Tέσσερα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που έρχονται το 2023

Peugeot 408

H Peugeot αναμένεται μέσα στο 2023 να λανσάρει στην αγορά το πολυτελές και άρτιο τεχνολογικά μοντέλο της το 408.  Το νέο μοντέλο φέρει δυναμική ‘fastback’ σιλουέτα με σπορ γραμμές ενώ παραπέμπει σε SUV. Το μήκος του φανερώνει και τις μεγάλες χωροταξικές ανέσεις του, με το μήκος να αγγίζει τα 4,6 μέτρα! Θα προσφέρεται με πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης  με  6 κάμερες και εννέα ραντάρ! Φυσικά η υβριδική τεχνολογία βρίσκει πρόσφορο έδαφος στο νέο μοντέλο με τη γκάμα των κινητήρων να περιλαμβάνει δύο plug in υβριδικές εκδόσεις με 180 και 225 ίππους, και μία βενζινοκίνητη έκδοση με 130 ίππους. Και οι τρεις κινητήρες διατίθενται με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο EAT8. Μέσα στο 2023 θα λανσαριστεί και αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή. κατασκευάζεται αρχικά για την ευρωπαϊκή αγορά, στο εργοστάσιο της φίρμας στη Γαλλίας.

smart #1

H smart μεγαλώνει και δηλώνει το παρόν της με το νέο smart #1 που  αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2023. Θα φέρει χαρακτηριστικά SUV με μήκος στα 4,2 μέτρα και ιδιαίτερα μεγάλη καμπίνα. Το νέο μοντέλο θα είναι πλήρως τεχνολογικά εξοπλισμένο με οθόνη 12,8 ιντσών και μια δεύτερη, 9,2 ιντσών, όπου ο οδηγός θα μπορεί να χειρίζεται το σύστημα  πολυμέσων MBUX της Mercedes Επίσης, θα φέρει και σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2. To smart #1 εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα με την ισχύ του να  αγγίζει τους 272 ίππους και τη ηροπή στα 343 Nm. Το εργοστάσιο αναφέρει ότι η τελική του αγγίζει τα 180 χλμ./ώρα. Η ενέργεια του αποθηκεύεται σε μια μπαταρία που αγγίζει σε  χωρητικότητα 66 kWh και η οποία μπορεί να του προσφέρει αυτονομία έως και 440 χλμ. Η φόρτιση του μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε ταχυφορτιστή των 150 kW, όπου το 10% στο 80% της φόρτισης απαιτεί μόλις 30 λεπτά.

Toyota bZ4X

Το 2023 αναμένεται να λανσαριστεί στην ελληνική αγορά το νέο ηλεκτρικό SUV που μεταξύ άλλων, θα διακριθεί και για τους άνετους χώρους του για πέντε επιβάτες. Ο χώρος των αποσκευών του αγγίζει τα 452 λίτρα. Το αθόρυβο μοντέλο φέρει το σύστημα πολυμέσων στην  κεντρική οθόνη των 12 ιντσών και στην οποία ο οδηγός μπορεί να χειριστεί όλες τις εφαρμογές. Οι αγοραστές θα μπορούν να το επιλέξουν είτε στη δικίνητη εκδοχή με ένα ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 204 ίππους ή στην  τετρακίνητη με έναν ηλεκτροκινητήρα των 80 kW σε κάθε άξονα με την ισχύ να ορίζεται στα 160 kW (218 ίπποι) . Η επιτάχυνση από  τα 0-100χλμ/ώρα ορίζεται στα 6,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα είναι και πάλι περιορισμένη στα 160 χλμ/ώρα.

Renault Mégane E-TECH Electric

Αμιγώς ηλεκτρικό είναι και το νέο Renault Mégane E-TECH Electric, που θα προσφέρει άνετο σαλόνι, ιδιαίτερα μεγάλο πακέτο εξοπλισμού σε συστήματα υποβοήθησης κ.α Έχει μήκος 4,2 μέτρα και πατάει στη νέα πλατφόρμα πλατφόρμα CMF-EV. Η εξωτερική του εμφάνιση έχει crossover χαρακτηριστικά! Οι αγοραστές θα μπορούν να το επιλέξουν σε εκδόσεις με 130 ή 218 ίππους  ενώ μπορεί να φορτίσει μέσω  Wallbox 7,4 kW σε 8 ώρες. Σε ταχυφορτιστή 130 kW, φουλάρει με 300 χλμ μέσα σε μισή ώρα και η αυτονομία του είναι στα 450 χλμ!

Keywords
Τυχαία Θέματα