Απαντήσεις για τον θάνατο της 20χρονης που νοσηλευόταν με αμυγδαλίτιδα αναζητά η οικογένεια

Αμέτρητα είναι τα ερωτήματα γύρω από τον ξαφνικό θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας στα Ιωάννινα, η οποία εισήχθη στο νοσοκομείο με συμπτώματα αμυγδαλίτιδας και έπειτα από εννέα ημέρες κατέληξε.

Σήμερα μάλιστα έγινε γνωστό πως δόθηκε εντολή για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ιωάννη Καρβέλη.

Την αιτία του αιφνίδιου θανάτου της κόρης του αναζητά ο πατέρας της νεαρής από την Χίο.

«Χάθηκε ένα παιδί που εισήχθη στο νοσοκομείο με μία απλή αμυγδαλίτιδα και πυρετό

και μέσα σε εννέα μέρες πέθανε. Ψάχνουμε να μάθουμε για ποιο λόγο έγινε αυτό» δηλώνει ο ίδιος μιλώντας στο Live News.

«Η κόρη μου έδειχνε ότι ήταν καλύτερα. Στην πορεία όμως άλλαξαν όλα»

Με τα ίδια συμπτώματα εισήχθη στο νοσοκομείο και ο φίλος της 20χρονης

Πολλά τα ερωτηματικά και για τον θείο της 20χρονης, ο οποίος δεν μπορεί να αντιληφθεί τα όσα συνέβησαν.

«Πώς γίνεται ένα παιδί με τις αμυγδαλές του και πυρετό να πεθάνει; Μπορείτε εσείς να μου το πείτε;» διερωτάται.

Δείτε το βίντεο:

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, όταν η νεαρή φοιτήτρια είχε γυρίσει στην πόλη που σπούδαζε, τα Ιωάννινα, για την εξεταστική της. Τηλεφώνησε στους γονείς της για να τους πει πως έχει ανεβάσει πυρετό και πονάει ο λαιμός της. Τότε, την συμβούλεψαν να πάει στο νοσοκομείο και να την εξετάσουν οι γιατροί.

Η 20χρονη υποβλήθηκε σε τρεις αξονικές τομογραφίες και μετά από μία σειρά διαγνωστικών εξετάσεων της χορηγήθηκε αντιβίωση. Με τα ίδια συμπτώματα εισήχθη στο νοσοκομείο και ο φίλος της, ο οποίος μετά από τέσσερις ημέρες πήρε εξιτήριο.

Η 20χρονη εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και λίγο μετά κατέληξε

«Η κόρη μου έδειχνε ότι ήταν καλύτερα. Στην πορεία όμως άλλαξαν όλα. Μετά κάποια στιγμή πόνεσε η κοιλίτσα της. Μας είπαν κάτι για γαστρεντερίτιδα μάλλον ότι έχει το παιδί, δεν υπήρχε κάτι συγκεκριμένο όμως ώστε να ξέρουμε τι αντιμετωπίζουμε, δηλαδή και οι ίδιοι οι γιατροί δεν γνωρίζανε τι αντιμετωπίζουνε» σημείωσε ο πατέρας της 20χρονης.

Το άτυχο κορίτσι επικοινωνούσε καθημερινά με τους γονείς της για να τους ενημερώνει για την κατάσταση της υγείας της. Οι γιατροί τους καθησύχαζαν και σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον έκαναν λόγο για μία ιογενής πάθηση που θα έκανε τον κύκλο της.

«Και οι ίδιοι οι γιατροί δεν γνωρίζανε τι αντιμετωπίζουνε»

«Μιλούσαμε με τους γιατρούς, είχαμε μία επικοινωνία, όχι πάντα εύκολη αλλά είχαμε επαφή. Δεν μας είπαν ότι το παιδί διατρέχει κάποιο κίνδυνο και να είμαστε ήσυχοι. Τελικά όμως αποδείχτηκε ότι ήταν διαφορετικό», συμπλήρωσε ο πατέρας της 20χρονης.

Το τηλέφωνο χτύπησε ξανά. Η 20χρονη είπε στον πατέρα της πως νιώθει να χειροτερεύει. Τότε οι γονείς της πήραν το αεροπλάνο για να σταθούν στο πλευρό της. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς πως πρόκειται να μπει στη μονάδα εντατικής θεραπείας και λίγο αργότερα ενημερώθηκαν ότι κατέληξε.

«Θα πρέπει ασφαλώς να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου της»

«Εμείς δεν είμαστε γιατροί, εμείς το μόνο που ξέρουμε είναι το αποτέλεσμα. Ότι είναι παιδί ήταν μία χαρά, έφυγε από το νησί, το χαιρέτησαν οι γονείς του και μετά από μία εβδομάδα πέθανε. Μπορείτε να το φανταστείτε αυτό;» δήλωσε ο θείος της 20χρονης.

«Θα πρέπει ασφαλώς να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου της αλλά είμαστε όλοι συγκλονισμένοι γιατί εμείς έχουμε μάθει να σώζουμε ζωές ασθενών και όχι να χάνουμε νέους ανθρώπους» σχολίασε ο Μιχάλης Γιαννακός.

Καθηγητής της 20χρονης ανέφερε: «Μία φοιτήτρια η οποία βρισκόταν στο 3ο έτος των σπουδών της όλο χαρά για τη ζωή και μόλις το μάθαμε έχουμε συγκλονιστεί».

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως η νεαρή υπέστη σηπτικό σοκ και ανακοπή με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ιωάννη Καρβέλη να διατάσσει κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου της 20χρονης Βούλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα