Toυρκία: Ο Τσίπρας ήρθε κοντά μας, δεν τον παρενοχλήσαμε εμείς

Κυβερνητικές πηγές της Αγκυρας διοχέτευσαν μέσω του πρακτορείου Anadolou την πληροφορία ότι τα τουρκικά αεροσκάφη που πετούσαν πολύ κοντά στο ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι, δεν προχώρησαν σε καμία παρενόχληση αλλά αντιθέτως... ακολουθούσαν το συνηθισμένο δρομολόγιο περιπολίας τους.

Το οποίο μάλιστα είναι επιφορτισμένα εν είδει καθήκοντος να πράττουν καθημερινώς! Με άλλα λόγια και προκειμένου να δικαιολογήσουν την άκρως προκλητική και επικίνδυνη παρενόχληση πάνω απο ελληνικό έδαφος,

οι Τούρκοι υποστήριξαν πως το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό ήταν εκείνο που πλησίασε τα τουρκικά αεροπλάνα που έπρεπε να βρίσκονται εκεί επειδή υπερίπταντο του Αγαθονησίου ως είχαν υποχρέωση!

Ειδικότερα:

Διαψεύδει η Άγκυρα ότι τουρκικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη μετάβασή του στο Αγαθονήσι, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, επικαλούμενο πηγές ασφαλείας της γειτονικής χώρας.

Στο περιστατικό αναφέρθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι τα τουρκικά αεροσκάφη «ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα να κάνει χαμηλούς ελιγμούς».

«Πρέπει να ξέρουν ότι αυτές οι ανόητες ενέργειες δεν έχουν νόημα. Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τσάμπα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα φτάσει σε κάθε πλευρά της Ελλάδας ακόμη και αν πρέπει να πάει κολυμπώντας. Αν χρειαστεί θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε για να υπερασπιστούμε το δίκιο και την κυριαρχία μας» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Τα τουρκικά μαχητικά δεν ενεπλάκησαν σε καμιά παρενόχληση. Τα αεροσκάφη έκαναν το συνηθισμένο καθήκον τους» ανέφεραν τουρκικές πηγές ασφαλείας, σύμφωνα με το Anadolu.

❝Türk jetleri Ege'de herhangi bir taciz olayına karışmadı❞ https://t.co/Fk9TKpqODe pic.twitter.com/WT5Ut1sUhk

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) March 25, 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα