Απόφαση για πλαφόν μέχρι τέλος Οκτωβρίου ζήτησε ο Μητσοτάκης

«Πρέπει να αναλάβουμε τολμηρή δράση. Η αγορά του φυσικού αερίου δεν λειτουργεί σωστά. Πρέπει να εξετάσουμε μια παρέμβαση σε επίπεδο χονδρικής αγοράς φυσικού αερίου. Και χαίρομαι που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υιοθετήσει την πρότασή μας», ανέφερε κατά πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβαση στο πάνελ «Ενέργεια, Κλίμα, Οικονομία».

Κοινή απάντηση όπως στην πανδημία

Ο κ. Μητσοτάκης

εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει λύση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και διεμήνυσε: «Αυτή τη στιγμή χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη. Χρειάζεται κοινή απάντηση, όπως κάναμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Δεν μπορεί κάθε χώρα να πορεύεται μόνη της» διεμήνυσε με νόημα ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Οι δηλώσεις αυτές φαίρονται όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες να έγιναν ενώπιον του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς και σημειώνεται το γεγονός ότι η Γερμανία είναι μια από τις χώρες που αντιτίθεται σε μια κοινή γραμμή της ΕΕ στο θέμα της παρέμβασης στην αγορά ενέργειας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν συμπρόεδρος με τον πρόεδρο της Ελβετίας στις εργασίες της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα.

Keywords
Τυχαία Θέματα