Αρχισαν τα όργανα στο ΜέΡΑ25 : Κόντρα για την Κωνσταντίνα Κούνεβα

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Γιάνη Βαρουφάκη και του υποψήφιου στο ίδιο του το κόμμα Στάθη Σταυρόπουλου για την ελληνική υπηκοότητα της Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Ο σκιτσογράφος και υποψήφιος του ΜέΡΑ25 στην Α’ Αθηνών σχολίασε στο Twitter ότι πέντε χρόνια που ήταν ευρωβουλευτής η Κωνσταντίνα Κούνεβα, «δεν καταδέχτηκε», όπως είπε, να πάρει την ελληνική υπηκοότητα, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Βαρουφάκη.

Πέντε χρόνια Ευρωβουλευτής των Ελλήνων στις Βρυξέλλες

η κα #Κούνεβα,  και όμως δεν καταδέχτηκε να πάρει την ελληνική υπηκοότητα. Ούτε καν για το ονόρε.

— Στάθης (@st_stavropoulos) June 24, 2019

Το θέμα με την κυρία #Κουνεβα δεν είναι, κατά τη γνώμη μου, ούτε ταξικό, ούτε εθνικό, ούτε θεσμικό, αλλά θέμα ευγένειας. Θεμα αντιδώρου στο αίσθημα του λαού που την τίμησε, επιδεικνύοντας έτσι ο λαος έναν ωραίο διεθνισμό κι έναν βαθύ σεβασμό στο πρόσωπο της.

— Στάθης (@st_stavropoulos) June 25, 2019

Η απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη

«Η Κωνσταντίνα Κούνεβα δεν είχε καμία υποχρέωση να ζητήσει την ελληνική υπηκοότητα, ούτε καν ως ευγενική πράξη. Αρκεί ότι εκπροσώπησε τους μετανάστες εντός της ΕΕ που αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμοι, που πέφτουν θύματα της πιο στυγνής εκμετάλλευσης, που εν τέλει είναι οι πρώτοι πάνω στους οποίους οι εργοδοσίες ασκούνται στο πως να ρευστοποιούν τους εργαζόμενους, βιαιοπραγόντας πάνω τους βάναυσα» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, εκφράζοντας την έντονη διαφωνία του με τον υποψήφιο βουλευτή του κόμματός του.

Στο ΜέΡΑ25 αποδεικνύουμε καθημερινά ότι ο έντονος, ειλικρινής μεταξύ μας διάλογος και η συμπόρευση-συντροφικότητα όχι μόνο συνυπάρχουν αλλά αλληλοδυναμώνονται! https://t.co/v092wDK2gE

— Yanis Varoufakis (@yanisvaroufakis) June 25, 2019

«Το ΜέΡΑ25, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μας διεθνισμού, τιμά την Κωνσταντίνα Κούνεβα και όλους τους μετανάστες που σηκώνουν σε όλη της Ευρώπη την σημαία της αντίστασης στο θεσμικό πλαίσιο των επερχόμενου μεταμοντέρνου πανευρωπαϊκού εργασιακού μεσαίωνα».

Πηγή: onetv.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα