Δίκη Λεμπιδάκη: Νέα παρατράγουδα και διακοπή για τις 10 Ιανουαρίου

Με το νέο έτος θα συνεχιστεί η δίκη για την απαγωγή Λεμπιδάκη. Το δικαστήριο διέκοψε σήμερα (Πέμπτη) για τις 10 Ιανουαρίου και η διαδικασία θα συνεχίσει με τις καταθέσεις αστυνομικών που συμμετείχαν στις έρευνες.

Σύμφωνα με το cretalive, δεν έλειψαν ξανά τα παρατράγουδα κατά την εξέταση αστυνομικών μαρτύρων. Εκτός από το ξέσπασμα κατηγορουμένουεξαιτίας του οποίου διέκοψε για λίγο το δικαστήριο καταγράφηκαν τα εξής: με την επαναφορά της έδρας ο κατηγορούμενος που ξέσπασε ζήτησε συγγνώμη από το δικαστήριο

για την συμπεριφορά του. «Θέλω να σας πω ότι και οι ανθρώπινες αντοχές έχουν τα όρια τους» είπε, με την πρόεδρο να ζητά από τον γραμματέα να καταγράψει στα πρακτικά την δήλωση αυτή.

Δεύτερον: η κατάθεση μάρτυρα αστυνομικού προκάλεσε την έντονη αντίδραση της έδρας καθώς ο μάρτυρας δεν ήταν σε θέση να περιγράψει όσα είχε πει στην κατάθεση του επειδή δεν θυμόταν, όπως είπε. «Έχετε αλτσχάϊμερ;» τον ρώτησε η εισαγγελέας με την πρόεδρο να σχολιάζει ότι δεν έχει τίποτα τέτοιο και η στάση του αποδίδεται αλλού. «Μην ξεχνάτε ότι είστε αστυνομικός» του είπε ενοχλημένη η πρόεδρος, η οποία διαμήνυσε ότι θα κάνει αναφορά.

Το τρίτο βασικό σημείο έχει να κάνει με την αναλυτική και λεπτομερή κατάθεση άλλου αστυνομικού, του Τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης, ο οποίος περιέγραψε με ακρίβεια τα όσα προέκυψαν από τις παρακολουθήσεις της υπηρεσίας στην περιοχή του Βρασκά, από τα μέσα Ιουλίου μέχρι τις αρχές Αυγούστου. Έκανε λόγο για μυστικές συναντήσεις υπόπτων μεταξύ των οποίων και κατηγορουμένων, με άλλα πρόσωπα. Όπως περιέγραψε κινούνταν με σβηστά φώτα και στο μπες-βγες από τα σπίτια που επισκέπτονταν έπαιρναν προφυλάξεις και κοίταζαν αριστερά-δεξιά μήπως και παρακολουθούσε κάποιος.

Μεταξύ των ατόμων που συμμετείχαν στις συναντήσεις αυτές ήταν και άτομο που έχει απασχολήσει σε πολύκροτη υπόθεση πανελλαδικής εμβέλειας, ωστόσο δεν είναι κατηγορούμενος.

Keywords
Τυχαία Θέματα