Ελληνικός «εμφύλιος» προέκυψε στο Τσαμπιονς Λιγκ

Ελληνικός «εμφύλιος» προέκυψε στη φάση των «16» (πλέι οφ) του Basketball Champions League, στην κλήρωση στα γραφεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μπάσκετ (FIBA) στην Ελβετία.

H κάτοχος του τίτλου ΑΕΚ υποδέχεται στον πρώτο αγώνα τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, ενώ το δεύτερο παιχνίδι θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη.

Την ισπανική Τενερίφη αντιμετωπίζει ο Προμηθέας Πατρών στα πλέι οφ της φάσης των «16» (διπλοί αγώνες), με γηπεδούχο την Τενερίφη στο πρώτο ματς. Η φάση των «16» αρχίζει στις 5 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 13 Μαρτίου.

Γνωστό έγινε εν συνεχεία με το νικητή ποιου ζευγαριού θα «διασταυρωθούν οι δρόμοι» των ελληνικών ομάδων ή της ομάδας που θα συνεχίσει στους «8» της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, ο νικητής του ντέρμπι «Δικεφάλων» ΑΕΚ-ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα Μπάνβιτ (Τουρκία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία), ενώ ο νικητής της αναμέτρησης Τενερίφη (Ισπανία)-Προμηθέας Πατρών θα βρει απέναντί του το νικητή του αγώνα Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)-Νεπτούνας Κλαϊπέντα (Λιθουανία). Η προημιτελική φάση του Basketball Champions League θα αρχίσει στις 26/27 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 2/3 Απριλίου. Οι τέσσερις ομάδες που θα προκριθούν από τους «8», θα διεκδικήσουν το τρόπαιο σε φάιναλ φορ, το οποίο θα διεξαχθεί το τριήμερο 3-5 Μαϊου. Μέχρι στιγμής, η FIBA δεν έχει ανακοινώσει την πόλη διεξαγωγής της καταληκτικής φάσης, κάτι που θα γίνει γνωστό στις αρχές Απριλίου. Θα διενεργηθεί νέα κλήρωση που θα καθορίσει τα ζευγάρια των ημιτελικών.

Τα ζευγάρια της φάσης των "16" (πλέι οφ) του Basketball Champions League έχουν ως εξής:

1. Μπάνβιτ (Τουρκία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)

2. Μπεσίκτας (Τουρκία)-Ναντέρ (Γαλλία)

3. Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)-Νεπτούνας Κλαϊπέντα (Λιθουανία)

4. Βενέτσια (Ιταλία)-Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία)

5. ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

6. Τενερίφη (Ισπανία)-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

7. Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία)-Λε Μαν (Γαλλία)

8. Μούρθια (Ισπανία)-Αντβέρπ (Βέλγιο)

Τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης (πλέι οφ) του Basketball Champions League έχουν ως εξής:

1-5

2-7

3-6

4-8

Keywords
Τυχαία Θέματα