Χατζηδάκης : Προγράμματα κατάρτισης τύπου Google και με άλλους κολοσσούς
«Δόγμα Ντράγκι» για την καταβολή των εκκρεμών συντάξεων θα ακολουθήσει ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.
«Το δόγμα μου είναι δόγμα Ντράγκι whatever it takes, ό,τι χρειάζεται» ανέφερε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας τη ρήση του τότε προέδρου της ΕΚΤ και νυν πρωθυπουργού της Ιταλίας για τη διάσωση της ευρωζώνης.
Ο κ. Χατζηδάκης διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν μέτρα για την περαιτέρω απλούστευση και επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής συντάξεων, με δράσεις σε δύο επίπεδα, ένα καθαρά οργανωτικό μέσα στον ΕΦΚΑ, το άλλο το νομοθετικό/κανονιστικό. «Όλη η δουλειά που κάνουμε για να κλείσει το θέμα των συντάξεων οριστικά. Έχουμε περάσει κάποια μέτρα, θα περάσουμε κι άλλα» τόνισε.
«Δεν μπορούμε να είμαστε ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι, δεν μπορεί να βασανίζουμε τους πολίτες για λεπτομέρειες, και την ιδία στιγμή να τους χρωστάμε για μήνες ή χρόνια και να μην τρέχει τίποτα. Τρέχει και παρατρέχει» ξέσπασε ο υπουργός Εργασίας.
Όσον αφορά τις προκαταβολές συντάξεων είπε ότι θα έχουν δοθεί μέχρι το Πάσχα κατά τις δεσμεύσεις της διοίκησης του ΕΦΚΑ. «Έχουν γίνει αιτήσεις για προκαταβολή σύνταξης που προσεγγίζουν τις 30.000. Υπάρχει προθεσμία μέχρι τις 31 Μαρτίου, πιστεύω θα δηλώσουν αρκετοί περισσότεροι. Πρόκειται για μέτρο ανακούφισης, δεν κοκορευόμαστε γι’ αυτό, είναι στοιχειώδης ευαισθησία του κράτους για οφειλή μηνών και ή χρόνων» σχολίασε.
Μείωση ασφαλιστικών εισφορώνΣε ό,τι αφορά τη μείωση των ασφαλιστικών ο Κωστής Χατζηδάκης υπενθύμισε ότι η ΝΔ είχε δεσμευτεί προεκλογικά για μείωση για εργοδότες – εργαζόμενους κατά 5% μέσα στην τετραετία. «Ήδη έχει προχωρήσει μείωση κατά 3% από τις αρχές του χρόνου, είχε ξεκινήσει και προηγούμενη μείωση… 1 και κάτι απομένει για να ολοκληρωθεί η δέσμευσή μας».
Ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ότι «έχουμε παραγγείλει μελέτη» για την περαιτέρω μείωση. «Νοιαζόμαστε και για την όποια επίδραση της απόφασης στα ασφαλιστικά ταμεία» ξεκαθάρισε. Όπως ανέφερε, η μείωση του μη μισθολογικού κόστους αποτελεί μια ανάσα για τις επιχειρήσεις και αύξηση μισθού για εργαζομένους.
Προγράμματα κατάρτισης: Μετά την Google και άλλοι κολοσσοίΌσον αφορά το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τη Google που προσφέρει σε 3.000 ανέργους έως 29 ετών τη δυνατότητα να αποκτήσουν δωρεάν τέσσερα νέα πιστοποιητικά ολοκληρωμένης επαγγελματικής εκπαίδευσης σε τομείς υψηλής ζήτησης, ο υπουργός σχολίασε ότι «τέτοια προγράμματα, τα οποία έχουν σφραγίδα κολοσσών, έχουν αξιοπιστία και μεγάλη ζήτηση στην αγορά».
«Έχω δώσει κατεύθυνση στον ΟΑΕΔ να απευθυνθούμε και σε άλλους παγκόσμιους κολοσσούς» ανακοίνωσε μάλιστα ο κ. Χατζηδάκης. Στόχος μας είναι να φύγουμε από προγράμματα που είχαν σκιές αμφισβήτησης για τη σκοπιμότητα τους και το πού πήγαν τα λεφτά, σε προγράμματα που πιάνουν τόπο… Βοηθούν εργαζόμενους και ανέργους, όχι απλώς ‘να δίνουμε λεφτά’» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πέθανε από κορωνοϊό η Κιγιόκο Ονο
- Οικογενειακή τραγωδία: Πέθανε από κορονοϊό και η μητέρα της 15χρονης στη Θήβα
- Κρήτη: Σπαρακτικές στιγμές – Έστρωσαν λουλούδια για να περάσει η σορός του Ζαχαρία
- Survivor: Η νέα συμμαχία στους Κόκκινους και η ένωση των δύο ομάδων
- Τροχαίο στη Λιοσίων: Ο 18χρονος οδηγός δεν έκλεψε το αυτοκίνητο, το πήρε για βόλτα
- Επανεκκίνηση πλειστηριασμών μαζί με τη λειτουργία των δικαστηρίων
- Πέθανε και η μητέρα της 16χρονης που «έσβησε» από κορωνοϊό
- Χαροπαλεύει 25χρονος στον Άγιο Σάββα – Τον δάγκωσε ένα από τα 17 φίδια που διατηρούσε σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας
- Νάσος Γαλακτερός: θα ήθελα πάρα πολύ να πάω στο «Survivor»
- ΕΔΕ διέταξε ο Τασούλας για τη διαρροή του βίντεο από το τροχαίο στη Βουλή
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Self testing : Έρχονται rapid τεστ σε σπίτια, γραφεία, σχολεία για έλεγχο των κρουσμάτων
- Τροχαίο στη Βουλή : Διατάχθηκε ΕΔΕ για την διαρροή του βίντεο
- Ο Ρουβίκωνας με... πανό σε μαζικό συλλαλητήριο
- Σπαραγμός στην Κρήτη : Έστρωσαν με λουλούδια το δρόμο που θα περάσει η σορός του μικρού Ζαχαρία
- ΕΣΕΠ : Συνεδριάζει υπό τον Δένδια για Ελληνοτουρκικά και Κυπριακό
- Μαρτίνς : Ο Ολυμπιακός κερδίζει κύρος στην Ευρώπη – Προσφέρουμε τους περισσότερους βαθμούς στην Ελλάδα
- Πανελλαδικές : Παράταση προθεσμίας υποβολής αίτησης για απόφοιτους
- Δημιουργείται μηχανισμός άμεσης αντιμετώπισης και αποζημίωσης φυσικών καταστροφών
- Πιερρακάκης: Το 13032 για το λιανεμπόριο είναι έτοιμο – Θα υπάρχει κόφτης με ένα SMS την ημέρα
- Εναντίον του Μπραντ Πιτ καθέσε ο γιος του Μάντοξ στη δίκη για το διαζύγιο με την Τζολί
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- ΚΙΝΑΛ : H κυβέρνηση μετατρέπει την επιτροπή για τον κοροναϊό σε υποχείριο της
- Σπαραγμός στην Κρήτη : Έστρωσαν με λουλούδια το δρόμο που θα περάσει η σορός του μικρού Ζαχαρία
- Δημιουργείται μηχανισμός άμεσης αντιμετώπισης και αποζημίωσης φυσικών καταστροφών
- Μαρτίνς : Ο Ολυμπιακός κερδίζει κύρος στην Ευρώπη – Προσφέρουμε τους περισσότερους βαθμούς στην Ελλάδα
- Τροχαίο στη Βουλή : Διατάχθηκε ΕΔΕ για την διαρροή του βίντεο
- Βεζένκοφ : Από τα… αζήτητα έγινε περιζήτητος
- Self testing : Έρχονται rapid τεστ σε σπίτια, γραφεία, σχολεία για έλεγχο των κρουσμάτων
- Παράταση εγγραφών σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά
- Εναντίον του Μπραντ Πιτ καθέσε ο γιος του Μάντοξ στη δίκη για το διαζύγιο με την Τζολί
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Παράταση εγγραφών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά για το σχολικό έτος 2021-22
- Lockdown: Στις 18:00 οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για «χαλάρωση» μέτρων -Θα συμμετέχει και ο Σκέρτσος
- Λήγει σήμερα το τελεσίγραφο Κικίλια στους γιατρούς - Μόνο 50 μέλη του ΙΣΑ ανταποκρίθηκαν
- Έρευνα: Ποιοι ρέπουν πιο συχνά στην ιατρική παραπληροφόρηση για τα εμβόλια
- Στο "κόκκινο" η αγωνία για Τρισκόφσκι
- Μαγούλα καθαριότητα: Εξορμήσεις σε καθημερινή βάση
- Κορονοϊός - Νοσοκομείο Μεταξά: Οι μισοί υγειονομικοί δεν είχαν εμβολιαστεί
- Παύλος Σαράκης: Τα στοιχεία που δείχνουν ότι δεν ήταν στη Νέα Σμύρνη ο «Ινδιάνος» - «Εκτροπή της δικονομικής λογικής»
- Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι