Δύο νεαροί ροδοπελεκάνοι από την Κύπρο καταφθάνουν στην Κερκίνη για να απελευθερωθούν

Με νέες αφίξεις θα εμπλουτιστεί ο πληθυσμός των ροδοπελεκάνων στο Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης.

Ενώ περισσότεροι από 700 αργυροπελεκάνοι και τουλάχιστον πέντε ροδοπελεκάνοι έχουν ήδη βρει καταφύγιο στον προστατευόμενο υδροβιότο, την Πέμπτη 5/12, θα γίνει η παραλαβή δύο νεαρών ροδοπελεκάνων από την Κύπρο, οι οποίοι θα απελευθερωθούν στην Κερκίνη, στην περιοχή του Λιθοτόπου.

Η δράση υλοποιείται με

τη συνεργασία της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας Λευκωσίας, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης.

Tα πουλιά έχουν ήδη δακτυλιωθεί για να είναι δυνατή η παρακολούθησή τους.

Ο αριθμός των γερανών που διαβιούν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή έχει επίσης αυξηθεί. Υπάρχουν ήδη 62-63 γερανοί, αριθμός ο οποίος είναι μεγάλος για την εποχή. Συνήθως τόσοι γερανοί (70-75 πτηνά) παρατηρούνται τον Φεβρουάριο κατά τη μετανάστευσή τους προς τις περιοχές αναπαραγωγής.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα στο πάρκο της Κερκίνης κατέφυγε ένα από τα 10-15 ζευγάρια Θαλασσαετών της χώρας. Πρόκειται για το σπανιότερο αρπακτικό πτηνό στη χώρα, που βρίσκεται στα όρια της εξαφάνισης. Επίσης περισσότερα από 6000 φοινικόπτερα, τα γνωστά σε όλους μας φλαμίνγκο έχουν φθάσει στην περιοχή.

Ακολουθούν ενδεικτικές φωτογραφίες και βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα