Τέσσερις φωτιές ξέσπασαν ταυτόχρονα στη Νέα Μάκρη

Νύχτα αγωνίας στη Νέα Μάκρη όπου αργά το βράδυ της Δευτέρας ξέσπασαν τέσσερις εστίες πυρκαγιάς προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Σχετικά γρήγορα περιορίστηκαν οι δύο εστίες όμως οι δύο μεγαλύτερες φωτιές - στις περιοχές Λιβίσι και Αγιος Εφραίμ - έλαβαν διαστάσεις απειλώντας περιοχές με κατοικίες.

#φωτια_νεα_μακρη pic.twitter.com/hnxJvAtaK4

tsounisd (@tsounisd) September 20, 2021

Ο δήμαρχος της πόλης Στέργιος Τσίρκας ζήτησε  από τους κατοίκους των περιοχών Λιβίσι και Άγιος Εφραίμ να φύγουν από τα σπίτια τους και να μεταβούν στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα, στο OPEN απειλούνται κατοικίες, ενώ ζήτησε ενίσχυση πυροσβεστικών δυνάμεων και ιδίως πεζοπόρων τμημάτων προκειμένου να σβήσουν τις εστίες που υπάρχουν διάσπαρτες ανάμεσα στις κατοικημένες περιοχές.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Νέα Μάκρη Αττικής. Κινητοποιήθηκαν επίγειες δυνάμεις.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 20, 2021

Φωτια τώρα στην νέα μάκρη πάνω από το μοναστήρι του αγιου εφραιμ pic.twitter.com/onOQQ5Y1nk

— ο κυριος μανος (@manoskrt) September 20, 2021

Εκκένωση των περιοχών Λιβίσι και Άγιος Εφραίμ

Με ανακοίνωσή του ο δήμος Μαραθώνα ζητά την εκκένωση των περιοχών Λιβίσι και Άγιος Εφραίμ.

«Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το συμβάν να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς την κεντρική πλατεία Νέας Μάκρης. Συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους» αναφέρει.

Φωτιά τώρα στη Νέα Μάκρη pic.twitter.com/MF2bDoZ7GW

— Yiannis Bavelas (@YiannisBavelas) September 20, 2021

Σε ανάρτηση προχώρησε και ο δήμαρχος της περιοχής, Στέργιος Τσίρκας.

Πολλαπλές εστίες ταυτόχρονα

Μέχρι στιγμής, η αιτία εκδήλωσης των πυρκαγιών είναι άγνωστη όμως εστάλη στην περιοχή ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής για να διερευνήσει το ενδεχόμενο εμπρησμού.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς. Επί τόπου βρίσκονται περισσότεροι από 40 πυροσβέστες με 10 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα και πολλοί εθελοντές.

Keywords
Τυχαία Θέματα