Μπλατ : «Αντιμετωπίζουμε τη Μακάμπι... όχι τον Σφαιρόπουλο»

Με τους Νίκολα Μιλουτίνοβ και Κώστα Παπανικολάου αναχώρησε η αποστολή του Ολυμπιακού για το Τελ Αβίβ, όπου την Πέμπτη (7/2, 21:05) αντιμετωπίζει την Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου για την 22η αγωνιστική της Euroleague.

Σαν τελικό αντιμετωπίζει τον αγώνα με τους Ισραηλινούς ο Ολυμπιακός, στην προσπάθεια παρουσίας στην πρώτη

τετράδα που εξασφαλίζει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. «Αντιμετωπίζουμε τη Μακάμπι... όχι τον Σφαιρόπουλο» δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, αλλά και της Μακάμπι επί σειρά ετών. «Μετά τον αγώνα με τη Μακάμπι θα σας μιλήσω για τον Μπριαντέ Ουέμπερ» σχολίασε ο Μπλατ σχετικά με το πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Πειραιά.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ είπε αρχικά: «Προφανώς είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Η Μακάμπι τον τελευταίο καιρό είναι πολύ βελτιωμένη και παίζει πάρα πολύ καλό μπάσκετ».

Οταν ρωτήθηκε για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντί του τον τέως προπονητή του, Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο Μπλατ έστειλε μήνυμα: «Έχω δει την ταινία "Face off". Είναι μία ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Μου έχουν πει ότι μοιάζω στον Νίκολας Κέιτζ, αλλά εγώ προτιμώ να είμαι ο Τραβόλτα. Αυτά, όμως, δεν έχουν σημασία, όπως σημασία δεν έχει το ότι θα αντιμετωπίσω τον Σφαιρόπουλο. Σημασία έχει ότι ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μακάμπι και αυτό σκέφτομαι».

Σχετικά με την προσθήκη του Μπριαντέ Ουέμπερ στην περιφέρεια, ο Μπλατ είπε: «Αυτή τη στιγμή είμαστε συγκεντρωμένοι στο ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Έπειτα από αυτό θα μπορώ να σας μιλήσω για τον νέο παίκτη με ευχαρίστηση».

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Ευελπιστώ να είμαι στο 100%»

Ο Κώστας Παπανικολάου από την πλευρά του δήλωσε: «Το επίπεδο στη Euroleague είναι πολύ υψηλό για να υπάρχουν μυστικά. Ξέρουμε πώς παίζει π.χ. ο Ομπράντοβιτς και ο Λάσο. Τι να κρύψουν; Βέβαια ο Σφαιρόπουλος ήταν στην καθημερινότητά μας αρκετά χρόνια και ξέρει καλά κάποια πράγματα. Ο καθένας κοιτάει τη δουλειά του και την ομάδα του και θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του». Όσον αφορά στην κατάστασή του, μετά τον τραυματισμό του, ο Κώστας Παπανικολάου είπε: «Καλά είμαι, αλλά με μία προπόνηση βέβαια. Νιώθω καλά, δεν πονάω και και ευελπιστώ πως θα είμαι στο 100% για να βοηθήσω την ομάδα».

Επίσης, ο διεθνής φόργουορντ παρατήρησε πως «αν εξαιρέσουμε την ήττα από την Μπασκόνια στη Βιτόρια, η Μακάμπι είναι σε πολύ ανοδική πορεία. Ο κόουτς Σφαιρόπουλος έχει βάλει τη δική του "πινελιά". Γνωρίζοντας τον Σφαιρόπουλο και το πώς αντιδρά έπειτα από ήττες, είμαι σίγουρος ότι θα έχουν δουλέψει πολύ σκληρά για το παιχνίδι. Θα είναι σκληρό παιχνίδι και πρέπει να ανταποδώσουμε την σκληράδα τους σε μία πολύ δύσκολη έδρα. Πρέπει να είμαστε 100% για να ανταποκριθούμε σε κάθε κατάσταση».

Για τη συνέχεια της EuroLeague, είπε: «Ξεκινά το τελευταίο σπριντ. Το επίπεδο έχει ανέβει πάρα πολύ. Άλλες χρονιές οι πρώτες θέσεις είχαν "κλειδώσει". Τώρα από την 4η έως την 8η θέση όλα είναι ρευστά. Με δύο ήττες μπορείς να βγεις εκτός των πλέι οφ. Αυτό δείχνει πολλά για το επίπεδο της EuroLeagaue. Το τελευταίο σπριντ είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να τελειώσουμε με ψηλά το κεφάλι την κανονική περίοδο, να μπούμε στα πλέι οφ και να δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε».

Για τον Μπριαντέ Ουέμπερ, ανέφερε: «Τώρα έχουμε το ματς, όπως είπε και ο κόουτς, που είναι πολύ κρίσιμο κι αυτό μας ενδιαφέρει. Να έρθει το παιδί, είναι ευπρόσδεκτος να μας βοηθήσει, να δέσει και να συνεχίσουμε δυναμικά για το καλό της ομάδας».

Keywords
Τυχαία Θέματα