Δολοφονία φοιτήτριας : Κάμερες και τελευταίες συνομιλίες θα αποκαλύψουν το δράστη στη Ρόδο

To υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν γύρω από το σπίτι της άτυχης φοιτήτριας που βρέθηκε δολοφονημένη στη Ρόδο, εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές. Η Ελένη Τοπαλούδη, μόλις 21 ετών, βρέθηκε πεταμένη σε βραχώδη περιοχή με τους συγγενείς της να κάνουν λόγο για ίχνη στραγγαλισμού.

Η κατοικία της νεαρής βρίσκεται σε πολύ κεντρικό σημείο στην πόλη και πιθανότατα να έχει καταγράψει τις κινήσεις της τη μοιραία νύχτα της περασμένης Τρίτης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από κάμερα καταστήματος έχει καταγραφεί η στιγμή όπου φαίνεται η κοπέλα να μπαίνει σε κάποιο αυτοκίνητο

το οποίο οδηγεί κάποιος άνδρας και να απομακρύνεται.

Παράλληλα, η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για το κινητό της φοιτήτριας μπορεί να οδηγήσει στους ανθρώπους που μίλησαν μαζί της τις τελευταίες ώρες. Πάνω στην κοπέλα δεν βρέθηκε το κινητό της τηλέφωνο, ωστόσο, καταγράφονται οι συνομιλίες και τα μηνύματα που έστειλε.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής όπως αναφέρει έχουν κληθεί για κατάθεση τρεις άνθρωποι, που θεωρείται ότι ήταν από τους τελευταίους που είδαν την 21χρονη Ελένη ζωντανή. Πρόκειται για δυο Έλληνες και έναν Αλβανό. Ο ένας είναι γνωστός της και την μετέφερε την περασμένη Τρίτη από την καφετέρια που ήταν με την παρέα της στο σπίτι της. Ο άνθρωπος αυτός, κλήθηκε για κατάθεση προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση ήταν η κοπέλα και αν υπάρχουν στοιχεία αξιοποιήσιμα. Τονίζεται ότι ο συγκεκριμένος δεν είναι κατηγορούμενος και κλήθηκε να καταθέσει μήπως ρίξει φως στην υπόθεση. Ο δεύτερος, ελληνικής καταγωγής επίσης, ήταν από τους τελευταίους που επικοινώνησαν μαζί της όπως και ο αλβανικής καταγωγής. Και σύμφωνα με άλλο δημοσιογράφο της εφημερίδας Ροδιακή, οι αρχές επικεντρώνουν τις υποψίες τους στον έναν Έλληνα και στον Αλβανό.

Ο πατέρας της φοιτήτριας πάντως, που πήγε στη Ρόδο περιέγραψε με συγκλονιστικό τρόπο στο Πρώτο Θέμα τις στιγμές που έζησε από την πρώτη στιγμή που έμαθε ότι η κόρη του, που είχε πάει στη Ρόδο για να σπουδάσει, έπεσε -όπως όλα δείχνουν- θύμα δολοφονίας!

«Mίλησα με τον ιατροδικαστή και μου είπε ότι ο θάνατος προήλθε από πνιγμό αλλά είχε εμφανή σημάδια στραγγαλισμού στο λαιμό της το κοριτσάκι μου! Ολα αυτά μου τα είπε προφορικά ο ιατροδικαστής και τώρα περιμένω τις τοξικολογικές εξετάσεις. Την πέταξαν στη θάλασσα και πνίγηκε από τη στιγμή που μπήκε νερό στους πνεύμονες. Την πέταξαν 50 χλμ μακριά από τη Ρόδο» είπε ο κ. Ιωάννης, ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr.

«Το μόνο που γνωρίζω ως πληροφορία από το Λιμεναρχείο είναι ότι την Τρίτη το βράδυ, η κόρη μου μιλούσε με μια φίλη της στο facebook και η Ελένη είπε στη φίλη της «θα σου κλείσω τώρα το τηλέφωνο γιατί κάποιος μου χτυπάει την πόρτα».

Προφανώς σε κάποιον άνοιξε την πόρτα, δεν ξέρω πραγματικά τι να πω. Από εκείνο το βράδυ δεν ξαναμίλησε με κανέναν. Την ψάχναμε κι εγώ και η μητέρα της, αλλά μάταια. Την Τετάρτη το πρωί παίρναμε τηλέφωνο κάποιες φιλενάδες της, αλλά δεν γνώριζαν τίποτα. Μετά ανέλαβε η αστυνομία και το Λιμεναρχείο ώσπου τη βρήκαμε νεκρή.

Και συνεχίζει ο πατέρας της κοπέλας: «Δεν είχε κάποια μόνιμη σχέση αλλά είχε τις παρέες της με τις φίλες της. Ό,τι στοιχεία είχα εγώ και η σύζυγός μου, τα δώσαμε στην αστυνομία για να συνεχίσουν τις έρευνες. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν αυτός που δολοφόνησε την κόρη μου, ήταν γνωστός της ή άγνωστος. Μακάρι να γνώριζα και να προλάβαινα το κακό. Προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου με όσες δυνάμεις μου έχουν απομείνει για να μπορέσω να βρω το δολοφόνο του παιδιού μου».

Πως βρέθηκε

Η σορός της νεαρής κοπέλας εντοπίστηκε πριν από μερικές ημέρες στην περιοχή «Φώκια» στους Πεύκους της Λίνδου. Πρόκειται για την 21χρονη φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη απο το Διδυμότειχο, σπούδαζε τα τελευταία τρία χρόνια στο νησί μας στο τμήμα Μεσογειακών Σπουδών και ήταν ιδιαίτερα κοινωνική και αγαπητή στους φίλους και συμφοιτητές της.

Η αναγνώρισή της έγινε από το τατουάζ που έφερε στη γάμπα του δεξιού της ποδιού, ένα τριαντάφυλλο σε χρώμα μαύρο και κόκκινο, ενώ συγγενείς της ήρθαν στο νησί μας και χθες το μεσημέρι επιβεβαίωσαν την ταυτότητά της και επίσημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα