Έλον Μασκ: Ένας χρόνος στο τιμόνι του Twitter – Πτώση χωρίς αναστροφή;

Ένας χρόνος έχει περάσει από την ημέρα που ο Έλον Μασκ εξαγόρασε το δημοφιλές μέσω κοινωνικής δικτύωσης, Twitter, μετονομάζοντας το εν συνεχεία σε Χ. Παρά το ιδιαίτερα αισιόδοξο μήνυμα που έστειλε με την πρώτη του ανάρτηση, «το πουλί απελευθερώθηκε», η πορεία του μέσου από εκείνη τη στιγμή και έπειτα μπορεί να χαρακτηριστεί μόνος ως πτωτική.

Ο Bruce Daisley, πρώην επικεφαλής του Twitter στην

Ευρώπη, σχολίασε πρόσφατα πως η κίνηση αλλαγής επωνυμίας είχε βλάψει μια επιχείρηση που βρισκόταν στον «παράδεισο της επωνυμίας».

«Υπήρχαν πολλά λάθη με το προϊόν, αλλά το brand ήταν στην κορυφαία κατηγορία εταιρειών στον κόσμο», είπε. «Τόσο διαφορετικά ονόματα όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, η Κιμ Καρντάσιαν, ο Ροκ και η Γκρέτα Τούνμπεργκ θα χρησιμοποιούσαν όλοι το όνομα και θα βοηθούσαν στην προώθηση της πλατφόρμας. Ο Μασκ τα κατέστρεψε όλα αυτά», αναφέρει ο Guardian

Υπερ-εφαρμογή

Αφού μετονομάστηκε το Twitter σε X, ο Μασκ έδειξε αμέσως την πρόθεσή του να μετατρέψει την πλατφόρμα σε μια υπέρ-εφαρμογή, προσφέροντας μια σειρά από υπηρεσίες μηνυμάτων και κοινωνική δικτύωση ακόμη και πληρωμές peer-to-peer. Ο Μάσκ «πείραξε» κάποια λειτουργία τον περασμένο Αύγουστο ανακοινώνοντας ότι οι χρήστες δεν θα χρειάζονταν αριθμό τηλεφώνου για τις λειτουργίες, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες στο iOS της Apple, στο Android της Google και σε προσωπικούς υπολογιστές.

Με ανάρτησή του στην πλατφόρμα, έδινε οδηγίες στους χρήστες της πλατφόρμας να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία: «Πρώιμη έκδοση βιντεοκλήσεων και ακουστικών κλήσεων στο X». Η νέα αυτή λειτουργία έρχεται εν μέσω μιας σειράς νέων χαρακτηριστικών και αλλαγών στη βασική εμπειρία της πλατφόρμας από τη στιγμή που ο Musk ανέλαβε τον έλεγχο της πριν από έναν χρόνο.

Early version of video & audio calling on

Keywords
Τυχαία Θέματα