ΑΕΚ: Πέθανε ο Αντρίγια Ντελίμπασιτς
Ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Αντρίγια Ντελίμπασιτς πέθανε την Τετάρτη (19/3) σε ηλικία 44 ετών, έπειτα απο μεγάλη μάχη με σοβαρή ασθένεια.
Σύμφωνα με τη «MozzartSport», ο πρώην παίκτης της Παρτίζαν, διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο το 2023 και αφού χειρουργήθηκε ο Ντελίμπασιτς είχε επιστρέψει στο ποδόσφαιρο, ως αθλητικός διευθυντής της Μπουντούτσνοστ απο το Μαυροβούνιο το προηγούμενο καλοκαίρι.
Ο Μαυροβούνιος πρώην ποδοσφαιριστής των «κιτρινόμαυρων» πέρασε από τη χώρα μας το 2006, όταν αγωνίστηκε σε 10 παιχνίδια με τη φανέλα της ΑΕΚ σκοράροντας 1 γκολ.
Έπαιξε σε 100 επίσημους αγώνες για την Παρτιζάν και σημείωσε 48 γκολ. Εκτός από την ΑΕΚ, έπαιξε επίσης για τις Μαγιόρκα, Μπενφίκα, Μπράγκα, Μπέιρα Μαρ, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Ράγιο Βελισσάν, Σουτιέσκα, αλλά και στον Ηρακλή.
Την είδηση επιβεβαίωσε λίγο αργότερα η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Μαυροβουνίου, η οποία προχώρησε σε συλλυπητήρια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της.
Αναλυτικά όσα αναφέρει η ομοσπονδία του Μαυροβουνίου για τον θάνατο του Ντελίμπασιτς:«Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 44 ετών ο σκόρερ, ο οποίος αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια με την εθνική ομάδα του Μαυροβουνίου, μετά από πολύμηνη μάχη με σοβαρή ασθένεια.
Ένα αγαπημένο μέλος της μεγάλης γενιάς της καλύτερης μας ομάδας, ο δημοφιλής Ντελί, πραγματοποίησε 21 συμμετοχές με τα “Γενναία γεράκια” και πέτυχε έξι γκολ. Στις μνήμες όλων των οπαδών της εθνικής ομάδας του Μαυροβουνίου, θα τον θυμούνται ιδιαίτερα για τα γκολ του με τις εθνικές ομάδες της Γεωργίας και της Αγγλίας – το γκολ του στον αγώνα με τους Γεωργιανούς ήταν καθοριστικό για τα “γερακάκια” να πετύχουν την πρώτη τους νίκη σε επίσημους αγώνες, ενώ το γκολ του στις καθυστερήσεις κατά της αγγλικής ομάδας εξασφάλισε τη θέση της εθνικής μας ομάδας στα play-off για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2012.
Ο Αντρίγια γεννήθηκε στις 23 Απριλίου 1981 στο Νίκσιτς. Ξεκίνησε τη μακρά και λαμπρή ποδοσφαιρική του καριέρα στη γενέτειρά του, παίζοντας στη Σουτζέσκα και σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών έγινε μέλος της Παρτιζάν Βελιγραδίου. Φόρεσε την ασπρόμαυρη φανέλα της ανώτερης ομάδας για πέντε χρόνια και έμεινε στην ιστορία του συλλόγου ως ο σκόρερ του πρώτου γκολ της Παρτιζάν στο Champions League. Μετακόμισε από το Βελιγράδι στη Μαγιόρκα, από όπου πέρασε τέσσερα χρόνια δανεικός σε Μπενφίκα, Μπράγκα, ΑΕΚ Αθηνών, Μπέιρα Μαρ και Ρεάλ Σοσιεδάδ.
Συνέχισε την ισπανική του περιπέτεια με δύο χρόνια παραμονής στον Ηρακλή και στη συνέχεια πέρασε τρία χρόνια στη Ράγιο Βαγιεκάνο. Στο τέλος της καριέρας του, ο Αντρίγια έπαιξε στην Ταϊλάνδη, για την ομάδα Ρατσαμπούρι, πριν τελειώσει τη μακρά και επιτυχημένη καριέρα του με τη φανέλα της μητρικής του ομάδας, Σουτιέσκα από τη Νίκσιτς.
Εκτός από την εθνική ομάδα του Μαυροβουνίου, ο Αντρίγια έπαιξε και για την εθνική ομάδα νέων της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, με την οποία κέρδισε ένα ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη το 2004 στη Γερμανία.
Μετά την αγωνιστική του καριέρα, ο Αντρίγια μετακόμισε στον πάγκο, όπου ήταν βοηθός στο προπονητικό επιτελείο της Παρτιζάν και της Μπουντούτσνοστ και στη συνέχεια επικεφαλής του προπονητικού επιτελείου της Μορνάρ από την Μπαρ.
Η ημερομηνία και η ώρα της κηδείας του Αντρίγια Ντελίμπασιτς θα ανακοινωθούν αργότερα.
Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου του Μαυροβουνίου εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια Ντελίμπασιτς».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Θρήνος για τον Αντρίγια Ντελίμπασιτς - Πέθανε ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ
- Ζητούν 700 ευρώ για διαμέρισμα 18 τ.μ. στην Αγία Παρασκευή – Στούντιο με θέα, χωρίς ασανσέρ, στον 4ο όροφο και χωρίς θέρμανση
- Εξώδικο της Καρυστιανού στην Προανακριτική: «Κατάλυση του Συντάγματος»
- Δολοφονία Λυγγερίδη: Αναίρεσε την αρχική του κατάθεση ο αδερφός του 19 χρονου κατηγορούμενου
- Πέθανε ο Αντρίγια Ντελίμπασιτς
- «Κοντοβερός»: Άλλαξε χέρια η μεγάλη μονάδα στον Ασπρόπυργο (pics)
- Υπό κράτηση για 4 ημέρες ο Ιμάμογλου – Καλεί σε συγκεντρώσεις σε όλη την Τουρκία ο Οζγκούρ Οζέλ
- Υπό κράτηση ο Ιμάμογλου στην Τουρκία
- Πούτιν: Ο ρωσικός στρατός ολοκληρώνει την εκκαθάριση των ουκρανικών στρατευμάτων στο Κουρσκ
- ΗΣΑΠ: Δρομολόγια μόνο στο τμήμα Κηφισιά-Ταύρος λόγω προβλήματος στη σηματοδότηση
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Μπορεί να λυθεί;
- «Γενναία πράξη» ή «κόλπο γκρόσο»;
- Ιμάμογλου: Προφυλακίστηκε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης
- ΑΕΚ: Πέθανε ο Αντρίγια Ντελίμπασιτς
- Χωρίς αντίκρισμα η «Λευκή Βίβλος»
- Πέντε βήματα προσέγγισης στο Κυπριακό
- «Εκδίκηση»: τι λέει ο αμερικανός πρόεδρος πίσω από κλειστές πόρτες
- Δήλωση Δημάρχου Θεσσαλονίκης για τη σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου
- Οργουελ Vs Χάξλεϊ σημειώσατε Χ
- Πισπιρίγκου: Ξέσπασε μετά την καταδίκη της
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- ΑΕΚ: Πέθανε ο Αντρίγια Ντελίμπασιτς
- Μητσοτάκης: «Δεν υπάρχουν άβατα και εγκληματικές οργανώσεις οι οποίες είναι πέραν του νόμου»
- «Εκδίκηση»: τι λέει ο αμερικανός πρόεδρος πίσω από κλειστές πόρτες
- Μπορεί να λυθεί;
- Πισπιρίγκου: Ξέσπασε μετά την καταδίκη της
- Δήλωση Δημάρχου Θεσσαλονίκης για τη σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου
- Θρύλος για πάντα: Η Χρυσή Κάρτα Μέλους που «σφραγίζει» την «αιώνια» αφοσίωση
- Πέντε βήματα προσέγγισης στο Κυπριακό
- Χωρίς αντίκρισμα η «Λευκή Βίβλος»
- Οργουελ Vs Χάξλεϊ σημειώσατε Χ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ζούμε τις τελευταίες ημέρες μιας σάπιας διακυβέρνησης
- Τέμπη: Ανελέητο σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης στη Βουλή για Τριαντόπουλο – Εκτεθειμένη η κυβέρνηση
- Πασίγνωστος Βρετανός τραγουδιστής περιγράφει πώς έσπασε το πόδι του στη Σαντορίνη
- Κ.Τσουκαλάς: Οι συνταγματικές διαδικασίες δεν θα προσαρμόζονται κατά το δοκούν στα πολιτικά και επικοινωνιακά μέτρα της ΝΔ
- Ευρωπαία Εισαγγελέας για τα Τέμπη: «Διερευνούμε τη διακίνηση παράνομου υγρού φορτίου» – Τι απάντησε για τις ευθύνες υπουργών
- Σκύλοι θεραπείας χαρίζουν χαμόγελο και ψυχική ανάταση σε καρκινοπαθείς – Πρωτοποριακή μελέτη στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας
- Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το νέο Toyota MR2
- Βελόπουλος: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ κοντράρονται μόνο και μόνο για την πολιτική τους επιβίωση
- Φάμελλος για σύλληψη Ιμάμογλου: Πρωτοφανές πλήγμα για τις δημοκρατικές διαδικασίες
- Ο άνδρας που επιτέθηκε σε συναδέλφους του στη βάση της Ανταρκτικής θα λάβει ψυχολογική βοήθεια



