Δημόσιο… απαγχονισμό του Μπάιντεν ζήτησε ηθοποιός των θρυλικών Dukes

Ο ηθοποιός Τζον Σνάιντερ ζήτησε την… εκτέλεση του Τζο Μπάιντεν και του γιου του προέδρου των ΗΠΑ, Χάντερ, σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχει πλέον διαγραφεί και η οποία προκάλεσε χλευασμό και ερωτήματα σχετικά με το αν θα έπρεπε να του απαγγελθούν ποινικές κατηγορίες.

Ο Σνάιντερ, γνωστός για τον ρόλο του ως Μπο Ντιουκ στην δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Dukes of Hazzard», καθώς και για την πρόσφατη δεύτερη θέση που κατέλαβε στο «The Masked

Singer», ανέβασε την επίμαχη ανάρτηση στο X στις 2 μετά τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, την Πέμπτη.

«Κύριε Πρόεδρε, πιστεύω ότι είστε ένοχος προδοσίας και πρέπει να κρεμαστείτε δημόσια», έγραψε ο Σνάιντερ, απευθυνόμενος στον Τζο Μπάιντεν. «Και ο γιος σας επίσης. Η απάντησή σας είναι… Ειλικρινά, Τζον Σνάιντερ», προσέθεσε.

Το σχόλιο ήταν μια απάντηση στην ανάρτηση που έκανε την Πέμπτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όπου ανέφερε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ – ο οποίος αντιμετωπίζει περισσότερες από 90 ποινικές κατηγορίες, καθώς επιδιώκει μια δεύτερη προεδρική θητεία το 2024 – «εγκυμονεί πολλές απειλές για τη χώρα μας: Το δικαίωμα της επιλογής, τα πολιτικά δικαιώματα, τα δικαιώματα ψήφου και τη θέση της Αμερικής στον κόσμο».

«Αλλά η μεγαλύτερη απειλή που θέτει είναι για τη δημοκρατία μας. Αν το χάσουμε αυτό, θα χάσουμε τα πάντα», υπογράμμισε ο Τζο Μπάιντεν.

Trump poses many threats to our country: The right to choose, civil rights, voting rights, and America’s standing in the world.

But the greatest threat he poses is to our democracy.

If we lose that, we lose everything.

— Joe Biden (@JoeBiden) December 21, 2023

Αρνητικά τα σχόλια στην ανάρτηση του ηθοποιού

Η απάντηση του Σνάιντερν στην ανάρτηση Μπάιντεν συγκέντρωσε χιλιάδες απαντήσεις πριν διαγραφεί.

Όπως σημείωσε πρώτο το Newsweek, μεταξύ αυτών που απάντησαν ήταν και η ερευνητική δημοσιογράφος Victoria Brownworth, η οποία σχολίασε ειρωνικά την ορθογραφία του Σνάιντερ και στη συνέχεια σημείωσε χαρακτηριστικά πως «υπάρχουν μηδενικές αποδείξεις για ‘προδοσία’. Βγείτε από τη φούσκα του Fox News».

Ένας άλλος χρήστης πρόσθεσε: «Ουάου! Ζητάτε την εκτέλεση ενός εν ενεργεία προέδρου. Μακάρι η μυστική υπηρεσία να εμφανιστεί στην πόρτα σας με μια απάντηση».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Μυστική Υπηρεσία – που είναι επιφορτισμένη με την προστασία των προέδρων και των οικογενειών τους – ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για τον Σνάιντερ.

Άλλοι σχολιαστές υποστήριξαν ότι το σχόλιο του Σνάιντερ δεν ήταν ικανό να αποτελέσει απειλή θανάτου. Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο, η απειλή «να προκληθεί σωματική βλάβη στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών» μπορεί να επιφέρει πρόστιμο και φυλάκιση έως και πέντε ετών.

«Δεν κάλεσα σε πράξη βίας ούτε απείλησα τον πρόεδρο των ΗΠΑ»

Σε δήλωσή του στο Deadline, ο Schneider αρνήθηκε ότι υποστήριζε την εκτέλεση του Τζο Μπάιντεν.

«Σε καμία περίπτωση, δεν κάλεσα σε πράξη βίας ούτε απείλησα τον πρόεδρο των ΗΠΑ», ανέφερε η δήλωση του Σνάιντερ.

«Είναι η θέση μου, την οποία δικαιούμαι να έχω, ότι ορισμένοι από τους ηγέτες του έθνους μας στην Ουάσιγκτον έχουν χάσει τον δρόμο τους και η διαφθορά οργιάζει, τόσο στα σύνορα του έθνους μας όσο και στο εξωτερικό. Πρέπει να υπάρξει διαφάνεια και λογοδοσία, προκειμένου να επιβιώσει η συνταγματική μας δημοκρατία. Δεν υπάρχει καμία απειλή, που να υπονοείται σε αυτή τη δήλωση», προσέθεσε ωστόσο.

Τα σχόλια του Σνάιντερ για τον Αμερικανό πρόεδρο ήρθαν καθώς οι συντηρητικοί και τα φιλικά προς αυτούς μέσα ενημέρωσης – συμπεριλαμβανομένου του Fox News – υποστηρίζουν τις προσπάθειες των Ρεπουμπλικανών να διεξαχθεί επίσημη ψηφοφορία για την έναρξη πρότασης μομφής κατά του Μπάιντεν.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν περάσει μήνες ερευνώντας τις επιχειρηματικές συναλλαγές του προέδρου και του γιου του Χάντερ, με την ελπίδα να βρουν ατασθαλίες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για μια μομφή. Αλλά ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι έχουν εκφράσει έντονα τις ανησυχίες τους, ότι οι ερευνητές δεν έχουν βρει παραπτώματα από τον πρόεδρο, ο γιος του οποίου αντιμετωπίζει ομοσπονδιακές φορολογικές κατηγορίες.

Ο Σνάιντερ συμμετείχε στην ιδιαίτερα δημοφιλή τηλεοπιτική σειρά «The Dukes of Hazzard» – που προβλήθηκε και στην Ελλάδα – από το 1979 έως το 1985.

Το 2015, το τηλεοπτικό κανάλι TV Land ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει τις επαναλήψεις της κωμικής σειράς δράσης, επειδή το αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσαν οι πρωταγωνιστές έδειχνε τη σημαία μάχης της Συνομοσπονδίας (Νότιοι) κατά τον αμερικανικό εμφύλιο, σύμβολο που υιοθετήθηκε από ομάδες μίσους λευκών ρατσιστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα