Αναστάτωση στον Πειραιά : Κατέβηκαν απο το Blue Star Horizon 380 επιβάτες

Μεγάλη κινητοποίηση των Λιμενικών και Αστυνομικών Αρχών καθώς και ταλαιπωρία σε εκατοντάδες επιβάτες προκάλεσε το τηλεφώνημα για ύπαρξη βόμβας στο πλοίο Blue Star Horizon, που ήταν έτοιμο να αναχωρήσει στις 9 το βράδυ της Τετάρτης από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό το Ηράκλειο. Το τηλεφώνημα αποδείχτηκε φάρσα καθώς χρειάστηκε να διαταχτεί η εκκένωση του πλοίου και να αποβιβαστούν οι 380 επιβάτες

και τα μέλη του πληρώματος ώστε να ερευνηθούν εξονυχιστικά όλοι οι χώροι του καραβιού.

Από τα γκαράζ του πλοίου εξήλθαν επίσης τα 100 φορτηγά και τα 65 Ι.Χ. αυτοκίνητα. Το τηλεφώνημα για βόμβα έγινε στην Άμεση Δράση και αμέσως σήμανε συναγερμός στο λιμάνι.

Ήταν λίγη ώρα προτού το καράβι ανεβάσει τον κεντρικό καταπέλτη και λύσει τους κάβους για να ξεκινήσει. Πολλοί από τους 380 επιβάτες που βρίσκονταν στα σαλόνια και τις καμπίνες του πλοίου, πήγαιναν στην Κρήτη για να περάσουν τις μέρες των Χριστουγεννων.

Ο άγνωστος που τηλεφώνησε έκανε λόγο για τοποθέτηση ισχυρού εκρηκτικού μηχανισμού στο πλοίο και άμεσως δόθηκε εντολή στον καπετάνιο να σβήσουν οι μηχανές και το πλήρωμα να ειδοποιήσει τον κόσμο για αποβίβαση.

Στην προβλήμα που βρισκόταν το πλοίο έσπευσαν και ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού ενώ τα συνεργεία με πυροτεχνουργούς εξερεύνησαν τους χώρους για περισσότερο από μία ώρα χωρίς να εντοπιστεί βόμβα. Στη συνέχεια δόθηκε εντολή να επιβιβαστεί ξανά ο κόσμος στο πλοίο, που όση ώρα διαρκούσε η επιχείρηση έρευνας βρισκόταν σε ασφαλή απόσταση, και το καράβι να ξεκινήσει για την Κρήτη

Keywords
Τυχαία Θέματα