Εμφύλιος στο twitter για τον Πολάκη

Πρώτο τρεντ στο twitter ο Πολάκης για περισσότερες από 24 ώρες. Πολλές χιλιάδες tweet για τον Παύλο Πολάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψαν την τουιτόσφαιρα σε πολύ ζωηρό πολιτικό τραπέζι με ουσιαστικές τοποθετήσεις και ερωτήματα για σημαντικά πολιτικά ζητήματα. Από τις ξεχωριστές στιγμές που τα social media γίνονται «αρχαία αγορά» και αποδεικνύουν

ότι οι πολίτες ενίοτε σκίζουν το περιτύλιγμα και ερευνούν τι κρύβεται από κάτω.

Εξαιρετικά πολλά μηνύματα υποστήριξης στον Παύλο Πολάκη (#με τον πολακη), με αρκετά να τον ηρωοποιούν (#με τον Πολάκη μέχρι τέλους) και να θεωρούν ότι με πιθανή απομάκρυνσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοκτονεί πολιτικά και υπογράφει την καταδίκη του.

Άλλοι δε (με ελλιπή προφανώς γνώση του στελεχιακού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ -και αυτό είναι σφάλμα του κόμματος) θεωρώντας τον Πολάκη εγγύηση και αριστερόμετρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζουν να ερμηνεύσουν τη πιθανή διαγραφή του ως δείγμα πρόθεσης της αξιωματικής Αντιπολίτευσης για συγκυβέρνηση με τη ΝΔ.

Αρκετές όμως και οι πιο ψύχραιμες τοποθετήσεις με πιο βαθιά πολιτική σκέψη και διάθεση ουσιαστικής ανάλυσης, που θέτουν ερωτήματα για την πολιτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε κρίσιμα ζητήματα, εντοπίζοντας και κάποιες αντιφάσεις –αν και δεν είναι λίγοι όσοι συγχέουν την καταδίκη του τρόπου έκφρασης και της προσωπικής ερμηνείας μιας πολιτικής θέσης με την απόρριψη του περιεχομένου και της ουσίας της.

Ομολογουμένως η εξέλιξη αυτή, που πιθανότατα θα οδηγήσει στην απομάκρυνση Πολάκη από τα ψηφοδέλτια, είναι αρνητική για τον ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω προεκλογικής περιόδου, και αυτό το αναγνωρίζουν οι πάντες ακόμη και όσοι διαφωνούν κάθετα με τις Πολάκιες μεθόδους, που όπως σπεύδουν να τονίσουν συχνά παραβιάζουν τις Αρχές που πρεσβεύει η Αριστερά εξού και τις έχουν στηλιτεύσει. Όπως αναγνωρίζουν επίσης –χωρίς να σημαίνει ότι το επικροτούν κιόλας- και το γεγονός ότι ο Πολάκης, δημοφιλής και προβεβλημένος όσο λίγοι, είναι σημαντικό κεφάλαιο με πολλούς ψηφοφόρους να ταυτίζονται μαζί του και να θεωρούν ότι εκφράζει τις σκέψεις τους και τις απαιτήσεις τους από ένα αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα.

Η ζημιά είναι δεδομένη συμφωνούν όλοι και το μέγεθος θα εξαρτηθεί φυσικά από τις εξελίξεις στα κομματικά όργανα, αλλά και τη μετέπειτα διαχείριση του θέματος από τις δύο πλευρές. Δεν περνάει δε απαρατήρητο ότι όλο αυτό είναι βούτυρο στο προεκλογικό ψωμί της ΝΔ η οποία δοθείσης της ευκαιρίας ανεβάζει πολύ και το ζήτημα του «καταδικασμένου» – όπως τονίζει- Νίκου Παππά, για τον οποίο επίσης ζητεί την απομάκρυνσή του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν λείπουν όσοι δείχνουν ως υπεύθυνο για όλα αυτά τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα , ο οποίος έχει δείξει πολλάκις επιείκεια –ενίοτε και με απόλυτη κάλυψη («είναι αψύς σαν Σφακιανός» είχε πει) – στον Παύλο Πολάκη για πράξεις και συμπεριφορές ανοίκειες στην Αριστερά. Βεντετισμοί, προσωπικές ατζέντες εις βάρος της ανάδειξης του πολιτικού προγράμματος του κόμματος, αγοραίος λόγος, στοχοποίηση προσώπων και καυγάδες που τελικά αποπροσανατολίζουν από την ουσία είναι θέματα που πληγώνουν την Αριστερά.

Από την άλλη το «αυτος είναι ο Πολάκης» και γιατί ξαφνικά τώρα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ότι οι μέθοδες του δεν ταιριάζουν στο κόμμα, λειτουργούν υπονομευτικά και παραβιάζουν τους κανόνες συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας είναι επίσης ένα ερώτημα που απασχολεί πολύ κόσμο.

Από ότι φαίνεται οι ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα δεν τους κάλυψαν, ούτε η στάθμιση του γεγονότος ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και οι πολιτικοί αντίπαλοι θα κάνουν φειγ βολάν την ανάρτηση Πολάκη καθώς και ότι οι πολιτικές συζητήσεις στα τραπέζια των καναλιών θα επικεντρώνονται σε αυτή, αποπροσανατολίζοντας και καθιστώντας πολύ δύσκολο έργο την ανάδειξη του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, στάθηκε ικανή να τους πείσει ότι αυτό όφειλε να πράξει το κόμμα.

Μέγα κρίσιμο θέμα που απασχόλησε πολλά πληκτρολόγια είναι και η πρωτόγνωρη -και γι αυτό για κάποιους ύποπτη- ταχύτητα αντίδρασης της Δικαιοσύνης για την ανάρτηση Πολάκη με τη πλειοψηφία να μιλά για πρόκληση και για αναβίωση τακτικών αλήστου μνήμης εποχών.

Προβληματισμός για την εισαγγελική παρέμβαση

Η εισαγγελική παρέμβαση κατά του Π. Πολάκη για την ανάρτησή του, με ερευνώμενα αδικήματα «διέγερση σε βία» και «βία κατά δικαστών», αποτελεί πρόκληση του βαθέος κράτους που δεν θα μείνει αναπάντητη. >

— Thanasis Kampagiannis (@TKampagiannis) February 26, 2023

Αυτή η σημερινή ταχύτατη εισαγγελική παρέμβαση για τον Πολάκη είναι πράγματι εντυπωσιακή. Εξίσου πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα και οι καταγγελτικές ανακοινώσεις της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και της ΕΣΗΕΑ!
Οχι, μπράβο.
Οταν θέλουν να μαγειρέψουν, «μαγειρεύουν».

— Areti Athanasiou (@AretiAthanasiu) February 26, 2023

Για αντιπαράθεση σχετικά με ανάρτηση Πολάκη
Είναι πολύ βολική μια αντιπαράθεση που εντοπίζει το “βαθύ κράτος” σε κάποιους δημοσιογράφους & δικαστικούς κι όχι σε όσους έχουν τα “κλειδιά” της οικονομίας
Απαράδεκτη ενέργεια η εισαγγελική εντολή https://t.co/C0A2fSWowC

— Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ (@gt_kke) February 26, 2023

Οταν έλεγε αυτά ο τσιριδοσκουχτης που ήταν όλοι αυτοί που θίχτηκαν τάχα με τον Πολακη ; pic.twitter.com/G2dOD4wplE

— Neto (@antixasia) February 26, 2023

Το πράμα έχει ως εξής:Όταν ο Άδωνις.έλεγε ότι θα γδάρει Τσίπρα,Πολακη,Βαξεβανη,ήταν όλα GOOD !Σήμερα που ο #Πολακης είπε βαθύ κράτος τη λιστας Πέτσα κ το δικαστικό παρενέβη εισαγγελέας.
Μετά το ειδικό δικαστήριο που έστησαν σε Παππα στοχοποιουν κι άλλη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ.Ντάξει? pic.twitter.com/VhZL4J9odF

— Lina (@Lina1985LP) February 26, 2023

Πάντως οι δημοσιογράφοι που αισθάνθηκαν ότι απειλείται η ζωή τους από τον Πολακη ίσως θα έπρεπε να έχουν διάλεξε άλλο επάγγελμα. Δεν είναι για αυτούς οι συγκινήσεις. Στη χώρα που δολοφονούνται και φιμωνονται συνάδελφοι τους είναι απλώς αστείοι.

Aris Chatzistefanou (@xstefanou) February 27, 2023

Η υπεράσπιση Πολάκη

Τόσο καιρό που έκανε σκληρή αντιπολίτευση στη ΝΔ κ ανέβαζε τα ποσοστά του #ΣΥΡΙΖΑ δεν ενοχλούσε που είχε ανεβασμένος τόνους ο #Πολακης .Τώρα που πλέον ανέβηκαν τα ποσοστά κ πάμε εκλογές ενοχλεί . #με_τον_πολακη #πολακη #τσιπρας ΚΟΤΑ ΛΥΡΑΤΗ
Ο julious είναι πιο κάτω είναι ΝΔ τρολ

Nikos (@Nikos694266) February 27, 2023

Όχι η πολιτική σύγκρουση θέλει την λεβεντιά του πολακη,αν βγάλετε τον Παύλο από τα ψηφοδέλτια οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα ζήσουν την μοναξιά που είχαν πριν το 2015.Προσεξτε την τρίτη τι θα κάνετε.

— sasta123sasta (@sasta123sasta) February 27, 2023

Χωρίς πολακη ΣΥΡΙΖΑ τελος

— SOMEONE (@soyleft) February 27, 2023

#με_αητο_τση_κρητης#με_τον_πολακη #με_τον_κυριο_παυλο https://t.co/JvH143nzTw

Buzz Daz Jazz! (@jazz_daz) February 27, 2023

Δεν μου λες Αλέξη μου αυτοκράτορας την είδες;;;
Εμείς θέλουμε τον Πολακη.
Εκεί που είσαι εσύ είσαι χάρη στην ψήφο την δική μας!!
Μας έλεγες ο ΣΥΡΙΖΑ είσαι εσείς!!
Δεν το βλέπω!!

— zoi (@ZPapastefanou) February 27, 2023

@atsipras Αποχαιρέτα την Κρήτη και την καρέκλα που χάνεις! #με_τον_πολακη

— AntiDraseis#IStandWithPeace (@AntiDraseis) February 26, 2023

Πηγαινε με τον βαρουφακη ρε Παυλάρα#με_τον_πολακη

— Pantelis sio (@pantelis_sio) February 26, 2023

Πάρτε το χαμπάρι στο @syriza_gr @atsipras

Ο Πολάκης έφερε την ελπίδα για διαφάνεια! Αυτό θέλει ο κόσμος. Στηρίξτε Πολάκη άμεσα, ξεκάθαρα και με τρόπο που θα συσπειρώσει αλλιώς αντίο Ελλάδα!#με_τον_πολακη #Με_τον_Νικο_Παππα #Πολακης #τσιπρας

— Macduck for Prime Minister (@Yes_P_M) February 26, 2023

Ο #Πολάκης λέει ότι σκέφτεται ο κάθε άνθρωπος που του έχει μείνει λίγη ακόμη αξιοπρέπεια.
Εάν πράγματι θέλουμε να αλλάξουμε την κοινωνία……#με_τον_πολακη pic.twitter.com/4FYcyv7eJW

— Venceremos (@Venceremos_1979) February 26, 2023

λοιπόν εκεί στο @syriza_gr αν έχετε άντερα να θέσετε το θέμα Πολάκη σε ψηφοφορία των μελών πανελλαδικά,για να δείτε αν οι αποφάσεις των οργάνων ή οποιωνδήποτε »άλλων» συμπίπτουν με αυτές των μελών…

— ALATSAN (@kalabrytinos) February 26, 2023

Εξηγήσεις από τον Τσίπρα

Αν ο λόγος αποπομπής Πολάκη ήταν η σημερινή ανάρτηση, ο Τσιπρας πρέπει να μας πει:
1) αν τον ενόχλησε το υφος της ανάρτησης >> είχε το ίδιο υφος για χρόνια >> άκαιρο το θέμα
2) αν τον ενόχλησε το περιεχόμενο της ανάρτησης >> πρέπει να διώξει και τον Παππα >> δύσκολο το θέμα

— Τζίο_ (@demomelet) February 26, 2023

Κοιτάξτε, δε γίνεται να λες ότι τον Παππά τον δίκασαν σάπιοι δικαστές και να διώχνεις τον Πολάκη που λέει ότι αν και όταν κυβερνήσει, θέλει να διώξει τους σάπιους δικαστές.
Άρα ή ο Παππάς είναι ένοχος ή ο Πολάκης έχει δίκιο.
Έτσι Τσίπρα;…

— Πλεμπαίος (@plebeos) February 26, 2023

Το τάιμινγκ του Τσίπρα, φανερώνει ότι η επόμενη φορά θα είναι όντως αλλιώς. Με έναν ακόμα πιο συμβιβασμένο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν με απασχολεί καθόλου αν θέλει να διώξει ή όχι τον κάθε Πολάκη, ας το έκανε πέρυσι, δεν άλλαξε τίποτα από τότε. Τώρα επιλέγει να υποταχθεί στα αρδάκια.

— Δραχμend (@VasilisXtM) February 26, 2023

Καιρός ήταν να φύγει ο Πολάκης

τα βιογραφικα πολακη, αδωνη ,πλευρη και αλλοι σε σοβαρες ευρωπαικες χωρες δεν μπαινουν καν στα κοινοβουλια τους.

— tech_guy (@GrQuestion) February 27, 2023

Όχι ρε παιδιά! Κάτω τα χέρια από τον Παυλάρα – με το έργο του έδινε αυτοδυναμία στον Κυριάκο απο την πρώτη Κυριακή#με_τον_πολακη

— TheArchitect (@boozy_jordy) February 26, 2023

#με_τον_Παυλαρα
Επιτέλους @atsipras πάρε την σωστή απόφαση και διώξε αυτόν τον τοξικό, και διχαστικό Πολακη από το κόμμα.

— VENETIA (@Venetia701) February 26, 2023

Να σε παρηγορήσω;
Εγώ που είμαι κεντροδεξιός, πολύ φοβάμαι ότι η αποπομπή του χυδαίου φασιστόμουτρου Πολάκη θα βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας την εντύπωση σε μια μερίδα (μη-φασιστών) αριστερών ψηφοφόρων ότι ο Μανωλιός έβαλε τις κάλτσες του αλλιώς.

— Amman Kuzum / Αμάν Κουζούμ (@AmanYavroum) February 26, 2023

Η στοχοποίηση δημοσιογράφων από τον Παύλο #Πολάκη είναι επικίνδυνη για την ελευθερία του Τύπου & καταδικαστέα.

Η διαφωνία & η κριτική επιτρέπονται σε μια δημοκρατία. Οι #προγραφές ρεπόρτερ όχι.

Το ίδιο ισχύει & για τη στοχοποίηση δημόσιων λειτουργών.#PressFreedom pic.twitter.com/yk51qUPqHF

— Reporters United (@reporters_gr) February 26, 2023

Φόβοι για συγκυβέρνηση με ΝΔ

Συνεργασία με Μητσοτάκη είναι πολιτική αυτοκτονία. Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοια περίπτωση.
Τώρα είτε καλώς είτε κακώς ο Πολακης έκανε σφάλματα χοντρά τελευταία και ίσως και επίτηδες. Αλλά ψηφίζουμε πρόγραμμα και ελπίδα και όχι Πολακη ή Σταθακη, γνώμη μου

— Γεροντοκορος με Σκύλο (@ALEX1967229) February 27, 2023

Το τάιμινγκ του Τσίπρα, φανερώνει ότι η επόμενη φορά θα είναι όντως αλλιώς. Με έναν ακόμα πιο συμβιβασμένο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν με απασχολεί καθόλου αν θέλει να διώξει ή όχι τον κάθε Πολάκη, ας το έκανε πέρυσι, δεν άλλαξε τίποτα από τότε. Τώρα επιλέγει να υποταχθεί στα αρδάκια.

— Δραχμend (@VasilisXtM) February 26, 2023

Ζητείται εσωκομματική ειρήνη και ελπίδα

Έτσι μπράβο, @atsipras, διώξε τον Πολάκη. Κανε τους το χατίρι και θα δεις στο τέλος ποιο θα ‘ναι το αποτέλεσμα. #Πολάκης pic.twitter.com/VEg6EOiPTF

— デファクト (@panlabro) February 26, 2023

Όλο λάθος.
Ο Πολάκης αυτός ήταν πάντα.
1. Αν είναι βαρίδι, τον διώχνεις 4 χρόνια που είσαι αντιπολίτευση, όχι 1 μήνα πριν τις εκλογές.
2. Αν είναι βαρίδι, δεν του δίνεις τον Τομέα Διαφάνειας.
3. Δεν τον βγάζεις από τον Τομέα Διαφάνειας ενώ έχει ηρωοποιηθεί ως κυνηγός λαμόγιων. pic.twitter.com/8s4eECcPyq

Nikos Moraitis (@Nikosmoraitis) February 26, 2023

Η ιστορία με τον Πολάκη είναι λάθος απ όποια σκοπιά και να την δεις. Ρεσιτάλ αψυχολόγητων κινήσεων. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ έχει την απαίτηση το ζήτημα να λυθεί στα όργανα με συντροφικό και παραγωγικό τρόπο. Ούτε προσωπικές στρατηγικές, ούτε περισσεύει κανείς. Σε ένα μήνα εκλογές ffs

— Γιώργος Κυρίτσης (@giorgoskyritsis) February 27, 2023

Συντασσόμενος κι εγώ με τον #Πολακης δε σημαίνει ότι είμαι κατά του #Τσίπρας και του συντεταγμένου #ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικεί εξουσία. Σημαίνει ότι δεν θέλω να δω τον Πολάκη εκτός γιατί είναι ειλικρινής και χρήσιμος.

Θέλω όμως να κατεβάσει τους τόνους και να είναι πιο συνεργατικός.

— Julius C. (@HatredHunter) February 27, 2023

Κόψτε τις μαλακίες παιδιά. Αρκετά. Σοβαρευτείτε κι αφήστε τον Πολάκη ήσυχο.

— Miss-irlou (@sia_cretan) February 27, 2023

Εντωμεταξύ, τσέκαρε ποιοι χαίρονται με απομάκρυνση #Πολακη για να καταλάβεις ποιοι θα επωφεληθούν

— lennie_tristano (@lennie_tristano) February 27, 2023

Για αντιπαράθεση σχετικά με ανάρτηση Πολάκη
Είναι πολύ βολική μια αντιπαράθεση που εντοπίζει το “βαθύ κράτος” σε κάποιους δημοσιογράφους & δικαστικούς κι όχι σε όσους έχουν τα “κλειδιά” της οικονομίας
Απαράδεκτη ενέργεια η εισαγγελική εντολή https://t.co/C0A2fSWowC

— Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ (@gt_kke) February 26, 2023

Ακούστε εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος δε σας στηρίζει για να αυξήσετε τον κατώτατο η για τη 13η σύνταξη. Σας στηρίζουμε για να διώξετε τη μαφία. Το σημερινό ήταν φιλί στο δαχτυλίδι του Νονου. Συνέλθετε… #με_τον_πολακη #εκλογες

Τασος Παπαδοπουλος… (@Fk9wBE41zLOyuz1) February 26, 2023

Χωρίς χιούμορ δεν γίνεται τίποτα

Πηγαινε με τον βαρουφακη ρε Παυλάρα#με_τον_πολακη

— Pantelis sio (@pantelis_sio) February 26, 2023

Keywords
twitter, εμφυλιος, tweet, συριζα, media, νεα δημοκρατια, ψηφοδελτια, σημαίνει, τσιπρας, february, https, ΚΚΕ, aris, εκλογες, nikos, buzz, jazz, κρητη, ψηφοφορία, υφος, βιογραφικα, χωρες, Πολακης, κυνηγός, τασος, σταση εργασιας, θεματα πανελληνιων, τραπεζα της ανατολης, βαξεβανης, ελλαδα, σκοπια, Καλή Χρονιά, καιρος, εκλογες 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, τελος του κοσμου, εκλογες 2015, η ζωη, μιλα, χωρες, το θεμα, γνωμη, γνωση, δημοκρατια, ηγεσια, θεμα, προγραμμα, σημερινη, ψωμι, aris, buzz, αδωνις, ανθρωπος, αξιοπρεπεια, βιογραφικα, γεγονος, γινεται, γινονται, δυναμη, δειτε, δικη, δειγμα, εγγυηση, ειλικρινης, ειπε, υπαρχει, ειρηνη, ελευθερια, ελπιδα, ενεργεια, ενιοτε, εξελιξη, επρεπε, ζημια, ζωη, ιδιο, ισχυει, υφος, ησυχο, κεφαλαιο, κυνηγός, κομμα, λαθος, μαφια, μηνυματα, μοναξια, ρεπορτερ, παντα, ουσια, παιδια, παμε, ρεσιταλ, συνταξη, σκεψεις, τασος, τριτη, φιλι, φυσικα, φορα, χιουμορ, ψηφοφορία, ωρες, δαχτυλιδι, δικιο, ελληνικα, february, https, χωρα, media, μεινει, miss, nikos, οργανα, tweet, σημαίνει, θελω να, θεματα, χερια
Τυχαία Θέματα