Επέστρεψε στις νίκες η ΑΕΚ

Επιστροφή στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις έκανε η ΑΕΚ απέναντι στην Ξάνθη, με τους Κιτρινόμαυρους να επικρατούν με 2-0, έχοντας ευκαιρίες και για περισσότερα τέρματα. Οι Κιτρινόμαυροι έδειξαν να βρίσκουν ξανά νεύρο και ψυχολογία, παίρνοντας ένα αποτέλεσμα που είχαν ανάγκη και που τους έδωσε την ευκαιρία από απόψε κιόλας, να ανέβουν θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα.

Η ΑΕΚ

βρήκε γκολ από τους Πόνσε, Λιβάγια, είχε δοκάρι με τον Κροάτη, ενώ είδε και σε δύο περιπτώσεις τον επόπτη Ακρίβο να ανακόπτει λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Μάνταλο. Σε φάσεις που θα μπορούσαν να έχουν φέρει πολύ δύσκολες καταστάσεις για την άμυνα της Ξάνθης. Η Ένωση έδειξε από το ξεκίνημα του ματς διάθεση να τρέξει, να πιέσει ψηλά και να κυνηγήσει ένα γρήγορο γκολ.

Στο 8’ μετά από φάση διαρκείας ο Πόνσε θα γίνει αποδέκτης της μπάλας στην μικρή περιοχή και με ένα ψύχραιμο πλασέ θα νικήσει τον Ζίβκοβιτς για το 1-0. Οι κιτρινόμαυροι είχαν κίνηση στον χώρο, καλή κυκλοφορία της μπάλας και έφταναν στην περιοχή της Ξάνθης με προσπάθειες τόσο από τα πλάγια όσο και από τον άξονα. Στο 27’ η ΑΕΚ θα φτάσει κοντά και σε ένα δεύτερο τέρμα, όμως το σουτ του Πόνσε από καλή θέση θα αποκρουστεί από τον Ζίβκοβιτς. Αντίστοιχη κατάληξη είχε και η ωραία προσπάθεια του Κλωναρίδη στο 33’.

Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη ξεκίνησε με μια πιο επιθετική διάθεση, καθώς πλέον ήταν αναγκασμένη να κυνηγήσει το γκολ. Ο Ράσταβατς πέρασε στο ματς τον Μπρίτο ώστε να βρει κίνηση από τα άκρα με την ΑΕΚ να δέχεται περισσότερη πίεση στα αριστερά. Ωστόσο η πρώτη φάση άνηκε στην Ένωση. Στο 57’ ο Μάνταλος θα βγει στην πλάτη της άμυνας της Ξάνθης, όμως ο Ακρίβος θα… ανακαλύψει οφσάιντ, ανακόπτοντας τον παίκτη της ΑΕΚ που έβγαινε απέναντι από τον Ζίβκοβιτς. Σε μια φάση που ο αρχηγός της Ένωσης καλυπτόταν από την άμυνα της Ξάνθης.

Ένα λεπτό μετά οι φιλοξενούμενοι έγιναν για πρώτη φορά απειλητικοί. Ο Μπρίτο θα βρεθεί απέναντι από τον Μπάρκα, όμως ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ θα τον νικήσει με εντυπωσιακό τρόπο. Κάπου εκεί ο Ουζουνίδης πέρασε στο ματς και τον Λιβάγια με στόχο να δώσει επιπλέον βοήθειες στον Πόνσε. Ο Κροάτης φορ έκανε άμεσα αισθητή την παρουσία του, φτάνοντας δύο φορές κοντά στο γκολ με εντυπωσιακές προσπάθειες, μέσα σε διάστημα τριών λεπτών! Στο 69’ έκανε ένα εντυπωσιακό γυριστό που απέκρουσε πολύ δύσκολα ο Ζίβκοβιτς, ενώ στο 71΄εξαπέλυσε μια… οβίδα έξω από την περιοχή, που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Ξάνθης!

Ο Κροάτης φορ είχε μπει με… άγριες διαθέσεις στο ματς και έδειξε να μην συμβιβάζεται με αυτό το 1-0. Στο 90’ κατάφερε να βρει το τέρμα που βάσει της απόδοσής του δικαιούνταν, κάνοντας με ένα ωραίο «τσίμπημα» της μπάλας το 2-0.

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-2-3-1): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Αλεφ, Κλωναρίδης (78’ Αλμπάνης), Μάνταλος, Μπογέ (65’ Λιβάγια), Πόνσε (84’ Γιακουμάκης)

Ξάνθη (Μ. Ράσταβατς, 4-2-3-1): Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Αλμέϊδα, Κασάδο, Καμαρά, Κοβάσεβιτς, Σαρπόνγκ (72’ Κάστρο), Ντουρίτσκοβιτς, Καντά (51’ Μπρίτο), Γέντρισεκ

Keywords
Τυχαία Θέματα