Δυτική Αττική: Ισοπαλία στις... έδρες

Στη μικρότερη εκλογική περιφέρεια της Αττικής, τη Δυτική Αττική, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε στις εθνικές εκλογές του 2019 να ανατρέψει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας των ευρωεκλογών του Μαΐου του 2019 και να αναδειχθεί πρώτο κόμμα, δίχως όμως, λόγω της πρόνοιας του εκλογικού νόμου, αυτή η υπεροχή να απεικονιστεί σε επίπεδο εδρών.

Στην κάλπη της απλής αναλογικής το

πιθανότερο σενάριο έχει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να μοιράζονται τις έδρες της Δυτικής Αττικής, δίνοντας ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις εσωτερικές μονομαχίες.

Η Νέα Δημοκρατία εξέλεξε τρεις από τους τέσσερεις βουλευτές στην εκλογική περιφέρεια, με τον αντιπρόεδρο της διαλυθείσας Βουλής και επί σειρά ετών βουλευτή Θανάση Μπούρα να έχει και πάλι μαζί τους δύο έτερους βουλευτές, τον Βαγγέλη Λιάκο και τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Κώτσηρα, όπως επίσης και τον πρώτο επιλαχόντα, Σταμάτη Πουλή. Εκ νέου υποψήφια είναι, επίσης, η 6η το 2019 Ευγενία Μπάρα, ενώ πρώτη φορά κατέρχεται στον εθνικό εκλογικό στίβο η νεαρή δικηγόρος Μαρία Πανοηλία.

Ισχυρό είναι και το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Αττική, όπου ο νυν βουλευτής Γιώργος Τσίπρας, πρώτος εξάδελφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει τον αγώνα μαζί με τον ηθοποιό και πρώην βουλευτή Γιώργο Πάντζα (1ος επιλαχών το 2019), τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας και προερχόμενο από τη Δημοκρατική Αριστερά, Ανδρέα Νεφελούδη, και τη Διάνα Βουτυράκου, καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Στο ψηφοδέλτιο βρίσκονται επίσης η Διονυσία Στεφάτου και η Παναγιώτα Παππά.

Keywords
Τυχαία Θέματα