Διεθνές βραβείο στον ΟΔΔΗΧ

Το βραβείο του «Best Sovereign Risk Manager of the Year» απένειμε στον ΟΔΔΗΧ το εξειδικευμένο στη διαχείριση χρηματοοικονομικών κινδύνων, διεθνές ηλεκτρονικό περιοδικό Risk.net. Το βραβείο απονεμήθηκε για την επιτυχημένη και προνοητική διαχειριστική πολιτική που εφήρμοσε ο Οργανισμός με στόχο την αντιστάθμιση κυρίως του επιτοκιακού κινδύνου

σε ένα περιβάλλον έντονα αυξητικών επιτοκίων παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, αναγνωρίστηκε ότι με τη στρατηγική αυτή ο ΟΔΔΗΧ διασφάλισε σταθερότητα, προβλεψιμότητα και σχετικά χαμηλές καταβολές τόκων ετησίως για μεγάλο χρονικό διάστημα, τη στιγμή που λοιπές χώρες αντιμετωπίζουν δημοσιονομικούς κινδύνους εξαιτίας των ανοδικών επιτοκίων. Το εν λόγω βραβείο έχει δοθεί ξανά στον ΟΔΔΗΧ το 2018, ενώ για την επιλογή του εκάστοτε νικητή ακολουθούνται εξαιρετικά αυστηρές διαδικασίες ελέγχου ανάμεσα σε μεγάλο αριθμό υποψηφίων, υπό συνθήκες έντονου διεθνούς ανταγωνισμού.

Ο αυτοσαρκασμός της «Bild»

Αυτοσαρκάζεται η γνωστή γερμανική εφημερίδα «Bild» για όσα έλεγε στην Ελλάδα των μνημονίων και, με αφορμή τις πιέσεις της Γερμανίας, που έχει «μαύρη τρύπα» 60 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό της, θυμάται τι έγραφε το 2010 για τη χώρα μας, όταν μας συνιστούσε να πουλήσουμε μερικά νησιά για να ξεπληρώσουμε το χρέος. Με τίτλο «Οι (πρώην) χρεοκοπημένοι Ελληνες αντεπιτίθενται – Χρεοκοπημένοι Γερμανοί πουλήστε τα νησιά σας», η γερμανική εφημερίδα αντιστρέφει σήμερα τους ρόλους και αναφέρει: «Η χρεοκοπημένη Γερμανία θα έπρεπε να πουλήσει νησιά. Heligoland, Rügen ή Wangerooge – είναι αυτό ακόμα δυνατό; Είμαστε πράγματι ήδη τόσο χρεοκοπημένοι που ο υπουργός Οικονομικών, Christian Lindner, πρέπει να πουλήσει το ηλιόλουστο νησί του Sylt;», αναρωτιέται η «Bild», η οποία προσθέτει ότι ο πρώην έλληνας υπουργός Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης στην κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε πως «εάν οι Γερμανοί δεν τα καταφέρουν μόνοι τους, θα πρέπει να τεθούν υπό την εποπτεία της τρόικας. Τότε θα αναγκαστούν».

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Google

Μετά το υπουργικό συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός πρόκειται να επισκεφθεί την Google. Στις 4.30 το απόγευμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετέχει σε συζήτηση με τον Yossi Matias, αντιπρόεδρο Engineering & Research της Google, σε εκδήλωση για τα 15 χρόνια της Google στην Ελλάδα.

ΑΦΜ και κλειδάριθμος με λίγα κλικ

Δυο νέες ψηφιακές εφαρμογές που διευκολύνουν τους φορολογούμενους εγκαινιάζει αύριο η ΑΑΔΕ. Πρόκειται για την εφαρμογή «ΑΦΜ και κλειδάριθμος», για ταυτόχρονη απόδοση ΑΦΜ και κλειδαρίθμου σε φυσικά πρόσωπα και την εφαρμογή «Κλειδάριθμος» για έκδοση κλειδαρίθμου σε φυσικά και μη φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν ήδη ΑΦΜ και θέλουν να εγγραφούν/επανεγγραφούν στις ψηφιακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ. Αιτήματα μπορούν να υποβάλλονται πλέον ψηφιακά και μέσω εκπροσώπου, με τη χρήση των κωδικών του TAXISnet. Στην περίπτωση αυτή, η ΑΑΔΕ ελέγχει μόνο την ύπαρξη νόμιμης σχέσης εκπροσώπησης ή εξουσιοδότησης και καταργείται εφεξής η ανάγκη επίσκεψης του εκπροσώπου στη ΔΟΥ ή ραντεβού στο myAADElive για την ταυτοποίησή του. Εξαλείφεται έτσι ένας μη απαιτούμενος λόγος επίσκεψης πολιτών στις εφορίες.

Διαγωνισμός από την ΕΤΑΔ

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) προχώρησε  στη προκήρυξη της διενέργειας νέου ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού (e-auction), μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-publicrealestate.gr, για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του ακινήτου Ξενία Καλεντζίου, στην Π.Ε. Αχαΐας. Το κτίριο έχει επιφάνεια 1.446,20 τ.μ. επί οικοπέδου 8,5 στρ., λειτουργούσε ως ξενώνας δυναμικότητας 22 δωματίων και χρήζει ανακαίνισης. H διάρκεια της μίσθωσης είναι 30 έτη, με δυνατότητα παράτασης για 10 επιπλέον έτη. Η τιμή εκκίνησης που αφορά το ύψος του ετήσιου μισθώματος ανέρχεται σε 12.000 ευρώ και το βήμα του διαγωνισμού στο 5%.

Θέσεις σε κέντρα παιδικής φροντίδας

Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάσσεται το έργο «Υποστήριξη της έναρξης – δημιουργίας νέων κέντρων φροντίδας πρώιμης παιδικής ηλικίας ή νέων θέσεων σε υπάρχοντα κέντρα φροντίδας για βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών (παιδικά κέντρα)». Στόχος του έργου, με συνολικό προϋπολογισμό 70.097.200 ευρώ, είναι η δημιουργία 20.000 νέων θέσεων σε κέντρα παιδικής φροντίδας, είτε με τη δημιουργία νέων κέντρων είτε με την υποστήριξη υπαρχόντων κέντρων, μέσω της επιδότησης του 50% του συνολικού κόστους.

Keywords
Τυχαία Θέματα