SKODA ENYAQ Iv: Θα φορτίζει μέσα σε 38 λεπτά!

Η Skoda παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό της SUV, το ENYAQ iV.   Το ENYAQ iV θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις , με κριτήριο την απόδοση της μπαταρίας. Ενώ, θα υπάρχουν πέντε επίπεδα ισχύς από 148 έως και 306 ίππους.  Επίσης, οι υποψήφοι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στην πίσω κίνηση ή τετρακίνηση. Σύμφωνα με την γερμανοθρεμμένη φίρμα, η αυτονομία της πιο ισχυρής έκδοσης – από πλευράς μπαταρίας –

θα αγγίζει τα 510 χλμ.  Η εφαλτήρια εκδοχή είναι η SKODA ENYAQ 50 iV με κινητήρα 109 kW και πίσω κίνηση.

Η μέγιστη ροπή του είναι 220 Nm. Η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει ολική χωρητικότητα 55 kWh (52 kW net) και έχει αυτονομία έως 340 χλμ.. Επίσης, υπάρχει και η εκδοχή με την μπαταρία των 62 kWh με το ENYAQ 60 iV των 132 kW να μπορεί να καλύψει έως και 390 χλμ.. Η έκδοση με την μεγαλύτερη αυτονομία αφορά το ENYAQ 80 iV με ισχύ 150 kW, ροπή έως 310 Nm και, με αυτονομία 510 χλμ. Η μπαταρία 82 kWh, μπορεί να φορτίσει από το 5 έως 80% της χωρητικότητας της σε μόλις 38 λεπτά σε αντίστοιχα σημεία ταχείας φόρτισης .

Αν η φόρτιση πραγματοποιηθεί σε οικιακή παροχή, τότε το ηλεκτρικό SUV επαναφορτίζεται μέσα σε οκτώ ώρες. Επιπλέον, το ENYAQ iV είναι εξοπλισμένο με έναν ειδικό φορτιστή γενικής χρήσης iV που ταιριάζει σε όλες τις συμβατικές πρίζες φόρτισης.  Το νέο μοντέλο θα φέρει όλα τα συστήματα υποβοήθησης και συνδεσιμότητας. Στο εσωτερικό του δεσπόζει η οθόνη 13 ιντσών, που προβάλλει όλες τις λειτουργίες του οχήματος, ενώ, όπως αναφέρει η φίρμα η φόρτιση της μπαταρίας και ο κλιματισμός του εσωτερικού μπορούν να ελεγχθούν εύκολα εξ αποστάσεως μέσω της εφαρμογής SKODA Connect.

Το νέο μοντέλο μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση πέντε επιβάτες, με όλα τα χαρακτηριστικά ενός SUV, όπως η υπερυψωμένη θέση οδήγησης, η άνεση στο ταξίδι κ.α. Το ENYAQ αναμένεται να κυκλοφορήσει και στην ελληνική αγορά την άνοιξη του 2021, ενώ οι πελάτες θα μπορούν να το παραγγείλουν νωρίτερα, αφού θα έχουν ανακοινωθεί και οι τιμές του.

Keywords
Τυχαία Θέματα