Χάος στο Χίθροου - Απίστευτες εικόνες μετά το «μπλόκο» στις πτήσεις

Εικόνες χάους καταγράφηκαν έως αργά το βράδυ της Κυριακής στο Χίθροου του Λονδίνου οι οποίες έκαναν τον γύρο του κόσμου την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε «συναγερμό» για την μετάλλαξη του κοροναϊού.

Wow.. Heathrow looks busy tonight! #lockdown #heathrow pic.twitter.com/klu9NnSmcI

— chris w (@zeronineapps) December 20, 2020

Λόγω των τελευταίων εξελίξεων που οδήγησαν και την κυβέρνηση

σε λήψη αυστηρότατων μέτρων προκειμένου να ανακοπεί η περαιτέρω διάδοση του ιού, πολλές είναι οι χώρες που απαγόρευσαν τις πτήσεις από τη Βρετανία, εγκλωβίζοντας έτσι εκατοντάδες ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο.

Nach der Reisebeschränkung kommen Tausende von Passagieren am Londoner Flughafen #Heathrow nicht weiter. Sie warten auf Anweisung der British Airways. #Mutation pic.twitter.com/Jl0VQYuKiw

— EHA News – Deutsch (@eha_deutsch) December 20, 2020

Επιβάτες παρέμεναν καθηλωμένοι στο αεροδρόμιο αναμένοντας οδηγίες από τις αεροπορικές εταιρίες για το εάν θα καταφέρουν να πετάξουν προς τους προορισμούς τους.

Προβλήματα και στην μεταφορά αγαθών

Η κατάσταση, ωστόσο δεν δημιούργησε προβλήματα μόνο στα ταξίδια των πολιτών αλλά και στις εισαγωγές της Βρετανίας.

Το λιμάνι του Ντόβερ έκλεισε για όλα τα φορτηγά οχήματα που έφυγαν από το Ηνωμένο Βασίλειο χθες το βράδυ για τις επόμενες 48 ώρες.

Οι μεταφορείς που έρχονται στη Βρετανία από τη Γαλλία θα εξακολουθούν να επιτρέπονται, αλλά υπάρχουν φόβοι ότι οι οδηγοί φορτηγών δεν θα ταξιδέψουν για να αποφύγουν να εγκλωβιστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Τροφίμων και Ποτών, Ian Wright, δήλωσε: «Η απόσυρση της συνοδευόμενης εμπορευματικής κίνησης από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τη Γαλλία έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει σοβαρές διαταραχές στα βρετανικά χριστουγεννιάτικα εφόδια και τις εξαγωγές τροφίμων και ποτών του Ηνωμένου Βασιλείου».

Keywords
Τυχαία Θέματα