Ανακαλύψτε το παιχνίδι του 1987 που σας έβαζε υπεύθυνο στο... Τσερνόμπιλ

Ενα χρόνο μετά το ατύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ, που φέτος επανήλθε στην επικαιρότητα χάρη στην εξαιρετική σειρά του HBO, κυκλοφόρησε για υπολογιστές Commodore 64 ένας εξομοιωτής διαχείρισης πυρηνικού εργοστασίου με τον τίτλο «Chernobyl: Nuclear Power Plant Simulator».

Το έγραψε ο Πολ Νόρμαν, μια εκκεντρική ιδιοφυΐα της εποχής των 8-bit υπολογιστών, υπεύθυνος για την πρώτη σειρά παιχνιδιών

τρόμου, το «Forbidden Forest» και το σίκουελ του. Το παιχνίδι του για το Τσερνόμπιλ προέκυψε περισσότερο από τη διάθεση του ίδιου να καταλάβει τη λειτουργία ενός αντιδραστήρα και το πώς φτάσαμε στο ατύχημα της 26ης Απριλίου 1986, παρά από την επιθυμία να φτιάξει ένα παιχνίδι που θα μπορούσε κάποιος να διασκεδάσει μαζί του.

Ο παίκτης πρέπει να έχει συνεχώς το νου του στα επίπεδα θερμοκρασίας και ραδιενέργειας, και να κάνει μια σειρά από ενέργειες που θα είναι γνωστές σε όσους είδαν την τηλεοπτική σειρά, όπως την εισαγωγή ή εξαγωγή ράβδων ελέγχου. Πληκτρολογεί εντολές τις οποίες μαθαίνει από το 16σέλιδο manual που συνοδεύει το παιχνίδι, ενώ από γραφικά δεν υπάρχει τίποτα σπουδαίο. Κάποια σχέδια μηχανημάτων, κάποιοι δείκτες, σειρές από φωτάκια που αναβοσβήνουν αν κάτι πάει στραβά.

Σίγουρα δεν είναι το πιο ελκυστικό παιχνίδι που μπορεί να παίξει κανείς, ωστόσο αν η σειρά ξύπνησε μέσα σας ένα ενδιαφέρον για τα πυρηνικά εργοστάσια και αν σας γοητεύουν οι τεχνολογικοί περιορισμοί των 80s, μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το «Chernobyl: Nuclear Power Plant Simulator» εδώ σε εκδοχή για PC και Mac. Για να μάθετε πώς θα το τρέξετε στον υπολογιστή σας, ακολουθήστε τις οδηγίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα