Χώρες του κόσμου τιμούν την Ελληνική Επανάσταση με τη φωταγώγηση κτιρίων

Πόλεις από όλο τον κόσμο τίμησαν σήμερα τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση φωταγωγώντας εμβληματικά κτήρια με τα χρώματα της γαλανόλευκης.

Την αρχή έκανε το πιο εμβληματικό κτήριο του Σίδνεϋ, η Όπερα.

Όπως κάνει γνωστό μέσω Twitter ο πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα Άρθουρ Σπύρου, στα γαλανόλευκα φωτίστηκε και το δημαρχείο της πόλης.

Αυτή τη στιγμή στο Σίδνεϊ! Η Όπερα και το δημαρχείο!

Φωτογραφία του φίλου μου Βασίλη από τις εορταστικές εκδηλώσεις! @KostasVlasis @kmitsotakis @NikosDendias pic.twitter.com/4wfYMHuusq

— Arthur Spyrou (@AusAmbAthens) March 25, 2021

Επίσης φωτίστηκε και το Old Treasury Building στη Μελβούρνη, το οποίο ανέφερε στο Twitter «Η Μελβούρνη έχει τη μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα έξω από την Αθήνα και σήμερα σηματοδοτεί την ελληνική διακοσαετία. Φωτίζουμε το κτίριο με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας για να τιμήσουμε αυτό το σημαντικό γεγονός. Ευτυχισμένη ελληνική διακοσαετία σε όλους που γιορτάζουν!».

Melbourne has the largest Greek community outside of Athens and today marks the Greek Bicentenary, 200 years of Modern Greece.
We’re lighting up the building in the colours of the Greek flag to commemorate this important event.
Happy Greek Bicentenary to everyone celebrating! pic.twitter.com/lfbSeObr7e

— Old Treasury Building (@OldTreasuryMelb) March 25, 2021

Στα χρώματα της γαλανόλευκης θα «ντυθεί» επίσης και Μουσείο Σουρσόκ στον Λίβανο.

Reminder! Join today our virtual event at 19:00 pm. The @sursockmuseum will be lighted in the colors of the flag. Watch it live on the Facebook and Instagram pages of the Greek Community of Beirut pic.twitter.com/lVJIcwOVhq

— Greece in Lebanon (@GreeceinLebanon) March 25, 2021

Μάλιστα, στην Ολλανδία, η Πρεσβεία ανέβασε σε υψηλότερη θέση τη σημαία της Ελλάδας από εκείνες των άλλων χωρών.

The Greek Flag flying in the highest mast of the https://t.co/zfbopc5BDP to honour the Bicentennial Anniversary of the Greek Revolution of 1821 Thank you #Rotterdam , thank you Netherlands #Greece_2021 pic.twitter.com/gkPlDp09oq

— Embassy of Greece to the Netherlands (@PressGreekEmbas) March 25, 2021

Πολλές πόλεις θα τιμήσουν την Ελλάδα φωτίζοντας τα δημαρχεία τους, μεταξύ αυτών το δημαρχείο των Βρυξελλών στην Grand Place και του Παρισιού στις όχθες του Σηκουάνα.

Το Τελ Αβίβ θα φωταγωγήσει το Γιάντ Ελιάου Αρένα, έδρα της γνωστής Μακάμπι Τελ Αβίβ ενώ στη Βοστώνη θα φωταγωγηθεί το στάδιο της ιστορικής ομάδας των Celtics.

Όπως επισημαίνουν το ενδιαφέρον συγκρατεί το γεγονός ότι θα φωταγωγηθούν κτήρια σε πόλεις που υπάρχουν σημαντικές ελληνικές παροικίες, όπως, για παράδειγμα σε πόλεις της Αυστραλίας, της Γερμανίας, των ΗΠΑ και του Καναδά, αλλά και άλλες πόλεις, όπως η Λισαβόνα, το Ελσίνκι, το Ταλίν, το Βίλνιους και η Ρίγα.

Keywords
Τυχαία Θέματα