Χίλιες φορές έτσι, παρά δράματα
Η ΑΕΚ προκρίθηκε και αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία. Στο προηγούμενο blog έγραφα ότι δεν έχει σημασία το πότε (90’, 120’, ή… πέναλτι), ούτε το πως, ούτε το καλό ποδόσφαιρο αλλά μόνο το αποτέλεσμα. Τα κατάφερε λοιπόν και προχωράει παρακάτω! Χίλιες φορές έτσι λοιπόν, παρά να είχαμε τα περσινά δράματα και να ξεκινούσε μία νέα διαδικασία αποδόμησης της ομάδας!
Η εικόνα του Δικέφαλου δεν ήταν
Ο τραυματισμός του Περέιρα μόλις στο 3’ ενδεχομένως να χάλασε τις ισορροπίες στη μεσαία γραμμή. Ο ρόμβος δεν δούλεψε, υπήρχαν τεράστια κενά και αποστάσεις στις γραμμές, με αποτέλεσμα ο Άρης Λεμεσού να βρει χώρο να εκμεταλλευτεί και να απειλήσει. Το γρήγορο γκολ με την έναρξη του δευτέρου μέρους, μπορεί να έδωσε την απαραίτητη «ανάσα», αλλά η χαρά δεν κράτησε πολύ.
Μετά το 1-1 βλέπαμε πάλι τα ίδια. Μία ομάδα που δεν ξέρει πως να κάνει επίθεση, να δημιουργήσει ουσιαστικά. Η αλλαγή διάταξης με την είσοδο του Κουτέσα στη φυσική του θέση και τη μετατόπιση του Κοϊτά στα δεξιά, χάρισε στην ΑΕΚ πλάτος, άνοιξε τον αντίπαλο και βοήθησε στο να μπορέσουν οι «κιτρινόμαυροι» να αποκτήσουν ουσία στο παιχνίδι τους.
Το 2-1 από τον Ελβετό έρχεται σε καίριο σημείο και η τύχη (επιτέλους) βοήθησε στο να αποφευχθεί το 2-2 στη φάση του Κοκόριν πριν έρθει το υπέροχο γκολ μετάβασης από θέση άμυνας σε επίθεση από τον Γιόβιτς που στο ντεμπούτο του απέδειξε ότι μπορεί να χαρίσει στην ΑΕΚ το εύκολο γκολ που της λείπει.
Στο τέλος της ημέρας, η ΑΕΚ κατάφερε να κάνει το δεύτερο βήμα που τόσο έχει ανάγκη και απομένει ένα ακόμα για να πετύχει το στόχο της που δεν είναι άλλος από την είσοδο στη League Phase. Χρειάζεται όμως πολλή δουλειά και επιπλέον ενίσχυση. Άμεσα!
Και επειδή έγινε συνήθεια, πάμε να δούμε έντεκα bullet points από το χθεσινό ματς…
1. Ο Πενράις ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός και δεν έκανε καλό ματς. Τον παίκτη κανένας μας δεν τον ξέρει, δεν τον έχει δει, αλλά χθες δεν ήταν καλός. Μπορεί να χρειάζεται επιπλέον χρόνο προσαρμογής, αλλά απολύτως δικαιολογημένα αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο. Ο Πήλιος ήταν πολύ καλύτερος σε όλους τους τομείς και κέρδισε και το πέναλτι.
2. Ο Ρότα είναι μέσα στη φάση του πέναλτι. Μου θύμισε το πέναλτι που έκανε στο… «Γ. Καραϊσκάκης». Είχα γράψει κάτι στο προηγούμενο blog για όποιον παίκτη κάνει κάποιο λάθος τι θα συμβεί. Δικαιώνομαι για τη νέα στοχοποίηση του παίκτη από χθες το βράδυ. Κύριοι, αυτόν έχουμε, δεν έχουμε άλλον. Όταν η διοίκηση φέρει κάποιον άλλο, καλύτερο, συζητάμε ξανά.
3. Ο Μουκουντί ήταν ο κορυφαίος του αγώνα σε διάρκεια και απόδοση. Συγκλονιστικό παιχνίδι, απίστευτα κοψίματα, τρομερή καθοδήγηση του Ρέλβας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Αν συνεχίσει να κάνει τέτοιες εμφανίσεις σίγουρα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον άλλων ομάδων, αλλά πρέπει να μείνει!
4. Ο Μάριν ήταν εξαιρετικός. Έκανε ένα δύο λάθη το ένα λίγο έλειψε να κοστίσει, αλλά δείχνει ότι έχει προσωπικότητα. Έπαιξε στη βάση του «διαμαντιού» και είχε σίγουρες μεταβιβάσεις και καλά χτυπήματα στις στατικές φάσεις. Όσο άντεχε, ξεχώριζε.
5. Ο Λιούμπισιτς που πήρε τη θέση του Περέιρα, δεν ήταν καλός, αλλά δεν ήταν αδιάφορος. Δεν του έβγαινε σχεδόν τίποτα από όσα επιχειρούσε. Όμως έσπευδε να διορθώσει τα λάθη του και το αναγνώρισε αυτό και ο προπονητής.
6. Ο Πιερό ήταν παραφωνία. Δυστυχώς όμως δεν υπήρχε κάποιος άλλος για να ξεκινήσει βασικός. Δεν αποκτήθηκε ποτέ για πρώτο βιολί, δείχνει ωστόσο να μη μπορεί να βρει ούτε τις λίγες καλές στιγμές που είχε πέρσι.
7. Σε ένα από τα παλαιότερα blog είχα γράψει ότι η ΑΕΚ δεν μπορεί να τα περιμένει όλα από τον Ζίνι. Άλλο Λεβαδειακός και άλλο ΑΕΚ, άλλο στιλ παιχνιδιού, άλλες οι απαιτήσεις της φανέλας, άλλο το διακύβευμα.
8. Όσες φορές έχουμε δει την ΑΕΚ να παίζει με εξτρέμ, βλέπουμε μία άλλη ΑΕΚ. Πιο ουσιαστική. Θα ήθελα να τη δω με Κουτέσα και Κοϊτά ή ακόμα και τον Ελίασον στα άκρα της (παίκτες που βοηθάνε και ανασταλτικά) και φυσικά με τον Γιόβιτς στην κορυφή.
9. Μιας και αναφερθήκαμε στον Σέρβο φορ, επιβεβαίωσε την ανάλυση που του κάναμε για την ευκολία που έχει στο σκοράρισμα. Είχαμε αναφέρει χαρακτηριστικά πως έχει 0,49 γκολ σε 0,51 xGoals. Ο γνωστός άμπαλος λιμοκοντόρος θεώρησε πως κάναμε «πόλεμο» στον παίκτη και πως αυτό ήταν αρνητικό στατιστικό, αλλά τόσα ξέρει…
10. Συγχαρητήρια στον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες και βοήθησε την ομάδα. Δύο μικρές διαφωνίες με τον Μάρκο Νίκολιτς. Η πρώτη: Αν σου λείπουν δύο παίκτες για τον ρόμβο, που μέχρι πριν από μία εβδομάδα σου έλειπαν τρεις και πριν από τρεις εβδομάδες έλειπαν… τέσσερις, δεν παίζεις ρόμβο. Η δεύτερη: Δεν μπορείς να κατατάσσεις τους οπαδούς της ΑΕΚ σε κατηγορίες «αληθινών» και μη. Δεν ξέρεις το λόγο που κάποιος δεν μπόρεσε να είναι χθες στο γήπεδο. Αν μπορούσαν να είναι όλοι εκεί θα ήταν!
11. Bonus: Με τέτοιες εμφανίσεις, όπως από το 15’ και μετά στην Κύπρο και στα… 85’ κόντρα στον Άρη Λεμεσού στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ έχει ελάχιστες πιθανότητες να περάσει την Άντερλεχτ. Θα πρέπει να βελτιωθεί πάρα πολύ, να μην επαναλάβει τα λάθη και να αποδειχθεί πιο κυνική από ποτέ.
ΥΓ: Χρόνια πολλά!
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αντίστροφη μέτρηση για τον Προσωπικό Αριθμό – Λήγει η προθεσμία στις 5 Σεπτεμβρίου 2025
- Κριτική στη Μελόνι για τις «άδειες» παραλίες – με απάντηση από τις διακοπές της στην… Ελλάδα
- Ο Δημήτρης Καλλυβωκάς μετέφερε τη σύζυγό του σε ίδρυμα στην Τήνο για να βρίσκονται μαζί
- Όσα υποστήριξε ο 19χρονος που κατηγορείται για τη φωτιά στα Συχαινά και ο καθοριστικός ρόλος των κατοίκων - «Ο οδηγός γελούσε»
- Συγκρούστηκαν 2 αεροπλάνα γνωστής εταιρείας – Τρόμος για επιβάτες, πώς έγινε (ΦΩΤΟ)
- Τορπιλισμός της “Έλλης”- 15 Αυγούστου 1940
- Κίνητρα για υπαγωγή σε ρύθμιση οφειλών προς την Εφορία - ποιοι γλιτώνουν ποινικές διώξεις
- Ηράκλειο: Tο γλέντι για το φανταρικό βγήκε «ξινό» στον 20χρονο
- Ο Νίκος Οικονομίδης έρχεται στη «Δική μας Πόλη»
- Πάτρα: Προκαλεί ο 19χρονος - «Πίναμε, καπνίσαμε και βάλαμε φωτιά»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Λήγει η προθεσμία για τον Προσωπικό Αριθμό – Τι πρέπει να γνωρίζετε
- Διασώσεις 90 μεταναστών σε Γαύδο, Καλούς Λιμένες και Θήρα
- Δεκαπενταύγουστος: Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια της Αττικής με πληρότητα 100% – Φεύγουν οι τελευταίοι εκδρομείς
- Χίος: Αγώνας δρόμου από τα συνεργεία ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση ρεύματος
- «Έδινε πάντα πολύ περισσότερα απ’ όσα ζητούσε» – Η συγκινητική ανάρτηση του Τζεφ Μπέζος για τον θάνατο της μητέρας του
- Χίλιες φορές έτσι, παρά δράματα
- Σύρος: Στο νοσοκομείο παιδί μετά από τσίμπημα θαλάσσιας ανεμώνης
- «Η Αλάσκα είναι στο πλευρό της Ουκρανίας»: Διαδηλώσεις στο Άνκορατζ πριν τη συνάντηση Τραμπ – Πούτιν
- Φωτιά στα Συχαινά: Η μαρτυρία του 19χρονου – «Κάναμε χασίς και κάποια στιγμή αποφασίσαμε να βάλουμε φωτιά»
- Γερμανία: «Πολύ χαμηλές προσδοκίες» για τη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ZDF
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Χίλιες φορές έτσι, παρά δράματα
- Οι πρώτοι Παγκόσμιοι Αγώνες Ανθρωποειδών στην Κίνα – Αγωνίζονται από στίβο και ποδόσφαιρο έως χορό και πάλη
- Το ηλεκτρικό XPeng P7 σημειώνει ρεκόρ αντοχής 24 ωρών
- Γερμανία: «Πολύ χαμηλές προσδοκίες» για τη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ZDF
- Ευχές Σωκράτη Φάμελλου για Δεκαπεντάυγουστο: Μέρα ομόνοιας, αγάπης και μητρικής φροντίδα
- Ο Πούτιν μεταβαίνει στην Αλάσκα για τη συνάντηση με τον Τραμπ – Η εντυπωσιακή αυτοκινητοπομπή
- Στα Χανιά για τον Δεκαπενταύγουστο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – «Η μέρα αφιερωμένη στους αγωνιστές πυροσβέστες»
- Πάτρα: Βάφτισαν το πρόβατο που διασώθηκε από τις φωτιές – Βρίσκεται πλέον σε φάρμα vegan
- Σύρος: Στο νοσοκομείο παιδί μετά από τσίμπημα θαλάσσιας ανεμώνης
- Δεκαπενταύγουστος: Άδειασε το κέντρο Αθήνας και Θεσσαλονίκης – Έρημοι δρόμοι, ελάχιστοι άνθρωποι
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Άδειες μεγαλουπόλεις: Αθήνα και Θεσσαλονίκη στον ρυθμό του Δεκαπενταύγουστου
- Σύγκρουση αεροπλάνων κατά την τροχοδρόμηση στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ
- Γερμανία: Υπέρ της αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση
- Συγκίνηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών: Αποσωληνώθηκε η 14χρονη από την Κεφαλονιά που έδινε μάχη για τη ζωή της
- Ο Πούτιν καθ’ οδόν για το κρίσιμο τετ α τετ με τον Τραμπ- ΒΙΝΤΕΟ
- Ναυπακτία: Τραγωδία στο Λιβαδάκι- Νεκρός 27χρονος οδηγός μηχανής που συγκρούστηκε με αγροτικό
- Φωτιά στην Πάτρα: Τι υποστήριξαν οι 3 συλληφθέντες
- Ιωάννα Τούνη: Τα έβαλαν μαζί της μετά τις αναρτήσεις της από την Ίμπιζα εν μέσω πυρκαγιών
- Φωτιές στην Αχαΐα: Σε επιφυλακή για 4η μέρα η Πυροσβεστική για αναζωπυρώσεις
- Δεκαπενταύγουστος: Η αθάνατη κοίμηση της Θεοτόκου



