Έκλεισαν οι κάλπες στο ΠΑΣΟΚ

Συνολικά σε όλη την Ελλάδα στήθηκαν 1.074 κάλπες σε 768 εκλογικά τμήματα σε αντίθεση με το 2007 όταν είχαν στηθεί 3.157 κάλπες σε 1.443 εκλογικά τμήματα. Ως εκλογικά τμήματα χρησιμοποιήθηκαν ΚΕΠ καποδιστριακών δήμων, οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, κέντρα πολιτισμού, ξενοδοχεία, ΚΑΠΗ ακόμα και καφενεία.

Με μικρά προβλήματα εξελίχθηκε
η διαδικασία

Για παράδειγμα, μικροένταση προκλήθηκε έξω από το πνευματικό κέντρο Βριλησσίων, όταν ομάδα περίπου τριάντα ατόμων πέταξε γιαούρτια, φωνάζοντας συνθήματα κατά των ψηφοφόρων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα έξω από το πνευματικό κέντρο.

Φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε αργά το μεσημέρι στο Λουτράκι, όταν μικρή ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε έξω από το κτίριο όπου είχε στηθεί η κάλπη και φώναζε υβριστικά συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ και των μελών του. Αργότερα, η ομάδα αυτή αποχώρησε.

Στη Θεσσαλονίκη, με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας έφτασαν τα λευκά ψηφοδέλτια στα εκλογικά τμήματα και οι πολίτες που προσήλθαν νωρίτερα διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη τους, καθώς και για την έλλειψη φακέλων.

Στην Αχαΐα δεν άνοιξε ένα εκλογικό τμήμα -σε σύνολο 14, διότι όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γραμματέας της νομαρχιακής οργάνωσης του κόμματος Παναγιώτης Αλεξόπουλος, υπήρχαν φόβοι για πρόκληση έντασης και για αυτό κρίθηκε σκόπιμο να μην λειτουργήσει.

Ο κ. Βενιζέλος, μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, προσήλθε για να ψηφίσει λίγο πριν τις 10:00 το πρωί στο εκλογικό τμήμα της Νέας Φιλαδέλφειας και αμέσως μετά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «η εκλογή του νέου προέδρου δεν είναι η δική μου εκλογή, που έτυχε υπό πολύ δύσκολες περιστάσεις να καλούμε να σηκώσω αυτό το βάρος. Είναι μια αφετηρία, όπως έχω πει σήμερα αρχίζουμε. Αρχίζουμε μια μεγάλη προσπάθεια να μιλήσουμε με τον κόσμο κυρίως να ακούσουμε τον κόσμο, να του μιλήσουμε φιλικά, αδελφικά, υπεύθυνα να του πούμε συγκεκριμένα ρεαλιστικά πράγματα με την γλώσσα της ειλικρίνειας, με τη γλώσσα της αλήθειας».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τα ηγετικά του στελέχη, δεν είναι ο οργανωτικός του ιστός, είναι η ίδια η κοινωνική του βάση. Για αυτό η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική και είμαι βέβαιος ότι με τη μεγάλη συμμετοχή, την ευρεία συμμετοχή, τα δείγματα είναι ήδη από την πρώτη ώρα πάρα πολύ θετικά, θα διαψεύσουμε όλους εκείνους που νομίζουν ότι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν μπορεί να ανακάμψει. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι ψήφισε στη Νέα Ερυθραία, ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος στη συνέχεια δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια «αναλάβαμε όλοι μαζί, από τα στελέχη μέχρι και οι φίλοι, οι ψηφοφόροι ένα τεράστιο βάρος που δεν μας αναλογούσε ιστορικά αλλά το αναλάβαμε. Ευθύνες μεγάλες. Πρώτα να μη βουλιάξει η χώρα και δεύτερον να αλλάξει η χώρα, αυτό κάναμε αυτά τα δύο χρόνια. Δεν βούλιαξε και αλλάζει η Ελλάδα, Αλλάζει προς το καλύτερο και πρέπει το ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει ως πυλώνας σταθερότητας από τη μια αλλά και ως φορέας αλ

Keywords
Τυχαία Θέματα