 17χρονος Ρίκο Λιούις με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1 και στο 73’ ο Άλβαρες, μετά την ωραία πάσα του Ντε Μπρόινε, έκανε το 2-1 για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Το 3-1 διαμόρφωσε ο Μαχρέζ στο 83’, μετά το κλέψιμο του Άλβαρες.

ΜΑΝ.ΣΙΤΙ: Ορτέγκα, Ντίας, Λαπόρτ, Σέρτζιο Γκόμες (70’Γουίλσον-Έσμπραντ), Λιούις (85’Κανσέλο), Γκιντογκάν (57’Σίλβα), Πάλμερ (70’Ντε Μπρόινε), Φόντεν, Μαχρέζ, Γκρίλις (46’Ρόδρι), Άλβαρες

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπόνο, Μοντιέλ, Ρεκίκ, Μαρκάο (45+1’Γκουντέλι), Ακούνια (46’Τέγες), Καρμόνα, Πάπου Γκόμες (46’Σούσο), Ντιλέινι, Μιρ, Ράκιτιτς (87’Χορδάν), Ίσκο (57’Λαμέλα).

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στη Δανία ανάμεσα στην Κοπεγχάγη και την Ντόρτμουντ. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 23’ με το ωραίο γυριστό του Αζάρ, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου για να διαμορφωθεί το τελικό 1-1.

Στο 41’ ο Χάραλντσον με πλασέ νίκησε τον Κόμπελ και έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Στην επανάληψη ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά, με τις φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να λιγοστεύουν.

Η καλύτερη στιγμή του δεύτερου ημιχρόνου άνηκε στην Κοπεγχάγη και στον Φαλκ. Στο 90’ ο άσος των γηπεδούχων βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από την εστία του Κόμπελ, με το 1-1 να παραμείνει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Γκράμπαρα, Ντικς (79’ Γέλερτ), Βάβρο, Σόρενσεν (58’ Κρίστιανσεν), Κλάεσον (70’ Φαλκ), Λεραγκέρ, Νταραμί (79’ Όσκαρσον), Λουντ, Χάραλντσον, Κλεμ, Μπαρντάτζι (70’ Γιοχάνεσον).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ (46’ λ.τρ. Μέγιερ), Σλότερμπεκ, Εζτσάν (63’ Μουκόκο), Χούμελς (46’ Σίλε), Τσαν, Πάσλακ, Ρέινα (63’ Μπραντ), Αζάρ (73’ Κουλιμπαλί), Μοντέστ, Μάλεν, Αντεγέμι.

Η Μίλαν ακολούθησε την Τσέλσι στους «16» (4-0)

Ολιβιέ Ζιρού εσύ σούπερ σταρ… Με τον πολύπειρο Γάλλο φορ να βρίσκεται σε μεγάλη βραδιά, έχοντας δύο και ισάριθμες ασίστ η Μίλαν επικράτησε με 4-0 εντός έδρας της Σάλτσμπυργκ και «σφράγισε» το τελευταίο εισιτήριο του πέμπτου ομίλου.

Έτσι μετά από εννέα χρόνια οι ροσονέρι θα βρεθούν στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μόλις στο 14′ ο Ζιρού άνοιξε το σκορ με κοντινή κεφαλιά και λίγα λεπτά αργότερα έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα, όμως ήταν οφσάιντ. Με τη σέντρα του 2ου μέρους ο Ράντε Κρούνιτς έκανε το 2-0 από ασίστ του Ζιρού.

Ο Γάλλος επιθετικός σκόραρε ξανά στο 57ο λεπτό και «κλείδωσε» τη νίκη, ενώ το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Μεσίας στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΜΙΛΑΝ: Ταταρουσάνου, Καλουλού, Κιάερ, Τομόρι, Ερναντέζ (78′ Μπαλό Τουρέ), Τονάλι, Μπενασέρ (70′ Πομπέγκα), Ρέμπιτς, Κρούνιτς (77′ Ντε Κετελάρε), Λεάο (69′ Μεσίας), Ζιρού.

ΖΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Κεν, Ντέντιτς, Σολέ (46′ Μπερνάρντο), Πάβλοβιτς, Βέμπερ (77′ Ούλμερ), Ζάιβαλντ, Γκουρνά Ντουάτ (64′ Καμερί), Κιάεργκααρντ, Σούτσιτς, Αντάμου (62′ Σέσκο), Οκαφόρ (77′ Κοϊτά).

Αν και τα χρειάστηκε η βαθμολογικά αδιάφορα Τσέλσι κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 2-1. Η ομάδα του Άντε Τσάτσιτς προηγήθηκε με τον Μπρούνο Πέτκοβιτς μόλις στο 7ο λεπτό και προσπάθησε να διεκδικήσει το θαύμα, ωστόσο Στο 18′ ο Ραχίμ Στέρλινγκ ισοφάρισε και στο 30′, έπειτα από ακόμα μία ομαδική συνεργασία, ο Ντένις Ζακάρια έκανε την ανατροπή.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Κουλιμπαλί (65′ Σίλβα), Τσάλομπα, Στέρλινγκ (83′ Πούλισικ), Ζορζίνιο, Ζακάρια (71′ Λόφτους Τσικ), Τσίλγουελ, Μάουντ, Ομπαμεγιάνγκ (65′ Μπρόγια), Χάβερτς (64′ Γκάλαχερ).

ΝΤΙΝΑΜΟ: Λιβάκοβιτς, Ριστόβσκι (69′ Εμρέλι), Σούταλο, Πέριτς, Μίσιτς, Μοχαράμι, Ιβάνουσετς, Αντέμι (83′ Μπούλατ), Λιούμπιτσιτς, Πέτκοβιτς (83′ Ντρμιτς), Όρσιτς (90′ Σπίκιτς).

Keywords
Τυχαία Θέματα