Μπρίτνεϊ Γκράινερ: Κρίθηκε ένοχη από ρωσικό δικαστήριο για λαθρεμπόριο ναρκωτικών – Καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια κάθειρξη

Με εννιά χρόνια κάθειρξη τιμωρήθηκε η Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια Μπρίτνεϊ Γκράινερ από δικαστήριο στη Ρωσία, το οποίο την έκρινε ένοχη για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Η Γκράινερ είχε συλληφθεί στις αρχές Μαρτίου στο αεροδρόμιο της Μόσχας, καθώς είχε στις αποσκευές της φυσίγγια ατμού με έγχυση κάνναβης.

Νωρίτερα, η σταρ του WNBA είχε δηλώσει ένοχη, τονίζοντας  ότι: «Έκανα ένα ειλικρινές λάθος και ελπίζω με

την απόφασή σας να μην τελειώσετε τη ζωή μου».

Breaking: Brittney Griner was found guilty of drug possession and smuggling in a Russian court outside Moscow. Griner has been sentenced to nine years in prison.

The true length of her detainment will be determined by negotiations on a prisoner swap between the U.S. and Russia. pic.twitter.com/2PBk2HFBR2

ESPN (@espn) August 4, 2022

Τι είχαν προτείνει οι εισαγγελείς

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει από τον προεδρεύοντα δικαστή να την καταδικάσει με την πιο «βαριά» ποινή, αυτή της κάθειρξης 9,5 ετών. Τελικά, η ποινή που της επιβλήθηκε ήταν φυλάκιση εννιά ετών.

Στις ΗΠΑ το προηγούμενο διάστημα έκαναν λόγο για «ομηρία», ωστόσο την απάντηση είχε δώσει ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος είχε αναφέρει σε συνέντευξη του ότι: «Γιατί να την αποκαλούμε όμηρο; Παραβίασε τον ρωσικό νόμο, τώρα αντιμετωπίζει ποινική δίωξη. Δεν πρόκειται για όμηρο».

Δείτε σχετικά ρεπορτάζ

Να τονίσουμε, πάντως, ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με την αντίστοιχη της Ρωσίας για την ανταλλαγή της Γκράινερ με Ρώσο κρατούμενο που βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Keywords
Τυχαία Θέματα