Δώδεκα νεκροί σε ένα 24ωρο στη διάρκεια επιθέσεων στο Ιράκ

Ο δράστης περίμενε τους φρουρούς του υπουργείου να ανοίξουν την κεντρική πύλη για να περάσουν οι υπάλληλοι που ασχολούνται με τη συντήρηση του δικτύου ηλεκτροδότησης και κατόπιν πυροδότησε τα εκρηκτικά.

Το Ιράκ συγκλονίζεται τις τελευταίες ημέρες από σειρά επιθέσεων, με φόντο την πολιτική κρίση μεταξύ των σιιτών και των σουνιτών που απειλεί την εύθραυστη ισορροπία μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση των τελευταίων Αμερικανών στρατιωτών από τη χώρα, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του σουνίτη αντιπροέδρου Τάρεκ αλ-Χασεμί, ο οποίος κατηγορείται
ότι στήριξε και χρηματοδότησε τρομοκρατικές ενέργειες με δράστες τους σωματοφύλακές του.

Επίσης, την Κυριακή έχασαν τη ζωή τους έξι μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας -τέσσερις αστυνομικοί και δύο στρατιώτες- σε επιθέσεις στις επαρχίες Σαλαχεντίν και Άνμπαρ, όπου πλειοψηφούν οι σουνίτες.

Στην φονικότερη επίθεση, τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν στην πόλη Γκάρμα, ανατολικά της πόλης Φαλούτζα, όταν ένοπλοι επιτέθηκαν σε σημείο ελέγχου, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στην Άνμπαρ, Χάντι αλ Ρούτζαϊτζ.

Στην Φαλούτζα, πρώην προπύργιο των ανταρτών, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε από σφαίρα ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στο κέντρο της πόλης, 60 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας.

Στην πόλη Ντουτζάιλ, βόρεια της Βαγδάτης, ένας καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν παγιδευμένο το όχημα στο οποίο επέβαινε σε ένα σημείο ελέγχου σε αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Βαγδάτη με την Τικρίτ, πρωτεύουσα της επαρχίας Σαλαχεντίν.

Από την έκρηξη σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες και τραυματίστηκαν τέσσερις, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας της επαρχίας που μίλησε υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του. Οκτώ πολίτες τραυματίστηκαν.
Keywords
Τυχαία Θέματα