Αγγλία: Πώς τιμωρείται ένας παιδόφιλος δολοφόνος από τους συγκρατούμενους του

Η παιδοφιλία θεωρείται από τα χειρότερα εγκλήματα. Οι παιδόφιλοι που έχουν καταδικαστεί τρέμουν στην ιδέα το τί μπορεί να τους συμβεί εντός των τειχών της φυλακής.

Άλλωστε είναι κοινό μυστικό, πως τα αδικήματα που έχουν να κάνουν με παιδιά, θεωρούνται τα πλέον ατιμωτικά και βρίσκονται πρώτα στην κορυφή της λίστας των κρατουμένων στις φυλακές.

Η εφημερίδα «The Sun» φέρνει στο φως την περίπτωση ενός παιδόφιλου δολοφόνου, ο οποίος έχει δεχθεί άπειρες φορές το μένος των συγκρατουμένων του.

Πρόκειται για τον Roy Whiting,

ο οποίος έχει καταδικαστεί ισόβια για τον βιασμό και την δολοφονία της 8χρονης Σάρας το 2002 σε μία υπόθεση που είχε συγκλονίσει ολόκληρη την Αγγλία.

Ο παιδόφιλος δολοφόνος κρατείται στη φυλακή στο Γουέικφιλντ του Δυτικού Γιορκσάιρ της Αγγλίας, που λειτουργεί από την Υπηρεσία Φυλακών της Αυτού Μεγαλειότητας.

Στόχος τους… να τον σκοτώσουν

Το 2002, αμέσως μετά την καταδίκη του ο συγκρατούμενός του Rickie Tregaskis, επίσης δολοφόνος, του έκοψε το μάγουλο με ξυραφάκι – αφήνοντας μια ουλή 6 ιντσών.

Λίγα χρόνια μετά ακολούθησε ένας ακόμη ξυλοδαρμός από δύο συγκρατούμενούς του οι οποίοι τρύπωσαν στο κελί του με αυτοσχέδια όπλα – μεταξύ των οποίων λωρίδες ξύλου φορτωμένες με καρφιά.

Ο παιδόφιλος δολοφόνος μετά την τελευταία επίθεση που δέχτηκε μέσα στη φυλακή

Εννέα χρόνια αργότερα, ο δολοφόνος Gary Vinter επιτέθηκε στον Whiting με μια ακονισμένη λαβή βούρτσας τουαλέτας. Του είχε στήσει ενέδρα στο κελί του, αφού απέφυγε τους φρουρούς.

Το 2020 μαχαιρώθηκε από συγκρατούμενους του, αλλά και πάλι κατάφερε να γλιτώσει την ζωή του.

Πριν από λίγες ημέρες έγινε πάλι στόχος αφού μαχαιρώθηκε στη φυλακή.

Η πτέρυγα Β της φυλακής Wakefield, η οποία φιλοξενεί 570 κρατούμενους Πηγή φωτό: manchestereveningnews.co.uk

Είναι κατανοητό πλέον ότι ο Whiting δεν θα σταματήσει να δέχεται επιθέσεις μέσα στις φυλακές. Η… ηθική των συγκρατουμένων του δεν μπορεί να ξεχάσει ότι ο συγκεκριμένος άντρας, τον οποίο χαρακτηρίζουν «διάβολο», άρπαξε τη μικρή Σάρα καθώς περπατούσε σε έναν επαρχιακό δρόμο προς το σπίτι των παππούδων της στο Kingston Gorse, στο West Sussex, την βίασε και την σκότωσε.

Όσα χρόνια κι’ αν περάσουν, το μένος προς το πρόσωπό του, δεν πρόκειται να σβήσει. Οι συγκρατούμενοι του, όπως αποδεικνύεται, δεν πρόκειται να σταματήσουν μέχρι να τον σκοτώσουν.

Μια πηγή δήλωσε στη Mirror: «Ο  Whiting είναι μισητός στη φυλακή. Τον μαχαίρωσαν και ήταν καλυμμένος με αίμα. Προσπαθούσαν να τον σκοτώσουν».

Το χρονικό της δολοφονίας της μικρής Σάρα

Το πτώμα της Σάρας βρέθηκε δύο εβδομάδες μετά την εξαφάνισή της σε ένα χωράφι μόλις 15 μίλια από το σπίτι της .

Το 8χρονο κοριτσάκι έπαιζε κρυφτό με τα δύο αδέλφια της όταν χάθηκε σε ένα χωράφι κοντά στο Kingston Gorse του West Sussex την 1η Ιουλίου 2000.

Η 8χρονη Σάρα που βιάστηκε και δολοφονήθηκε το 2002

Την περισυνέλλεξε σε έναν επαρχιακό δρόμο ο Whiting καθώς προσπαθούσε να βρει το δρόμο για το σπίτι των παππούδων της.

Ο Whiting ανακρίθηκε αρχικά από την αστυνομία 24 ώρες μετά την εξαφάνιση της μαθήτριας, για να συλληφθεί εκ νέου στις 31 Ιουλίου, αφού αρχικά είχε αφεθεί ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Ο παιδοκτόνος κρίθηκε τελικά ένοχος για τη δολοφονία του κοριτσιού, παρότι δήλωσε αθώος στο δικαστήριο, πριν καταδικαστεί αργότερα σε ισόβια κάθειρξη για τη σεξουαλική επίθεση και τη δολοφονία της τον Δεκέμβριο του 2001.

Όπως προέκυψε, την εποχή της δολοφονίας της Σάρα, ο Whiting είχε καταδικαστεί για απαγωγή και άσεμνη επίθεση σε ένα άλλο κοριτσάκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα