«Χειρόφρενο» σε συγκοινωνίες και ταξί την Παρασκευή

Ειδικότερα:Την Παρασκευή θα μέινουν στα αμαξοστάσια οι συρμοί του Μετρό, του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου και του τραμ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Επιπλέον, δεν θα κυκλοφορήσουν τα ταξί. Κανονικά θα λειτουργήσει μόνον ο Προαστιακός
Σιδηρόδρομος.Ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας δεν θα ισχύσει. Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες απεργούν διαμαρτυρόμενοι για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία. Οι ιδιοκτήτες των ταξί απεργούν καθώς αντιδρούν στην απελευθέρωση του επαγγέλματος που δρομολογεί το υπουργείο Υποδομών. Παράλληλα, την Παρασκευή θα συνεχιστεί η απεργία των δημοσιογράφων σε όλα τα δημόσια μέσα μαζικής ενημέρωσης, η οποία θα λήξει στις 6:00 το πρωί του Σαββάτου. Έτσι, δεν θα μεταδοθούν ειδήσεις ή ενημερωτικές εκπομπές σε κανένα αναλογικό, ψηφιακό ή δορυφορικό κανάλι της ΕΡΤ, στο Κανάλι της Βουλής, στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ενώ δεν θα λειτουργήσουν το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, με αιτήματα: - Να αποσυρθεί αμέσως το πολυνομοσχέδιο- Να σταματήσει κάθε απόπειρα συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της ΕΡΤ, και - Να προστατευθεί το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης.Στο μεταξύ, από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΡΤ αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, από το Σάββατο έως την ερχόμενη Πέμπτη. Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν οι δημοσιογράφοι σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, έπειτα από σχετική απόφαση της ΕΣΗΕΑ. Σε θέσεις μάχης βρίσκονται καθηγητές και δάσκαλοι.

Το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, αποφάσισε τα εξής:

-Τη Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και ταυτόχρονα θα δοθούν συνεντεύξεις Τύπου από τα κατά τόπους Δ.Σ. σε όλη την Ελλάδα.

-Την Τρίτη, παραστάσεις διαμαρτυρίας και συμβολικές καταλήψεις στα κτίρια της διοίκησης της εκπαίδευσης από τα Δ.Σ. των Συλλόγων όλης της Ελλάδας, στο Λεκανοπέδιο, κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και τα Δ.Σ. των Συλλόγων του Λεκανοπεδίου. Για τη διευκόλυνση συμμετοχής όλων των συναδέλφων κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας.

-Την Τετάρτη και την Πέμπτη, 48ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση και πραγματοποίηση συλλαλητηρίων.

- Πραγματοποίηση έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων σε όλους τους Συλλόγους για τη χάραξη της παραπέρα αγωνιστικής πορείας του κλάδου. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εισηγείται στις Γενικές Συνελεύσεις τη συνέχιση του αγώνα με κινητοποιήσεις διαρκείας, με τη μορφή των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων (όπως το 2006) αμέσως μετά τη 48ωρη απεργία της 19ης και της 20ης του Οκτώβρη.

- Πραγματοποίηση Ολομέλειας Προέδρων σε ημερομηνία που θα οριστεί ανάλογα με τις εξελίξεις.

Την ίδια στιγμή, η ΓΣΕΕ αποφάσισε να μετατρέψει την -εξαγγελθείσα εδώ και ημέρες- 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση σε 48ωρη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 του μηνός.

Keywords
Τυχαία Θέματα