Sin Boy

Στη ζωή υπάρχουν τα μεγάλα «Γιατί» που συχνά οριοθετούν τον υπαρξιακό μας χώρο. «Γιατί είμαι εδώ;». «Γιατί υπάρχει το σύμπαν;». Υπάρχουν άπειρες ερωτήσεις με χειρότερη το «Γιατί γερνάω;». Ωστόσο αν εξετάσετε τι απαντήσεις αναζητήσαμε στο Google τη χρονιά που φεύγει, θα διαπιστώσετε ότι τα μεγάλα ερωτήματα έχουν πλέον επικαιροποιηθεί. «Γιατί ηλεκτρίζονται τα μαλλιά μου;». Αυτή ήταν η δημοφιλέστερη ερώτηση που ετέθη. Για τρίχες. Μια χαρά ερώτηση είναι καθώς η απάντηση θα θέσει κάποια στοιχειώδη θέματα Φυσικής.

Η δεύτερη πιο δημοφιλής

ερώτηση ήταν «Γιατί πετάμε χαρταετό;». Αυτή έχει μια ομορφιά γιατί γεννάται κοιτάζοντας τους χαρταετούς στον ουρανό. Η τρίτη ερώτηση θέλει να μάθει γιατί δακρύζουμε. Εντάξει. Και η τέταρτη, για ποιο λόγο γίνεται ο πόλεμος στη Γάζα. Πάλι καλά.  Ξέρουν ότι γίνεται πόλεμος. Η πέμπτη μεγαλύτερη απορία που βασάνισε τους Ελληνες είναι προαιώνια: «Γιατί είναι μαύρα τα βουνά;». Ελα μου, ντε; Και στέκουν βουρκωμένα; Υπάρχει δημώδες άσμα επί του θέματος. Θα σταματήσω στο έκτο ερώτημα που, από μόνο του, δίνει απαντήσεις. «Γιατί νυστάζω συνέχεια;». Μήπως γιατί ρωτάς όλα τα προηγούμενα;

Δεν ξέρω αν τα επιτελεία των κομμάτων εξετάζουν τις τάσεις που περιγράφονται από τις αναζητήσεις μας. Θα έπρεπε να το κάνουν. Γιατί τα στοιχεία δίνουν ένα αρκετά πειστικό περίγραμμα των θεμάτων που απασχολούν την κοινή γνώμη, τον μέσο άνθρωπο.

Διότι μπορεί στη δημοσκόπηση να δηλώνει ότι τον απασχολεί η ακρίβεια, αλλά αν κοιτάξεις τις τάσεις του Google καταλαβαίνεις και πώς σκέφτεται. Οταν μαθαίνεις, ας πούμε, ότι το πρόσωπο που αναζήτησαν περισσότερο οι Ελληνες ήταν ο Sin Boy (μη ρωτάτε τώρα ποιος και τι), βλέπεις προς τα πού στρέφεται το βελάκι του ενδιαφέροντος στην καθημερινή ζωή. Ξέρεις ποια πρόσωπα προσελκύουν τα βλέμματα.

Δεύτερος είναι ο Κασσελάκης. Στις τάσεις του YouTube πρωτεύουν οι τράπερ και οι λαϊκοπόπ. Αυτά, ξέρετε, είναι στοιχεία που φθείρουν κάπως την εξιδανικευμένη εικόνα για τον λαό. Και ναι, όταν ο Sin Boy και τα ηλεκτρισμένα μαλλιά είναι πρώτα στις αναζητήσεις, αντιλαμβάνεσαι ότι εκεί έξω υπάρχει ένα κοινό που μπορείς να του πουλήσεις ό,τι θέλεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα