Suzuki Ignis 1.2 Hybrid: Υπεραξία σε μικρή συσκευασία

Το Suzuki Ignis 1.2 Hybrid δείχνει να έχει το χάρισμα του μικρού μοντέλου που θα σε ξελασπώσει στην πόλη, αλλά η micro SUV του εμφάνιση, του δίνει το αβαντάζ ενός  ευέλικτου οχήματος, που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο ακόμη και στις μικρές περιπέτειες χωρίς να σε βάλει σε …περιπέτειες!

Έχει συμπαγείς διαστάσεις, μικρό βάρος και ελαφρώς αυξημένο ύψος,

που του δίνει μια off- road υπεραξία παρόλο που δεν είναι τετρακίνητο. Σαφώς, η ιαπωνική του καταγωγή έχει τα καλά του (ποιοτικά χαρακτηριστικά, καλή συναρμογή ) , για ένα μοντελάκι που έχει την υπογραφή μιας μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας!

Η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι η προσθήκη της μικροϋβριδικής τεχνολογίας , ώστε να είναι μέσα στα όρια των ρύπων που πλέον έχουν γίνει πιο αυστηρά ακόμη και για τις λιλιπούτειες προτάσεις.

Στην εξωτερική του εμφάνιση το νέο Suzuki Ignis 1.2 Hybrid δείχνει ελκυστικό σα να φωνάζει από μακριά ότι είναι έτοιμο να περιηγηθεί εύκολα σε κάθε διαδρομή . Έχει βάρος 870 κιλά, μήκος 3,7 μέτρα και πλάτος 1,6 μέτρα, όντας ένα Compact SUV που σε σχεδιαστικό επίπεδο είναι γεμάτο αισθητικές λεπτομέρειες!

Στο εσωτερικό η υπερυψωμένη καμπίνα δίνει ένα αβαντάζ στους επιβάτες, αλλά και τον οδηγό που τα βλέπει όλα από ψηλά, όντας ότι καλύτερο για την αστική μετακίνηση, που απαιτεί περισσότερο προσοχή. Η εικόνα στο εσωτερικό είναι αναβαθμισμένη και αισθητικά και ποιοτικά με νέα όργανα, ενώ η απλότητα παραμένει ώστε να δίνει ευκολία χρήσης στον οδηγό.

Το εύχρηστο σύστημα πολυμέσων είναι απλό στη χρήση ,με τις απαραίτητες εφαρμογές ενώ υπάρχουν θήκες για μικροαντικείμενα και για μπουκάλια νερού, σε αρκετά σημεία καθώς και θύρες USB. Ο χώρος αποσκευών σε αυτή την κατηγορία θέλει συμβιβασμούς Στο Ignis ανάλογα με τη θέση του πίσω  καθίσματος κυμαίνεται από  204-290 λίτρα!

Το Suzuki Ignis 1.2 Hybrid παίρνει άριστα στο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης, όπως την Camera Brake Support (DCBS), για πιο ασφαλή οδήγηση, το Σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας, το Σύστημα Προειδοποίησης Εκτροπής Αυτοκινήτου, έξι αερόσακους,  Σύστημα ελέγχου κατάβασης Hill Descent Control κ.α.

Το Suzuki Ignis 1.2 Hybrid ποντάρει τις σπιρτόζικες επιδόσεις του χάρη στον βενζινοκινητήρα   1,2 DUALJET των 1,197 κ. εκ που αποδίδει 83 ίππους και 120 Nm ροπής.

Τα καλύτερα αποθέματα απόδοσης οφείλονται και στο σύστημα Suzuki Hybrid 12Vπου διαθέτει μια ηλεκτρογεννήτρια διπλής δράσης (γεννήτρια/ηλεκτροκινητήρας), ικανοποιητικά αποθέματα ροπής. Η ενέργεια κατά την ανάκτηση που παράγεται αποθηκεύεται σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου 10Ah.

Ιδιαίτερα, σε αστικό επίπεδο δίνει ρεσιτάλ στην ευκολία χρήσης και ευελιξίας, όντας ένα αγχολυτικό μικρό που δεν θα σε ιδρώσει για να παρκάρεις στα στενά της πόλης.

Στο δια ταύτα, η κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 5 λίτρα/100χλμ, χαράς ευαγγέλια για τον οδηγό που επιθυμεί από ένα μικρό, τα…καλύτερα για την τσέπη του!

Συνολικά, είναι ένα από τα καλύτερα, εναπομείναντα μικρά, που εκτιμά τα χρήματα που δίνει ο αγοραστής και του τα δίνει πίσω με το παραπάνω.

Keywords
Τυχαία Θέματα