Αυτή είναι η λίστα με τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών

Η Αρίθα Φράνκλιν και οι Public Enemy κυριαρχούν στη λίστα των 500 καλύτερων τραγουδιών όλων των εποχών του Rolling Stone.

Το περιοδικό κυκλοφόρησε για τελευταία φορά το Top 500 το 2004 και παρέμεινε ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα άρθρα στην ιστορία του με εκατοντάδες εκατομμύρια views στην ιστοσελίδα του.

Το πρωί της περασμένης Τετάρτης (15/9), η λίστα ανανεώθηκε για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια.

«Περίπου

4.000 τραγούδια ψηφίστηκαν» αναφέρει το Rolling Stone για τη διαδικασία ψηφοφορίας.

Rolling Stone first published its 500 Greatest Songs list in 2004, when the iPod was relatively new and Billie Eilish was three years old. Music has changed immeasurably since, so we remade the list from scratch. Here we present the all-new #RS500Songshttps://t.co/TwKwFA6DnP

— Rolling Stone (@RollingStone) September 15, 2021

Στη λίστα του 2004, σύμφωνα με το ΑΠΕ,  κυριαρχούσαν rock και soul τραγούδια, ενώ στη νέα υπάρχουν περισσότερα hip hop, modern country, indie rock, latin pop, reggae και R&B.

Συνολικά 254 τραγούδια δεν είχαν συμπεριληφθεί στην παλιά λίστα.

Το τραγούδι «Respect» της Αρίθα Φράνκλιν (1967) βρίσκεται στην κορυφή του Top 500.

Το «Fight the Power» (1989) των Public Enemy’s είναι στη δεύτερη θέση, ενώ στα πρώτα 10 τραγούδια συμπεριλαμβάνονται επιτυχίες από διάφορα μουσικά είδη, των Μπομπ Ντίλαν, Nirvana, Beatles Μάρβιν Γκέι και Μissy Elliott.

Τα περισσότερα σχόλια αφορούσαν τα «10 Καλύτερα Τραγούδια Όλων των Εποχών» στα οποία περιλαμβάνονται κομμάτια όπως το «Hey Ya!» των Outkast και το «Dreams» των Fleetwood Mac στις θέσεις 10 και 9 αντίστοιχα, κάτω από το «Get Ur Freak On» της Missy Elliot, το «Strawberry Fields Forever» των Beatles, το «What Going On» του Marvin Gaye, το «Smells Like Teen Spirit» των Nirvana, το «Like A Rolling Stone» του Bob Dylan, το «A Change Is Gonna Come» του Sam Cooke και το «Fight The Power» των Public Enemy. Ενώ, σύμφωνα πάντα με τη λίστα, το καλύτερο τραγούδι όλων των εποχών είναι το «Respect» της  Αρίθα Φράκλιν.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα εδώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα