Εκανε υπολογισμούς μία εβδομάδα και κατέληξε: «Δεν νομίζω ότι η Ελλάδα θέλει πόλεμο μαζί μας»

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά τη δήλωση Παναγιωτόπουλου ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί με πόλεμο την εθνική της κυριαρχία, ο τούρκος συνάδελφός του, φαίνεται πως έγραφε, έσβηνε, υπολόγιζε και εν τέλει απεφάνθη ότι μαθηματικώς, δεν συμφέρει την Ελλάδα η ένοπλη σύρραξη.

Ειδικότερα, σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ κάνοντας λόγο ακόμα και για πόλεμο

μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Μάλιστα εξέφρασε την ετοιμότητα της Τουρκίας για μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη λέγοντας: Δεν νομίζω πως η «Ελλάδα θα θελήσει να πολεμήσει με την Τουρκία. Από μαθηματικής άποψης δεν είναι κατάλληλο αυτό και το τονίζω» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός και συνέχισε λέγοντας «η Αγία Σοφία ανήκει στην Τουρκία. Η χώρα μας την χρησιμοποιεί όπως θέλει».

Παράλληλα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας επανέφερε το ζήτημα των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών στο Αιγαίο, επαναλαμβάνοντας ότι 16 από τα 23 ελληνικά νησιά παραμένουν οπλισμένα, κατά παράβαση της Συμφωνίας της Λωζάνης.

Ειδική αναφορά έκανε και στον εναέριο χώρο της Ελλάδας, εξηγώντας ότι μια χώρα με χωρικά ύδατα έξι μιλίων, δεν είναι δυνατό να διαθέτει εναέριο χώρο 10 μιλίων.

Yunan Bakan'dan 'savaş' açıklaması#SONDAKİKA Bakan Akar: Türkiye ile matematiksel olarak savaşacağını düşünmüyorum pic.twitter.com/3i4D82iYDU

— A Haber (@Ahaber) June 10, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα