Χειμωνιάτικη σούπα με γλυκοπατάτα και καρότα

Μια πεντανόστιμη σούπα βελουτέ με γλυκοπατάτα και καρότα, που θα απολαύσετε όλο το χειμώνα στο καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι.

Υλικά

½ κιλού γλυκοπατάτες

300 γραμμάρια καρότα

3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

2 κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο

1 λίτρο νερό

1 κύβο λαχανικών

1 αστεροειδής γλυκάνισος

100 γρ. γάλα καρύδας

γάλα καρύδας

εστραγκόν

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες και τα καρότα σε μικρά κομμάτια 2-3 εκ. Αλείφουμε με 2 κ.σ.

ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν τα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν για 3-5 λεπτά. Προσθέτουμε τα κομμάτια γλυκοπατάτας και καρότου στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε τον αστεροειδή γλυκάνισο. Με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε τα υλικά μέχρι να έχουμε μία λεία σούπα. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ελέγχουμε τα καρυκεύματα. Σερβίρουμε με γάλα καρύδας και εστραγκόν. Εναλλακτικά αν δεν έχετε γάλα καρύδας μπορείτε να προσθέσετε κατά το σερβίρισμα λίγο κατίκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα