Ενα τετ-α-τετ που έφερε συγκίνηση

Η πιο ωραία στιγμή στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ σημειώθηκε, όπως μου είπε άνθρωπός μου που βρέθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια, αναμφίβολα μετά το φινάλε της αναμέτρησης. Τότε που ο Μάνταλος και ο Γαλανόπουλος πήγαν προς το σημείο της κερκίδας όπου παρακολουθούσε με την οικογένειά του το παιχνίδι ο μικρός Γιαννάκης, ο γνωστός φίλος του ΠΑΟΚ που αντιμετωπίζει

κινητικά προβλήματα. Ο Μάνταλος, όπως έμαθα, πήρε αγκαλιά τον Γιαννάκη, σε ένα στιγμιότυπο που αξίζει βέβαια πολύ περισσότερο απ’ όσα έγιναν εντός αγωνιστικού χώρου. Ο μικρός ανταπέδωσε την αγκαλιά με ένα φιλί το οποίο όπως παραδέχθηκε ο έλληνας μέσος ήταν το καλύτερο που έχει πάρει εδώ και πολύ καιρό. Ενα στιγμιότυπο που έφερε σε αρκετούς συγκίνηση…

Ζητήθηκε εκκένωση της αίθουσας!  

Συνεχίζω στο ίδιο μήκος κύματος: το ντέρμπι Δικεφάλων μπορεί να κύλησε ομαλά, ωστόσο δεν έλειψαν τα ευτράπελα αφού μετά το τέλος του ματς υπήρξε false alarm. Συγκεκριμένα, την ώρα που έφτασε στην αίθουσα της συνέντευξης Τύπου ο Ματίας Αλμέιδα και ετοιμαζόταν να κάνει τις καθιερωμένες δηλώσεις, χτύπησε συναγερμός, ενώ ζητήθηκε εκκένωση της αίθουσας μέσω ηχογραφημένου μηνύματος από τα ηχεία του γηπέδου. Αφού επικράτησε αναστάτωση για περίπου δύο λεπτά, τελικά διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος ανησυχίας και ο συναγερμός χτύπησε από λάθος, με τον Αλμέιδα να επιστρέφει στη θέση του και να κάνει κανονικά τις δηλώσεις.

Επιστρέφουν σπίτι τα… Λιοντάρια

Στη φυσική του έδρα θα αγωνίζεται ξανά από εδώ και στο εξής ο Πανσερραϊκός, όπως έκανε γνωστό χθες μέσω δήλωσής του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Τάσος Καζίας. Τα Λιοντάρια θα υποδεχτούν στο δικό τους γήπεδο τον ΟΦΗ την προσεχή Δευτέρα, σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά το «λουκέτο» που είχε μπει στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών λόγω ζητήματος στατικής επάρκειας που είχε εντοπιστεί στις κερκίδες του. Προφανώς όλα τακτοποιήθηκαν…

Αγώνας με σημασία

Το αποψινό (18.30) παιχνίδι της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού με την τουρκική Μελιγκάζι Καϊσέρι, στην κεντρική αρένα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, για την τέταρτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Eurocup είναι ξεχωριστό.

Κι αυτό γιατί μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την υποστήριξη των παιδιών του «Τζάμπολ Αγάπης». Στο ημίχρονο οι αθλήτριες του «Τζάμπολ Αγάπης» θα παρουσιάσουν αγώνα συνεκπαίδευσης με τις νεαρές αθλήτριες των Ερυθρολεύκων.  «Ελάτε, να χειροκροτήσετε τα παιδιά μας και να υποστηρίξετε με την αγορά του εισιτηρίου σας το πρόγραμμα διδασκαλίας της Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής» ήταν το μήνυμα των ανθρώπων του «Τζάμπολ Αγάπης» στο κάλεσμά τους για τον σημερινό αγώνα.

Το νέο εγχείρημα του Ταϊγανίδη  

Μετά τα 50 χλμ. σε ανοιχτό πέλαγος από τη Ρόδο ως τη Σύμη, ο έλληνας αθλητής της κολύμβησης, παραολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, είναι έτοιμος να υπερβεί από σήμερα (αν το επιτρέψει ο καιρός!) ξανά τα όριά του. Θα κολυμπήσει 250 χλμ. σε ανοιχτή θάλασσα, επιχειρώντας να διανύσει την απόσταση ΧανιάΣητεία, μια πρωτοβουλία που για πρώτη φορά συναντάται σε παγκόσμια κλίμακα. Να σημειώσω πως προκειμένου να μείνει ο Ταϊγανίδης εντός πορείας, ένεκα της αναπηρίας της όρασης, αλλά και για λόγους ασφαλείας, κοντά του θα έχει σκάφη που θα τον καθοδηγούν. Ολα αυτά με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στις ανάγκες των ατόμων με οπτική αναπηρία. Οντως, είναι κάτι σημαντικό αυτό που επιδιώκει ο Ταϊγανίδης.

Η Εθνική στη Ριζούπολη

Στο γήπεδο της Ριζούπολης θα διεξαχθεί στις 17 Νοεμβρίου (19.00) ο φιλικός αγώνας της Εθνικής Ελλάδας με αντίπαλο τη Νέα Ζηλανδία. Αυτό γνωστοποιήθηκε χθες, ενώ τονίζω πως είχαμε αυτή την εξέλιξη ώστε να μην επιβαρυνθεί περισσότερο το γήπεδο της ΑΕΚ. Ισως θα ήθελε η Ομοσπονδία να δοθεί το ματς εκτός πρωτεύουσας, αλλά η μετακίνηση της ομάδας της Νέας Ζηλανδίας δεν ήταν κάτι το εύκολο, οπότε επιλέχθηκε η έδρα του Απόλλωνα.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού

Συνέντευξη Τύπου για όλα τα θέματα  θα παραχωρήσει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ΣΦΠ, κ. Μιχάλης Κουντούρης, σήμερα στις 16.00, στην αίθουσα Τύπου του «Γ. Καραϊσκάκης». Είναι ξεκάθαρο πως θέλει να αναφερθεί σε πολλά ζητήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα