Εντυπωσιακή δορυφορική εικόνα δείχνει την κακοκαιρία Daniel πάνω από τη Σαχάρα

Η κακοκαιρία Daniel, μετά το καταστροφικό πέρασμά της από την Ελλάδα, που άφησε πίσω της 15 νεκρούς, τραυματίες, διαλυμένες περιουσίες και μεγάλο μέρος του θεσσαλικού κάμπου κάτω από το νερό, συνέχισε την πορεία του χτυπώντας με ακόμα μεγαλύτερη ένταση την Λιβύη, όπου η παράλληλη κυβέρνηση της Βεγγάζης έκανε λόγο για 2.000 νεκρούς.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου δημοσίευσε μια δορυφορική φωτογραφία που απεικονίζει την φονική κακοκαιρία

Daniel πάνω ακριβώς από την έρημο Σαχάρα, στην Αφρική. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον δορυφόρο «CopernicusEU, Sentinel3» και δείχνει το πρωτοφανές βαρομετρικό χαμηλό Daniel.

Ο μετεωρολόγος δημοσίευσε την εικόνα από τον δορυφόρο «CopernicusEU, Sentinel3».

«Αυτό είναι κάτι που δεν βλέπουμε κάθε μέρα. Tο βαρομετρικό χαμηλό Daniel πάνω από τη Σαχάρα, ακριβώς στα σύνορα της Λιβύης και της Αιγύπτου. Η εικόνα τραβήχτηκε σήμερα από τον CopernicusEU Sentinel3» έγραψε ο κ. Αρναούτογλου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Σαρωτική η κακοκαιρία Daniel στη Λιβύη

Ο επικεφαλής της παράλληλης κυβέρνησης που είναι εγκατεστημένη στη Βεγγάζη, ο Οσάμα Χαμάντ, υποστήριξε πως ο απολογισμός των θυμάτων από τις πλημμύρες στη Λιβύη ξεπερνά τις δύο χιλιάδες. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Masar, είπε χαρακτηριστικά: «Χιλιάδες είναι οι αγνοούμενοι, περισσότεροι από 2.000 είναι νεκροί». Προηγούμενος απολογισμός που είχε δώσει εκπρόσωπος της παράλληλης κυβέρνησης έκανε λόγο για τουλάχιστον 150 νεκρούς από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στη Λιβύη.

Οι αρχές κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κλείνοντας σχολεία και καταστήματα και επιβάλλοντας απαγόρευση κυκλοφορίας.

Το Μετεωρολογικό Κέντρο της Λιβύης εξέδωσε χθες το πρωί δεύτερη κατεπείγουσα προειδοποίηση ότι οι περιοχές που εκτείνονται από Βεγγάζη, Σους, Αλ Μπάιντα, Αλ Μαρτζ και Ντέρνα θα επηρεαστούν από ανέμους ταχύτητας 120-180 χλμ/ώρα, συνοδευόμενους από πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις που φτάνουν τα 50-250 mm, φαινόμενο πρωτοφανές για τα μετεωρολογικά χρονικά της χώρας, όπως αναφέρουν τα λιβυκά μέσα ενημέρωσης. Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής επιβεβαιώθηκε και με το παραπάνω. Μεταξύ άλλων, εξήγησε ότι η καταιγίδα Daniel έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της δύναμής της περνώντας από την Ελλάδα, ωστόσο θα συνεχίσει και να προκαλεί προβλήματα μέχρι και την Τετάρτη. Η καταιγίδα κινείται τώρα ανατολικά προς Αίγυπτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα