Αυγενάκης: Η ΝΔ θα καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών
Για την καταψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη μεριά της ΝΔ, την ανοχή της κυβέρνησης στα θέματα ασφαλείας και την εξαγγελία βοήθειας ύψους 2000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Ο Γραμματέας της ΝΔ ανέπτυξε τη στρατηγική της Πειραιώς στον δρόμο προς τις κάλπες, αναλύοντας παράλληλα και το μήνυμα που εξέπεμψε το 12ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος.
Ο Γραμματέας της ΝΔ, κληθείς να ξεκαθαρίσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής: «Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τη συμφωνία. Κι αν τελικά η συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφιστεί από την ελληνική Βουλή, εμείς έχουμε διαμηνύσει ότι τότε θα πρέπει η άλλη πλευρά να γνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή».
Αναφερόμενος στα θέματα ασφαλείας, με αφορμή και το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στο σταθμό του ΣΚΑΪ, δεσμεύτηκε: «Θα είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε κάθε μορφή βίας και ανομίας. Κανείς δεν θα μπορεί να το παίζει επαναστάτης σε βάρος της Δημοκρατίας και της ασφάλειες των πολιτών».
Για τη βοήθεια ύψους 2000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα, που εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ από το Συνέδριο του κόμματος, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε: «Δεν είναι ένα επίδομα σαν αυτά που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενθαρρύνει τους νέους Έλληνες να κάνουν παιδιά. Αυτό όμως είναι μόνον ένα από τα μέτρα που αποβλέπουν στην ανάσχεση της υπογεννητικότητας και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, όπως και το αφορολόγητο 1000 ευρώ για κάθε παιδί, αλλά θα επαναφέρουμε και τα επιδόματα που έκοψε η σημερινή κυβέρνηση από τις πολύτεκνες οικογένειες».
Αναπτύσσοντας τη στρατηγική της ΝΔ στον δρόμο προς τις κάλπες, υπογράμμισε: «Αυτό το “φύγετε” που εκφράσαμε από την πρώτη στιγμή ως αντιπολίτευση, πρέπει να εκφραστεί σε κάθε κάλπη, όπου και αν αυτή στηθεί. Δεν είναι η ώρα να σκεφτούμε τι κάνει το κόμμα για εμάς, ή τι έκανε το κόμμα για εμάς, ή τι πικρία μπορεί να έχουμε. Είναι η ώρα να σκεφτούμε τι θα κάνουμε εμείς για το κόμμα. Κι εμείς ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε», ενώ παίρνοντας θέση πάνω στα μετεκλογικά σενάρια περί αυτοδυναμίας ή κυβέρνησης συνεργασίας, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε: «Στόχος μας είναι με αφετηρία τα κοινά σημεία μας με άλλες πολιτικές δυνάμεις, να “συναντηθούμε” σε ένα κοινό μέτωπο, ώστε να κάνουμε πράξη το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα που ξεφεύγει από τη μνημονιακή ή αντιμνημονιακή ατζέντα».
Τέλος, κληθείς να ερμηνεύσει το μήνυμα που εξέπεμψε το 12ο Συνέδριο της ΝΔ, ο Γραμματέας του κόμματος δήλωσε: «Το 12ο Συνέδριό μας εξέπεμψε μήνυμα εκλογικής και πολιτικής ετοιμότητας, μήνυμα αισιοδοξίας, ενότητας και ελπίδας. Μπορούμε να κάνουμε την πατρίδα μας ξανά δυνατή και δημιουργική και τους Έλληνες ξανά υπερήφανους».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Συγκλονίζει η προφητεία: «Το 2020 πρωτεύουσα της Ελλάδας θα είναι η…»
- Ο Μπογδάνος σε «μυστική» αποστολή: «Κλείνει» γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
- Aλλαγές έρχονται στις αγορές με κάρτες
- Ανέκδοτο: Είχε δίκιο το παιδί
- Αιματηρό τροχαίο: Νεκρός 21χρονος φοιτητής στη Λάρισα
- Κτηματολόγιο: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους
- Η κίνηση που δείχνει ότι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το κανάλι του Μαρινάκη
- Ασθενής σεισμική δόνηση στη Λεμεσό
- Τα νούμερα τηλεθέασης στα κεντρικά δελτία ειδήσεων (22/12/18)
- Ινδονησία: Ξεπέρασαν τους 220 οι νεκροί από το τσουνάμι
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Βρετανία: Στο στόχαστρο της Αλ Κάιντα αεροπλάνα και αεροδρόμια
- Νέα επίθεση Νετανιάχου σε Ερντογάν: Μη μας κάνεις μαθήματα εσύ που κατέχεις την Κύπρο
- Λύση α λα ιταλικά για τα κόκκινα δάνεια
- Λέκκας για τσουνάμι στην Ινδονησία: Οι επιπτώσεις μπορεί να είναι μεγάλης κλίμακας
- Βρετανία: Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για τα drones στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ
- Επίθεση Γεννηματά: Εχουν φορέσει θηλιά στον λαιμό του ελληνικού λαού
- Συλλυπητήρια ΥΠΕΞ στην Ινδονησία για τα θύματα από το φονικό τσουνάμι
- «Η αυγή της Γης»: Η θρυλική φωτογραφία κλείνει 50 χρόνια
- Κεφαλονιά: Εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά
- LIVE: Ολυμπιακός – Περιστέρι
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Αυγενάκης: Η ΝΔ θα καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών
- Ο Μπος ανέλαβε την Λεβερκούζεν
- Τσέκαρε Μανωλά η Γιουνάιτεντ στο Γιουβέντους – Ρόμα
- Σαββίδης: «Δεν θα παρατήσουμε την πορεία μας»
- Επίθεση Γεννηματά: Εχουν φορέσει θηλιά στον λαιμό του ελληνικού λαού
- Σιμεόνε: «Ότι και αν αποφασίσει ο Ερνάντες, θα έχει τη στήριξη μου»
- Τι μπορούμε να διδαχθούμε από την ήττα του Παναθηναϊκού κόντρα στην Armani;
- «Η αυγή της Γης»: Η θρυλική φωτογραφία κλείνει 50 χρόνια
- Λύση α λα ιταλικά για τα κόκκινα δάνεια
- «Πάγωσε» τους Κρητικούς ο Μπράουν…
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Προσοχή! Κυριακή με ανοιχτά καταστήματα: Τι ώρα κλείνουν τα μαγαζιά
- Spiegel: Λέσβος, το νησί-φυλακή
- Εξαρθρώθηκε ομάδα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στο νησί
- H Αχτσιόγλου προανήγγειλε την αύξηση του κατώτατου μισθού τον Ιανουάριο
- Ο Τουσκ τραγουδάει πολωνικά κάλαντα με... διαφορά 22 ετών (vid)
- Τον Γιάννη Μώραλη στηρίζει στον Πειραιά το Κίνημα Αλλαγής
- Τσαβούσογλου: Ο Νετανιάχου είναι ένας ψυχρός δολοφόνος της σύγχρονης εποχής
- Αχτσιόγλου: «Είμαστε στην τελική φάση – για την αύξηση του κατώτατου μισθού»
- Δύο ηλικιωμένες θύματα ληστείας-Διαμάντια έκαναν φτερά από σπίτι επιχειρηματία (video)
- Ένατος στον κόσμο ο Ολυμπιακός! Θρυλική επίδοση σε τίτλους [pic]