To νέο ηλεκτρικό VW ID. AERO αποκαλύπτεται - Στην αγορά το 2023

Το πρωτότυπο, ηλεκτρικό  ID. AERO αποκαλύπτεται, με τηVolkswagen να δίνει μια πρόγευση του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού sedan της για την παγκόσμια αγορά. Το ID. AERO αναμένεται να καταταχθεί στην κατηγορία των πολυτελών, μεσαίων σεντάν, το πρώτο ηλεκτρικό στην συγκεκριμένη κατηγορία από τη VW.

Tο νέο μοντέλο έχει σφηνοειδή εμφάνιση, ξεχωριστές, μυώδεις γραμμές και εξαιρετικά γενναιόδωρους χώρους.  έΟι πωλήσεις της έκδοσης παραγωγής

για την Κίνα θα ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2023 ενώ, η Volkswagen σχεδιάζει επίσης να ξεκινήσει την παραγωγή της ευρωπαϊκής έκδοσης του μοντέλου στο Emden το 2023.

Το ID. AERO έχει αεροδυναμικό σχεδιασμό,  φέρει σπορτίφ δίχρωμούς τροχούς 22’’ ενώ, οι κλασικές χειρολαβές για τις πόρτες έχουν αντικατασταθεί από φωτιζόμενες επιφάνειες αφής. Επίσης, διαθέτει πρωτοποριακούς προβολείς LED matrix IQ.LIGHT, που αγκαλιάζουν τα πλαϊνά φτερά. Αυτή η φωτεινή λωρίδα συνεχίζεται οπτικά στο πίσω άκρο με μερικές διακοπές.

«Με το πρωτότυπο ID. AERO, αποκαλύπτουμε πως θα είναι το επόμενο μέλος της οικογένειας ID. Ένα αυτοκίνητο με συναισθηματική και ταυτόχρονα εξαιρετικά αεροδυναμική σχεδίαση, αυτονομία άνω των 600 χιλιομέτρων, εκπληκτικά άνετους χώρους και premium εσωτερικό. Με τη στρατηγική ACCELERATE, προχωράμε εντατικά στον εξηλεκτρισμό της γκάμας μας. Σε συνέχεια του ID.4, αυτό το μοντέλο θα είναι το επόμενο παγκόσμιο αυτοκίνητο μας για την Ευρώπη, την Κίνα και τις ΗΠΑ», σχολίασε ο Ralf Brandstätter, Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen Passenger Cars.

Με το ID. AERO, η ΜΕΒ επιτρέπει στην οικογένεια ID. να επεκταθεί και στην κατηγορία των μεσαίων sedan.

Το κόνσεπτ μοντέλο έχει μήκος πέντε μέτρα, ενώ, η κουπέ εμφάνιση του που είναι πιο εμφανής από το πλάι συμβάλλει ώστε να επιτευχθεί ένας ιδιαίτερα μειωμένος συντελεστής αεροδυναμικής, στα 0.23.  Πατάει στην αρθρωτή ηλεκτρική πλατφόρμα (MEB) της Volkswagen, είναι εφοδιασμένο με μια ισχυρή μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 77 kWh. Το αποδοτικό σύστημα κίνησης σε συνδυασμό με την εξαιρετική αεροδυναμική επιτρέπουν στο ID. AERO να επιτυγχάνει αυτονομία έως και 620 χιλιόμετρα (WLTP), καθιστώντας το ιδανικό για την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων.

Η ευρωπαϊκή έκδοση παραγωγής του ID. AERO αναμένεται στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στο Emden το 2023.

Keywords
Τυχαία Θέματα