Δένδιας: Εξαιρετικά σημαντική εβδομάδα για την ελληνική διπλωματία

«Μια εξαιρετικά σημαντική εβδομάδα για την ελληνική διπλωματία και για την προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων ολοκληρώνεται» σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο Twitter, επιχειρώντας ανασκόπηση της περασμένης ιδιαίτερα πυκνής διπλωματικά εβδομάδας με τον υπουργό να ταξιδεύει σε Γαλλία, Ισραήλ και Αίγυπτο.

lang="el">Μια εξαιρετικά σημαντική εβδομάδα για την ελληνική διπλωματία και για την προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων ολοκληρώνεται. #Συνεχίζουμε

Nikos Dendias (@NikosDendias) June 20, 2020

«Η εβδομάδα ξεκίνησε με την επανεκκίνηση των επισκέψεών μου στο εξωτερικό και τη συνάντηση με τον ομόλογό μου Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν (J-Y Le Drian) στο Παρίσι» σημειώνει ο κ. Δένδιας και προσθέτει: «Με τον Γάλλο ομόλογό μου συμμετείχαμε από κοινού στο ΣΕΥ της ΕΕ, στο οποίο συζητήθηκε και το θέμα των τουρκικών προκλήσεων».

Η εβδομάδα ξεκίνησε με την επανεκκίνηση των επισκέψεών μου στο εξωτερικό και τη συνάντηση με τον ομόλογό μου J-Y Le Drian στο Παρίσι. Με τον Γάλλο ομόλογό μου συμμετείχαμε από κοινού στο ΣΕΥ της ΕΕ, στο οποίο συζητήθηκε και το θέμα των τουρκικών προκλήσεων. #Συνεχίζουμε

Nikos Dendias (@NikosDendias) June 20, 2020

«Εξαιρετικής σημασίας ήταν και το ταξίδι στο Ισραήλ, κατά το οποίο συνόδευσα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και συναντήθηκα με τον ομόλογό μου Γκάμπι Ασκενάζι (Gabi Ashkenazi)» επισημαίνει ο κ. Δένδιας.

«Στην επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ επιβεβαιώθηκε η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ, όπως και η διεύρυνσή της σε μια σειρά από νέους τομείς» τονίζει.

«Τέλος, στις συνομιλίες μου στο Κάιρο με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι (Α. Εl-Sisi) και τον υπουργό Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι (S. Shoukry) ξαναπιάσαμε το νήμα της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία των οικονομικών ζωνών με την Ελλάδα», καταλήγει ο υπουργός Εξωτερικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Τα Νεα