Εχασε την ευκαιρία ο Ολυμπιακός

Η Ντόρτμουντ πέτυχε την πρώτη της νίκη στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, εξασφάλισε τους βαθμούς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό (1-0) και πλέον πολλά θα κριθούν στο παιχνίδι της προσεχούς αγωνιστικής και το ταξίδι των «κόκκινων» στη Μασσαλία. Πολλά όμως ίσως ήταν διαφορετικά στο «Βεστφάλεν», αν ο Ρώσος διαιτητής Μπεζιμπορόντοφ έδινε υπέρ του Ολυμπιακού πέναλτι στο 45'.

Ο Ολυμπιακός
αγωνίστηκε με πάθος και δύναμη. Ο Βαλβέρδε επέλεξε αυτό το παιχνίδι για να αντικαταστήσει τον Κοστάντσο με τον Μέγιερι και σε γενικές γραμμές ο Ούγγρος γκολκίπερ είχε καλή εικόνα. Βέβαια, η Ντόρτμουντ στο πρώτο σουτ που έκανε στο παιχνίδι έβαλε γκολ , έκανε το 1-0 και προσπέρασε στη βαθμολογία τον Ολυμπιακό. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, δεν κατάφερε όμως να σημειώσει κάποιο γκολ. Να τονιστεί, ωστόσο, ότι θα ρέφερι Μπεζιμπορόντοφ έπρεπε να δώσει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, όταν στο 45' ο Μέλμπεργκ έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Χούμελς.

Το γκολ της νίκης για τη Ντόρτμουντ ήρθε 8' με δυνατό σουτ του Γκρόσγκροϊτς(1-0).

Στο δεύτερο ημίχρονο παρά τις αλλαγές του Βαλβέρδε, ο Ολυμπιακός δεν έδειξε κάτι καλύτερο, ούτε απείλησε την εστία των Γερμανών. Ετσι, οι περίπου 4.000 Ελληνες οπαδοί που βρέθηκαν στις εξέδρες του «Βεστφάλεν» έφυγαν με την πίκρα πως η ομάδα τους δεν αξιοποίησε την ευκαιρία να πάρει τουλάχιστον το ισόπαλο αποτέλεσμα. Η Ντόρτμουντ είχε την καλύτερή της στιγμή στο 61', όταν ο Χολέμπας γύρισε τη μπάλα απρόσεκτα προς τα πίσω, ο Λεβαντόφσκι πέρασε τον Μέγιερι, αλλά το σουτ του κυνηγού σταμάτησε στο δοκάρι.

Διαιτητής: Μπεζιμπορόντοφ(Ρωσία).

Κίτρινες: Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Πέρισιτς, Ορμπάιθ.

Ντόρτμουντ: Βαϊντερφέλερ, Σμέλτσερ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Κελ, Πίτσκε, Λάιτνερ(84' Σαντάνα), Πέρισιτς(77' Μπλαζικόφσκι), Λεβαντόφσκι, Γκρόσγκροϊτς, Γκέτσε(64' Καβάγκα).

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μοντέστο, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Φέισα(60' Μακούν), Μαρκάνο (67' Αμπντούν), Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα(80' Πάντελιτς), Μιραλάς, Τζιμπούρ.
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Αρσεναλ παραχώρησε ισοπαλία 0-0 στη Μαρσέιγ στο Λονδίνο.

Η βαθμολογία: Αρσεναλ 8, Μαρσέιγ 7, Ντόρτμουντ 4, Ολυμπιακός 3.
Keywords
Τυχαία Θέματα