Αφησε υποσχέσεις και έστειλε μήνυμα

Συνέβη την περασμένη αγωνιστική και αξίζει να το θυμηθούμε: στο ματς με τον Ατρόμητο ο Μαγκομέντ Οζντόεφ άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα του ΠΑΟΚ πετυχαίνοντας τα δύο πρώτα του γκολ και όπως διαπίστωσα τα πανηγύρισε με χαρακτηριστικό τρόπο. Ο Ρώσος γονάτισε και ακούμπησε τη γροθιά του δεξιού του χεριού στην παλάμη του αριστερού. Η κίνηση αυτή έχει ιδιαίτερο συμβολισμό, όπως ο ίδιος έχει εξηγήσει κατά το παρελθόν. «Αυτή η χειρονομία είναι ένα μικρό δώρο προς τιμήν των παιδιών

που είναι άρρωστα, που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση… για να μοιραστούμε συναισθήματα με αυτά τα παιδιά. Ολα προήλθαν από τα παιδιά μου. Οταν ήταν άρρωστα για πολύ καιρό πέρυσι, προέκυψε μια επιθυμία στο κεφάλι μου να καταλήξω σε κάτι που θα συνδεόταν με όλα τα παιδιά», είχε αποκαλύψει.

Βροχή οι 100άρες!

Ως γνωστόν, παρακολουθώ μπάσκετ. Οπότε ήταν μάλλον προφανές ότι θα έκανα βουτιά στον χρόνο ώστε να διαπιστώσω πότε ξανά είχαμε τέτοιο ρεκόρ. Τι, δηλαδή; Κατοστάρες από τέσσερις ομάδες! Μόλις για δεύτερη φορά στα χρονικά της μεγάλης κατηγορίας του μπάσκετ την ίδια αγωνιστική τέσσερις ομάδας σημείωσαν 100 πόντους και πάνω! Η ΑΕΚ έβαλε ακριβώς 100 κόντρα στον Απόλλωνα, ο Ολυμπιακός πέτυχε 102 στη Ρόδο, ο Προμηθέας πέτυχε  111 κόντρα στο Μαρούσι και ο Παναθηναϊκός επίσης 111 απέναντι στο Λαύριο. Πότε είχαμε δει ξανά κάτι τέτοιο; Η πρώτη φορά ήταν πριν από 29 χρόνια. Σε τρεις αναμετρήσεις, ξεκαθαρίζω. Στις 20 Δεκεμβρίου του 1994 οι Αμπελόκηποι είχαν νικήσει τον Aρη στην παράταση με 116-115 (Φάντεμπερκ 39, Σταυρακόπουλος 34 – Ουάιτ 47, Κινγκ 27). Ο ΓΣ Λάρισας είχε επικρατήσει του Πανιωνίου με 102-69 (Τσίτουμ 34, Σκοτ 23 – Μέις 28, Χριστοδούλου 12) , ενώ  ο Ολυμπιακός νίκησε τον Σπόρτιγκ 116-55 (Φασούλας 23, Τάρλατς 21 – Παπαδημητρίου 12, Κόστνερ 10). Οντως, εκείνες οι εποχής ήταν αξέχαστες, όπως θυμάμαι και από τα ονόματα των παικτών – σκόρερ.

Το ΝΒΑ «απαντά»

Ανοιξε μεγάλη κουβέντα στην Αμερική αυτό που είπε το καλοκαίρι ο Τρέι Λάιλς λίγο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 100 μέτρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου. Οτι αυτός είναι κανονικός παγκόσμιος πρωταθλητής, που πρώτευσε ανάμεσα σε αθλητές από όλο τον κόσμο, και όχι αυτοί που κερδίζουν τον τίτλο στο ΝΒΑ και τους αρέσει να αποκαλούνται παγκόσμιοι πρωταθλητές. Πολλοί ΝΒΑερ του απάντησαν έκτοτε θέλοντας να τον αποδομήσουν, ενώ τη λύση φαίνεται να δίνει ο Σι Τζέι Μακ Κόλουμ των Πέλικανς. «Παγκόσμιοι πρωταθλητές είναι οι χρυσοί ολυμπιονίκες. 100%. Γιατί οι Ολυμπιακοί Αγώνες αφορούν όλες τις χώρες». Ο,τι πείτε…

Αιμοδοσία για τον Μιχάλη

Σε μία όμορφη πρωτοβουλία προχώρησαν οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ τιμώντας τη μνήμη του Μιχάλη Κατσούρη που δολοφονήθηκε τον περασμένο Αύγουστο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Συγκεκριμένα, όπως είδα ότι έγινε γνωστό μέσω ανακοίνωσης στα social media, η Original 21 διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, η οποία θα λάβει χώρα από τις 12:00 μέχρι τις 16:00 στη Βυζαντινή Γωνιά στη Νέα Φιλαδέλφεια. «Με βάση τα ιδανικά και τις αξίες που ακολουθούσε και ο ίδιος ο Μιχάλης», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Ακόμη τον θυμούνται και τον κριτικάρουν

Στην Αγγλία ακόμη δεν έχουν συγχωρήσει στον Στίβεν Τζέραρντ το γεγονός πως έφυγε για την Αραβία. Είναι πέρα από την κουλτούρα τους.  Οταν βρίσκουν την ευκαιρία θα τον «κράξουν» μέσω των κοινωνικών δικτύων. Ενα από τα τελευταία σχόλια ήταν καυστικό. «Η Αλ Ετιφάκ του Τζέραρντ έχασε από την Αλ Ριάντ την τελευταία αγωνιστική μπροστά σε ένα κοινό… 696 θεατών. Το Μπέρι – Γουιθενσόου για την 9η κατηγορία στην Αγγλία είχε 3.195 εισιτήρια. Χαχα, μπράβο Στίβεν. Πριβέ όλα», ήταν ένα από αυτά. Ο Τζέραρντ πάντως μάλλον δεν ενοχλήθηκε. Με συμβόλαιο 18 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο ελάχιστοι θα είχαν στεναχωρηθεί ακόμη κι αν έπαιζαν κεκλεισμένων των θυρών για πάντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα